ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Refahiye yolunda trafik kazası: 6 yaralı
Refahiye yolunda trafik kazası: 6 yaralı
Türkiye ile Kuzey Makedonya 9. randevuda
Türkiye ile Kuzey Makedonya 9. randevuda
Vincenzo Montella: Hedefimiz en iyi şekilde gruptan çıkmak
Vincenzo Montella: Hedefimiz en iyi şekilde gruptan çıkmak
e-Duruşma sistemi verileri açıklandı
e-Duruşma sistemi verileri açıklandı
Türk Kızılay vekaletle kurban kesimi verilerini paylaştı
Türk Kızılay vekaletle kurban kesimi verilerini paylaştı
HABERLER>SİYASET
1 Haziran 2026 Pazartesi - 04:15

Çiftçi'den birlik ve beraberlik mesajı

Bakan Çiftçi, tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andı ve gazilere sağlık ile afiyet temennisinde bulundu. Şehit ve gazilerin ailelerine teşekkür eden Çiftçi, güvenlik güçlerinin milletin gurur ve güven kaynağı olduğunu vurgulayarak, birlik ve beraberliğin daim olmasını diledi.

Çiftçi den birlik ve beraberlik mesajı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Bayram evi matem evi olmasın, sevincimiz hüzne dönüşmesin. Yaşanan kazaların büyük oranda sebebi aşırı hız ve yorgunluk" dedi.

İçişleri Bakanı Çiftçi, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Özel Harekat Başkanlığını ziyaret etti. Çiftçi, 220 personel ile sırasıyla bayramlaştı ve personele kolonya ile çikolata ikram edildi. Ardından Bakan Çiftçi, kürsüde açılış konuşması gerçekleştirdi.

"Bayram evi matem evi olmasın, sevincimiz hüzne dönüşmesin"
Kurban Bayramınızı en içten duyguları ile tebrik ettiğini ifade eden Çiftçi, "Baharın müjdesi olan cemrenin toprağa düştüğü gibi, ruhumuza bir sevinç olarak dolan bayramlarımızı Anadolu da bin yıllık Müslüman Türk milleti medeniyet terkibinde bir şölene dönüştürmüştür. Bayramları gönül coğrafyamıza ve mazlumlara uzanacak merhamet eli için bir vesile bir aracı kılmıştır. Müstesna bir zaman dilimi olan bayramlarımızda vatandaşlarımızın neredeyse 3’te 2’si memleketlerine gidiyor, sıla-i rahim yapıyor, sevdikleriyle buluşuyor. Biz de bu vesileyle bayram tatilinden dönüş yolunda olan her bir vatandaşımıza şu çağrıda bulunuyoruz. Bayram evi matem evi olmasın, sevincimiz hüzne dönüşmesin. Yaşanan kazaların büyük oranda sebebi aşırı hız ve yorgunluk. Lütfen kurallara uyalım, aşırı hızdan kaçınalım. Yorulduğumuz yerde mola verelim dinlenelim yolculuğa öyle devam edelim. Bayram tatilinden dönüş yolunda olan her bir vatandaşımıza hayırlı, güvenli ve sağlıklı yolculuklar diliyorum" diye konuştu.

Bakan Çiftçi, bayramlarda dahi görev başında olan güvenlik güçlerinin milletin huzur ve güvenliği için büyük fedakarlık gösterdiğini belirterek, bayramların sevinç ve huzur içinde geçirilmesinde onların emeğinin önemli pay sahibi olduğunu ifade etti. Çiftçi, vatandaşların huzurunun, güvenlik güçlerinin çoğu zaman ailelerinden uzak geçirdiği görevlerinin ve fedakarlıklarının eseri olduğunu vurgulayarak teşekkür etti.

"15 Temmuz gecesi milletimizin iradesine kasteden hainler, Özel Harekat Başkanlığımızı bombaladılar"
Özel Harekat Başkanlığının kurulduğu günden bugüne fedakarlığın ne demek olduğunu defalarca gösterdiğini vurgulayan Bakan Çiftçi, "Ruhunu okyanus ötesine satanların ihanet kalkışması olan 15 Temmuz gecesi milletimizin iradesine kasteden hainler, Allah’a, vatana, millete ve devlete sadakatle bağlı Özel Harekat Başkanlığımızı bombaladılar. Fakat o karanlık geceyi muhterem Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aydınlatan mücadelenin kahramanları bu şehadet ocağının yiğitleriydi. Merhum Hüseyin Nihal Atsız ne güzel diyor; Zafer ümit kaynağının bir çeşmesidir. Zafer birçok gönüllerin birleşmesidir. Gönülleri birleşenler ölse de bir gün. Gök kubbede kalacaktır seslerinden ün. Gönülleri birleşenler, selam sizlere, Uzaklarda dertleşenler, selam sizlere" ifadelerini kullandı.

Bakan Çiftçi, tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andı ve gazilere sağlık ile afiyet temennisinde bulundu. Şehit ve gazilerin ailelerine teşekkür eden Çiftçi, güvenlik güçlerinin milletin gurur ve güven kaynağı olduğunu vurgulayarak, birlik ve beraberliğin daim olmasını diledi.

 
Oyaların ayrı ayrı hikayeleri var
 
Türk Kızılay vekaletle kurban kesimi verilerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçi: Bayram; aile demektir, özlem demektir
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Bayramda yolları denetlemiyor, sizleri ...
Bakan Çiftçi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Al Jazeera'ye gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu
MHP'de bayramlaşma buluşması
MHP Erzurum İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programı yoğun katılım ile gerçekleşti.
 
Tekin'den birlik ve beraberlik vurgusu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bayram namazını baba ocağı olan Uzundere’de ...
Tekin'den stadyum açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Erzurum’da AK Parti il binasında ...
Tekin'den Özel'e tepki
Tekin, "3-5 tane partiliyi, dava arkadaşını, yol arkadaşını ikna edemeyen ...
 
 MHP’nin bayramlaşma programı açıklandı
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Kurban Bayramı dolayısıyla partilerle ...
AK Parti'nin bayramlaşma programı belli oldu
AK Parti'nin Kurban Bayramı dolayısıyla partilerle gerçekleştireceği bayramlaşma ...
Tekin: İş sağlığı ve güvenliği kırmızı çizgimizdir
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile işadamları ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yolculuğun Umudu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Güç, akıl ve adalet
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzincan’dan yükselen ses…
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum bir irfan otağıdır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya yeni masayı kuruyor
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yeni çağın kavşağında Türk dünyası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva