ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale Küçük Geçit’te su samuru görüntülendi
Aşkale Küçük Geçit’te su samuru görüntülendi
Oltu doğasında Kurt kulağı görseli
Oltu doğasında Kurt kulağı görseli
Erzurum Din Görevlileri Derneği seçimini yaptı
Erzurum Din Görevlileri Derneği seçimini yaptı
Ayvalı Misafir Kirazında hasat vakti
Ayvalı Misafir Kirazında hasat vakti
Sürücüyü itfaiye kurtardı
Sürücüyü itfaiye kurtardı
HABERLER>EKONOMİ
14 Ekim 2009 Çarşamba - 10:09

DATÜBB’den Geleneksel atılım

Erzurum’un yöresel mutfak kültüründe ayrı bir yeri bulunan ‘kavut’, bundan böyle DATÜBB tarafından, hem de organik ürün olarak piyasaya sürülecek. Arpa ve buğdayın fırında kavrulduktan sonra değirmende öğütülmesi suretiyle elde edilen ‘kavut’ için Tarım İl Müdürlüğü’nden üretim izni alınırken, önümüzdeki günlerde de, alışveriş merkezleri ve marketlerde satışının yapılacağı bildirildi.

DATÜBB’den   Geleneksel atılım

 Organik süt, yoğurt, et ve buğday derken, Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜBB) bu kez de, ‘organik kavut’  üretimine başladı. Erzurum’un yöresel mutfak kültüründe ayrı bir yeri bulunan ‘kavut’, bundan böyle DATÜBB tarafından, hem de organik ürün olarak piyasaya sürülecek. Arpa ve buğdayın fırında kavrulduktan sonra değirmende öğütülmesi suretiyle elde edilen ‘kavut’ için Tarım İl Müdürlüğü’nden üretim izni alınırken, önümüzdeki günlerde de, alışveriş merkezleri ve marketlerde satışının yapılacağı bildirildi. 
ORGANİK DEĞİRMEN KURDULAR
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜBB) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Ilıcalı; organik kavut üretimi için Tarım İl Müdürlüğü’nden izin aldıklarını ve üretimine de başladıklarını söyledi. Ilıcalı, “Biz Erzurum’un ilk organik değirmenini açtık. Bizden kavut üretimi yapmamızı istediler, talep gelince biz de bunu değerlendirmeye aldık. Bu yönde Tarım İl Müdürlüğü’nden kavut üretmek için izin alarak, piyasaya yönelik üretime başladık.” dedi. 
KAVUT ÜRETİM SERTİFİKASI
Organik buğdayın kavrulması ve öğütülmesiyle elde edilecek ‘kavut’un, sertifikasını da aldıklarını aktaran Naçmi Ilıcalı, “Dadaşkent’te organik un fabrikasında yer açtık. Şuanda üretimini yapıyoruz. Günlük 1 ton civarında üretim yapılıyor. Bakkal ve marketlerle de anlaşma yaparak satışına başlayacağız. Kilosunu 2,5 TL’den satışa sunacağız. Talep arttıkça, biz de üretimi artıracağız.” diye konuştu.  
ERZURUM MUTFAĞINDA KAVUT KÜLTÜRÜ
‘Kavut’un, Erzurum’un yöresel mutfak kültüründe ayrı bir yerinin bulunduğunu vurgulayan Nazmi Ilıcalı, bu çalışma sayesinde kaybolmaya yüz tutan bir değeri de, yine Erzurum’a kazandırmış olduklarını dile getirdi. Başkan Ilıcalı, “Erzurum dışından gelenler sadece kadayıfımızın meşhur olduğunu sanıyorlar. Şehrimizin birçok meşhur yemekleri vardır. Bunlardan birisi de, ‘kavut’tur. Özellikle 40 ve 50 yaş grubundaki Erzurumlular, ‘kavut’un Erzurum mutafındaki önemini çok iyi bilirler. Bu ürünü marketlerde pazarlamaya başladıktan sonra, yeni nesil de artık ‘kavut’u bilecek ve severek tüketecektir.” dedi. 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Toplumsal dayanışmayı sürdürmeliyiz”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ...
Varlık barışı sonuçları açıklandı
“Varlık Barışı” uygulamasından Erzurum’da 89 mükellef faydalandı. Varlık ...
Helal olsun Başkan..
GHA/Yunus Emre semtinde kurulan Salı Pazarı’nda müşteriyi tartaklayan ...
 
Teşvik’ten beklentiler azalıyor
Türkiye’yi, ekonomik gelişmişlik bakımından 4 ayrı bölgeye ayıran Yeni ...
Kamu çalışanları 25 kasım'da greve gidiyor
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Kamu Emekçileri Sendikaları ...
Allah korusun…
Türkiye’nin Anadolu Kaplanı diye tarif edilen, kalkınma hızı yüksek illerinden ...
 
ASİM-DER’den tepki
Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Yönetim Kurulu ...
Fark mı, uçurum mu?
Şirketleşme verileri, bölgeler arasında olduğu gibi, bölge içi iller ...
İspirli Çiftçilerden İtalya çıkarması
İspirli çiftçiler, 'Avrupa ve Türkiye'de Kırsal Kalkınma Uygulamaları' ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva