ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu'da ADEM Projesi sergisi
Oltu'da ADEM Projesi sergisi
Karayazı’da ‘Ters Lale Festivali’ günceli
Karayazı’da ‘Ters Lale Festivali’ günceli
MHP’den TFF’ye sert tepki
MHP’den TFF’ye sert tepki
Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması
Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması
Erzurum’dan 2 futbolcu milli takım kadrosunda
Erzurum’dan 2 futbolcu milli takım kadrosunda
HABERLER>GUNCEL
2 Şubat 2005 Çarşamba - 00:00

ERZURUM BATAKLIĞI TARIMA KAZANDIRILIYOR

Bakü Tiflis Ceyhan (BTC) Çevresel Yatırım Programı kapsamında, 350 bin dolar finansal destek sağlanan proje, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın işbirliği, merkezi Ankara'da bulunan Kuş Araştırmaları Derneği (KAD) liderliğinde, Fransa'da yerleşik Tour du Valat Biyoloji İstasyonu ve Adana Çevre ve Tüketici Koruma Derneği'nden (ÇETKO) oluşan ortaklık tarafından yürütülecek. .

ERZURUM BATAKLIĞI TARIMA KAZANDIRILIYOR

ERZURUM BATAKLIĞI TARIMA KAZANDIRILIYOR Bakü Tiflis Ceyhan (BTC) Çevresel Yatırım Programı kapsamında, 350 bin dolar finansal destek sağlanan proje, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın işbirliği, merkezi Ankara'da bulunan Kuş Araştırmaları Derneği (KAD) liderliğinde, Fransa'da yerleşik Tour du Valat Biyoloji İstasyonu ve Adana Çevre ve Tüketici Koruma Derneği'nden (ÇETKO) oluşan ortaklık tarafından yürütülecek. PROJE 35 AYDA TAMAMLANACAK KAD Sulakalan Program Müdürü Osman Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Yumurtalık Lagünleri Yönetim Planı ve Erzurum Bataklıklarında Koruma Bölgeleri Belirleme'' projesini, 35 ayda tamamlamayı planladıklarını bildirdi. SU KUŞU SAYIMI YAPILIYOR Erdem, proje ile her iki sulakalan için Ramsar Sözleşmesi Sulakalan Yönetim Planlaması Rehberi'ne uygun bir ''Yönetim Planı'' geliştireceklerini belirterek, şöyle dedi: ''Adana'da başlattığımız proje kapsamında, Yumurtalık lagünlerinde öncelikle su kuşu sayımlarını yapıyoruz. Projenin ikinci ayağını oluşturan Erzurum Bataklığı'ndaki çalışma ise Şubat ayı sonunda başlayacak.'' Akdeniz'in en önemli sulak alanı olarak gösterilen 16 bin 700 hektarlık Adana Yumurtalık Lagünleri'ndeki su kuşu sayımını 4 ekip halinde birkaç noktada gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdem, şunları söyledi: ''Yumurtalık Lagünleri, aynı zamanda boru hattının son bulduğu noktanın yakınında yer alması açısından büyük önem taşıyor. Bu alan, özellikle işletim esnasındaki faaliyetten doğrudan etkilenebilecek yerde bulunuyor. Bu nedenle Yumurtalık Lagünleri için hazırlanacak yönetim planlaması, Boru Hattı'ndaki diğer sulak alanlar da dahil ülkedeki tüm sulak alanlar için örnek olabilecek.'' ERZURUM BATAKLIĞI KAD Sulakalan Program Müdürü Osman Erdem, projenin önemli bir bölümünü bin 200 hektarlık alanı kapsayan Erzurum Bataklığı'nın oluşturduğunu belirterek, ''Geçmişte yapılan müdahaleler nedeniyle sulak alan işlevini büyük ölçüde kaybeden bu bölgedeki çalışma da yörenin kazanımı açısından büyük önem taşıyor'' dedi. Proje nedeniyle yarın başlayıp iki gün sürecek Dünya Sulakalanlar Günü'nün Adana'da kutlanmasına karar verildiğini bildiren Erdem, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de etkinliklere katılacağını açıkladı. Erdem, etkinlikler sırasında bu projeyi kamuoyuna ayrıntıları ile tanıtacaklarını söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahriye DUYMUŞ 7 Temmuz 2010 Çarşamba 11:40

Dünya güneşsiz ,insan akılsız ve bilgisiz düşünülemez.Çünkü güneşsiz dünya ; Akılsız insan; Varlığını sürdüremez.İnsanların bilmediklerini öğrenmesi şarttır.Çünkü bilgi ve ilim olmadan insan duygu ve düşüncelerini geliştiremez gelişmeyince de insanı insan yapan ve diğer varlıklardan ayıran farklılık olmadan da insan bulunduğu toplumda mutlu olamaz.Çünkü bilgi insanın insan ve hoşgörülü olmasını sağlar .Sevgiyi çoğaltır.Her ana ve baba çocuğunun eğitilmesini ister.Çağı anlayabilen çok yönlü düşünebilen , gizli yeteneklerini çıkarabilen, kişiliğini geliştiren , hayatından memnun bireyler yetiştirmek ister.Şunu unutmamak gerekir .İyi bir öğrenme çalışma alışkanlığı ve planlı çalışma ile mümkündür. Sn.Özkılıç’a yürekten katılıyorum . Üstün zekalı çocukların tesbit edilerek bir an önce eğitime alınmaları gereklidir .Bilgi de ben,sen,o yoktur .Biz vardır.Biz denilince ayrılık yoktur.Çünkü bizde birliktelik vardır.Tekliğin sonu Tevhittir.Tevhit'in sonu da elbette Haktır.O da ALLAH'tır.

Yorumu oyla      7      5  
hikmet 6 Temmuz 2010 Salı 11:55

nurullah bey,yazılarınızı zevkle okuyorum.başarılar dilerim. bir tarihte hakkari ili o yıl üniversiteye en fazla öğrenci veren başarılı il seçildi.nasıl oldu bu. pkk zihniyetli görevliler,sınıflardaki öğrencilere yazın bakalım 1 a, 2 c, 3 a diyerek doğru cevapları yazdırdılar ve bu duruma müdahale edecek olan bakan da zaten van'lı ve hain ve de onlardan olunca kimseden ses çıkmadı. şimdi neredeyse mezun olacaklar ve ülkeyi bırak yönetmeye,yıkmaya,tahrip etmeye başlayacaklar.erzurum'un çocuğu ne yapıyor dersek,öğretmenlerin(sözüm ona hapsi de çakı gibi milliyetçidirler) kıyımına, zulmüne uğruyorlar.al san 1, al sanada 2 diye notlarla çocukları allak bullak ediyor,sesleri kesiliyor,aileler perişan oluyor ve önlerine set konuyor,mümkünmü artık üniversiteye girsinler.olaki bu şartlara rağmen üniversiteyi bitrdi ve memur oldu iseler, bu sefer başlarına genellikle trabzonlu,elazığlı,muşlu yöneticileri tayin ederek cocuklarımızı boğduruyorlar.nurullah bey bu gerçekler karşısında can dayanırmı

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BU NASIL BÜROKRASİ?
Doğu Anadolu Serbest Bölge Müdürlüğü’nde tam bir bürokrasi skandalı yaşanıyor.
İşverenlere prim ödeme süresi uyarısı
Bugün son gün! SSK İl Müdürü Hulusi Bumin, işverenlerin 2 Şubat tarihine ...
Tüketici yüzde 70 haklı
Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünde alınan kararların çoğunluğu tüketici lehine sonuçlanıyor.
 
Rus turistlerin kaplıca keyfi
Dünyanın tanınan kayak merkezleri arasında yerini alan ve en büyük pazarı ...
Doğudaki nakliyeciler nefes aldı
Karayolları Taşıma Yönetmeliği ertelendi. Erzurum ulaştırma Müdürlüğünce ...
KOÇ, KATI ATIK BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ OLDU
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hesap İşleri Daire Başkanı Kaya Koç, Katı ...
 
Erzurum’da doğalgaz kulananlara müjde
Doğalgaza Zam Yapılmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı fiyatın ...
DAHA BİR YILLIK AMA
Çaykara Caddesi’yle Yenişehir’i birbirine bağlayan Fil Geçiti ...
ARICILIK KURSU TAMAMLANDI
Tarım İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 3 aylık arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva