CİRİTTE SEZON AÇILDI
Erzurum Kombina Atlı Spor Kulübü yaptığı transferlerle sezonu açtı. İlk karşılaşma Erzurum Kombina Atlı Spor Kulübü ve Bayburt Atlı Spor Kulübü arasında yapıldı.
Ata sporu ciritte sezon açıldı. Erzurum Kombina Atlı Spor Kulübü yaptığı transferlerle sezonu açtı. İlk karşılaşma Erzurum Kombina Atlı Spor Kulübü ve Bayburt Atlı Spor Kulübü arasında gerçekleşti.
KARŞILAŞMA ÇEKİŞMELİ GEÇTİ
İzleyicilerin büyük bir ilgiyle izlediğini karşılaşma, oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Karşılaşma sonunda her iki kulüpte berabere kalırken, Kombina Atlı Spor Kulübü Başkanı Yakup Pak, Bayburt Atlı Spor Kulübü Başkanı Resul Akay’ı plaketle ödüllendirdi.
Cirit sporuna gereken desteğin verilmesini isteyen Erzurum Kombina Atlı Spor Kulübü Yakup Pak, ata sporu ciritin hak ettiği konuma gelmesi için ilgililerden destek beklediklerini ifade etti.
ATA SPORUNU YAŞATMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ
Ciritin tarihi geçmişi köklü bir ata sporu olduğunu vurgulayan Pak, “ Önemli olan bu ata sorunun yaşatılması ve gelecek nesillere taşınabilmesidir. Bizim bütün çabamız bu yönde. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz Cirit Oyunu, daha 40-50 yıl öncesine değin Anadolu'da yaygın bir oyun olduğu halde son yıllarda sadece Erzurum, Erzincan, Uşak Bayburt, Ankara, Manisa, Kars yörelerinde yaşamaya devam etti. 20-25 yıldan beri Konya ve Balıkesir'de tarihe karıştı. Erzurum, 23 kulübü ile bu oyunun ayakta kalabilmesi için elinden gelen uğraşı vermektedir.her yıl mayıs ayında yapılan Erzurum grup eleme maçları bir aydan fazla sürmektedir.Bu durum son yıllarda Türkiye şampiyonası heyecanını bile geride bırakır hale gelmiştir.Buna rağmen halen Anadolu'nun hemen her köşesinde düğünlerde ve bayramlarda köy delikanlıları ve kasaba halkı Cirit Oyunu'nu oynamaktadır. Büyük şehirlere karşı köy ve kasabalarda yaşamaktadır. Sinop köylerinden Gaziantep'e, Bursa'dan Antalya'ya kadar Doğu, Batı, Güney ve Kuzey Anadolu'da köylerimizin güreşle beraber başlıca yiğitlik ve savaş oyununu teşkil etmektedir. Halkın ilgisini çekmek için cirit meydanında davullar ve zurnalar çalınır. Ayrıca yurtdışında İran, Afganistan ve Türkistan Türkleri ile Türklerle meskûn diğer Asya yörelerinde de hâlâ canlılığını ve geleneğini sürdürmektedir.” dedi.