CAĞ LEZZETİ
Kuzu etinden yapılan ve odun ateşinde pişirilen cağ kebabı, Erzurum'a gelen yerli ve yabancı misafirler için mutlaka tadılması gereken bir lezzet olarak görülüyor.
Erzurum'da yapılan ve son yıllarda Türkiye'nin birçok ilinde de yapılmaya başlanan cağ kebabı, zahmetli bir çalışmanın ardından müşterilere ikram ediliyor.
Erzurum'daki ilk cağ kebabı yapan işyerlerinden birisi olan Koç Cağ Kebap Salonu'nun sahibi Kemal Koç, yaptığı açıklamada, biber, tuz ve soğanla terbiye edilen kuzu etinin 12 saat bekletilmesinin ardından odun ateşinde pişirildiğini söyledi.
Koç, cağ kebabın zahmetli bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek,şunları kaydetti: ''Cağ kebabı Erzurum'un Tortum İlçesi ve civarında yapılan bir kebap türüdür. Ancak bugün Türkiye'nin birçok ilinde Erzurum cağ kebabı adına rastlamak mümkün.”
KEBABIN HAZIRLANIŞI
Kebabın, kuzu etinden yapıldığını belirten Koç, etin bir gün önceden soğan, biber ve tuzla terbiye edildiğini söyledi.
Daha sonra 12 saat bekletilen etin parça hale getirildiğini ve özenle cağa takıldığını belirten Koç, odun ateşinde pişirilen kuzu etinin yağlı yağsız, az veya çok pişmiş çeşitlerle müşterilere sunulduğunu ifade etti.
İşyerinde günde ortalama 8-10 cağın hazırlandığını anlatan Koç, şu anda Türkiye genelinde 20'den fazla ilde cağ kebabı yapıldığını ve Erzurum'da da son yıllarda cağ kebabı yapan işyeri sayısında büyük artış görüldüğünü söyledi.