ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bitlis şehidini uğurladı
Bitlis şehidini uğurladı
Şehit annesinden son veda: Hakkım helal yavrum
Şehit annesinden son veda: Hakkım helal yavrum
Kayseri şehidini uğurladı
Kayseri şehidini uğurladı
On binler  şehit Mangura'yı uğurladı
On binler şehit Mangura'yı uğurladı
Şehit Kani Obi tekbirlerle uğurlandı
Şehit Kani Obi tekbirlerle uğurlandı
HABERLER>EKONOMİ
11 Ocak 2010 Pazartesi - 00:01

Doğu mazot mağduru

Gamze İSPİRLİ-ERZURUM gazetesi Erzurum Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Ömer Ata, Erzurum'da toplu ulaşım işinin çetin iklim şartları yüzünden sekteye uğrayabildiğini belirterek, doğuda yaşayanlardan mazot için ÖTV alınmamasını ifade etti.

Doğu mazot mağduru

Erzurum Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Ömer Ata, Erzurum'da toplu ulaşım işinin çetin iklim şartları yüzünden sekteye uğrayabildiğini belirterek, " Biz Erzurum'da otobüslerimiz donmasın diye gece her yarım saatte bir motorları çalıştırmak zorunda kalıyoruz. Kazandığımız paranın büyük bölümü de zaten bu yolla harcanıp gidiyor. Doğu'da yaşayanlardan mazot için ÖTV alınmamasını istiyoruz" diye konuştu.
ARAÇ BAŞINDA SOĞUK NÖBETİ
Otobüslerin sabaha donmaması için şoförlerin gece boyunca nöbet tuttuklarını kaydeden Ömer Ata, bunun çekilmez bir çile olduğuna vurgu yaparak, "Araçlarımız donmasın, vatandaş mağdur olmasın diye, şoför arkadaşlar gece boyunca nöbetleşe araçları çalıştırıyorlar. Erzurum'da toplu ulaşım işte böyle sorunlarla boğuşuyor. Çoğu meslektaşımız artık bu işten elini çekmeyi düşünmeye başladı. Çünkü zaten kazanç yok, üstüne üstlük bir de mazotun büyük bir bölümünü sırf araçlar donmasın diye kullanıyoruz. Hükümet bu düzenlemeyi artık yapmalı. Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere çetin iklim şartlarının yaşandığı bölgelerde mazota ÖTV indirimi yapılmalı" şeklinde konuştu.
Şehir içi ulaşım sektöründe yaşanan sorunların farkında olduklarını ve bu sorunların üstesinden gelebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Ömer Ata, “Çeşitli kereler üyelerimizle toplantı yaptık, personelle konuştuk. İkazlarda bulunduk, uyarılar yaptık, kuralları anlattık. Personelin kılık kıyafetlerinden, konuşma şekillerine varıncaya kadar eğitimler veriyoruz” dedi.
Ata, ulaşım hizmetlerini artık teknolojinin imkanlarından faydalanarak vereceklerini belirterek, 63 otobüste bu sistemin uygulamaya geçtiğini ifade etti.
Yolcuların, hangi semt ve duraklara geldiklerini hem görsel, hem de sesli olarak takip edebilmelerine imkan sağlayan 'Araç içi Elektronik Bilgilendirme Paneli' sayesinde, yolcularla otobüs görevlileri arasında yaşanan sorunlarında böylece ortadan kalkacağını belirten Ata, sistemin kısa sürede bütün ulaşım araçlarına yerleştirileceğini açıkladı.
ENGELLİLERE KOLAYLIK
Ata, özellikle görme engelli vatandaşların söz konusu sistem sayesinde huzurlu bir şekilde yolculuk yapabileceklerini ifade etti.
Ata" 'Araç içi Elektronik Bilgilendirme Paneli' sisteminde bir aylık test sürecinden sonra bu kez de sistemin diğer bir parçası olan akıllı durakların yapımına başlanacak. Vatandaşa daha iyi hizmet sunulacak. Araçlarda her geçen gün bir yenilik gerçekleştiriyoruz vatandaşlarımız her kounda şikayetlerini bize iletebilir." dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomik küçülme
TOBB 2009 yılı aralık ayı şirketleşme istatistik sonuçlarını açıkladı.
Teşvikte müjdeli haber
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın ...
Kış turizmi esnafın umudu
GHA/Kışın mevsiminin gelmesiyle birlikte, kayak malzemesi satan esnafın da yüzü güldü.
 
Farka bak, hizaya gel…
TÜİK Bölgesel Gayri Safi Katma Değer 2004-2006 sonuçları bölgeler arası ...
İnşaat sektörü, istihdamın can damarı
CİHAN/Erzurum'da 2009 yılı içerisinde inşası devam eden baraj, 2011 tesisleri, ...
İletim tarifeleri belirlendi
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) 1 Ocak 2010'da yürürlüğe ...
 
Korsanlık, esnaf töresini yok ediyor
GHA/Erzurum Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Naci Çetin, “Korsan ...
Ekmeğe zam sinyali
Gamze İSPİRLİ /Erzurum Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, federasyonun ...
Katma değerimiz düşük çıktı
Erzurum istatistik Bölgesinin 2006 bazlı GSKD payı tarımda yüzde 1.78, ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva