Kurban Bayramı öncesinde özel kombinalar ile EBK'ya bağlı mezbahaneler hummalı çalışma başlattı. EBK Erzurum Et Kombinası kurban öncesinde mevcut kadrolu 20 olan kasap sayısını, dışarıdan takviye ile 40'a çıkarttı.
//SOLAK KASAP ARANIYOR
EBK Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, solak kasapların meslekte birinci sınıf kabul edildiğini söyledi. Solak kasapların, sağlaklara göre daha hızlı kurban kesip, kelle, paça soyduğunu ve gerdan açtığını dile getiren Atasever, bu nedenden dolayı sol elle çalışan kasapları tercih ettiklerini söyledi.
//DAHA HIZLI OLUYORLAR
EBK olarak Kurban Bayramı nedeniyle kurumlarında dışarıdan 2 tane solak kasap çalıştıracaklarına vurgu yapan Atasever, bu kasaplara en az bin 800 ile 2 bin TL arasında ücret ödeyeceklerini söyledi. Atasever, "Piyasada maalesef solak kasap bulunmuyor. İki tane solak kasap bulduk. Bunlar da bir aksilik çıkmaz ise kurban bayramından itibaren 15 gün süreyle kesilecek kurbanın her aşamasında çalışabilecek. Birinci sınıf kabul edilen solak kasaplara ise üst seviyede ücret ödeyeceğiz. Sıradan kasaplar hayvanın kesimini ve soyuşunu yaparken, solak kasaplar ise kurban kesiminin her aşamasında sağlaklara göre daha hızlı, kaliteli ve temiz iş çıkartıyor." diye konuştu.