ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Önce tıra, sonra otomobile çarptı: 7 yaralı
Önce tıra, sonra otomobile çarptı: 7 yaralı
Şehit Yıldırım dualarla uğurlandı
Şehit Yıldırım dualarla uğurlandı
12 yılda 946 projeye 6.5 milyar TL destek
12 yılda 946 projeye 6.5 milyar TL destek
Drift yapan sürücüye 46.3 bin TL ceza
Drift yapan sürücüye 46.3 bin TL ceza
Ardahan yolunda tır devrildi: 1 yaralı
Ardahan yolunda tır devrildi: 1 yaralı
HABERLER>GUNCEL
19 Nisan 2006 Çarşamba - 00:00

ENGELLİLER DE BU TOPLUMUN PARÇASI

Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Neriman Demir, alım gücünün düşüklüğünün doğuda daha hissedilebilir olduğunu belirterek, engellilerin istihdam da büyük sıkıntılar yaşadığını kaydetti.

ENGELLİLER DE BU TOPLUMUN PARÇASI

ENGELLİLER DE BU TOPLUMUN PARÇASI Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Neriman Demir, alım gücünün düşüklüğünün doğuda daha hissedilebilir olduğunu belirterek, engellilerin istihdam da büyük sıkıntılar yaşadığını kaydetti. DOĞUDA ENGELLİ SORUNLARI DAHA FAZLA Doğuda engelli sorunlarının daha hissedilebilir boyutta olduğunu belirten Demir, “ Alım gücü düşük olduğu için doğuda engelli sorunları daha fazla, bu durumunda göz ardı edilmemesi gerekiyor. Engelli kadın işçi ve memurların özel durumları dikkate alınarak çalışmakoşulları iyileştirilmeli , sosyal ve kültürel yaşamlarını daha etkin ve verimlikılacak tedbirler alınması hususunda düzenlemeler yapılmalıdır.Türkiye genelindeki engellilerin ulaşım sorunları, çağdaş ülkelerdeki emsalleri ile eşit koşullarda olmalı, benzer düzenlemeler getirilerek kolaylaştırılmalıdır. .Çalışamaz durumdaki ve işi olmayan engellilerin her türlü gereksinimi devletçe karşılanmalıdır” dedi. ENGELLİLER HAK ETTİĞİ KONUMDA DEĞİL Özürlülerin çalışma yaşamları uygun koruyucu tedbirler ile belli kriterlerebağlanması gerektiğini belirten Demir, “İşverenleri , engelli işçi çalıştırmaları hususunda cesaretlendirmek ve teşvik etmek için işçi ve işverenin ödemesi gereken S.S.K. ve Gelir Vergisi paylarının bölümü devletçe ödenmeli,Türkiye’deki engelli sayısı öncelikle sağlıklı bir şekilde tespit edilmelidir.. Çalışma kanunu, bu rakamsal değerler ölçüsünde ele alınmalıdır.Türkiye genelinde engelli işçiler en ağır çalışma koşullarında ve müteahhitkadrolarında , asgari ücretin bile altında ücretlerle 10 ile 16 saat arasıçalıştırılmaktadır. Aynı iş yerlerinde kadrolu ya da sendikalı çalışan işçilerlearalarındaki ücret farkı 5 ile 10 misli olabilmektedir . Bu ayrımcılığınönlenebilmesi için engellilerin derhal asli kadrolara alınmaları gerekirdi. Engelli işçi ve memurların çalışma koşulları, saatleri, günleri ,haftalık,aylık ve yıllık izin süreleri yasalarla belirlenmeli ve uygulanmaları yine yasalarla sağlanmalıdır” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
K TÜRÜ YETKİ BELGELERİ'Nİ ALMAYAN NAKLİYECİLER 15 MAYIS'TAN İTİBAREN ÇALIŞAMAYACAK
NAKLİYECİLİKTE YENİ DÖNEM Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürü Erzincan, , ...
OVİT TÜNELİ İÇİN START VERİLDİ
Rize ve Erzurum arasında en önemli karayolu geçiş noktası olan Ovit Geçidi'ne ...
TÜRK İŞTEN SOSYAL GÜVENLİKTEKİ DÜZENLEMEYE TEPKİ
Türk İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, hükümetin emeklilik konusundaki ...
 
"ULUSLARARASI ÇOCUK TİYATROLARI FESTİVALİ", 25 NİSAN'DA BAŞLIYOR
"2. Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali"ne ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
2000 Rakımda Turizm Panelinde vurgulanan acı gerçek: “ERZURUM ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ERZURUM’UN SOYO EKONOMİK SORUNLARINI DEĞERLENDİREN PROF.DR. ...
 
BANGLADEŞLİ DADAŞ'TAN VALİ GÜVENÇ'E ZİYARET
Geçtiğimiz hafta Türkiye'yi ziyaret eden Bangladeş Başbakanı Begüm Halide ...
KUTLU DOĞUM HAFTASI KONFERANSINA YOĞUN İLGİ
Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen konferans ilgi gördü.
ERZURUM’DA FRANSIZ FİLMLERİ BAHARI
Erzurum'da, Fransız Kültür Derneği'nin organize ettiği ''Anadolu'da Fransız ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Değerin Barışı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Ruhsal körlük, dijital çağın yeni ilkel hali
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Çamur at, yanına kalsın mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Tost Adaleti ve Diğer Küçük Hesaplar
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva