ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor için play-off vakti
Erzurumspor için play-off vakti
Gürsel'den playoff açıklaması
Gürsel'den playoff açıklaması
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
Play-Off programı açıklandı.
Play-Off programı açıklandı.
HABERLER>GUNCEL
25 Mart 2006 Cumartesi - 00:00

CAĞ LEZZETİ

Kuzu etinden yapılan ve odun ateşinde pişirilen cağ kebabı, Erzurum'a gelen yerli ve yabancı misafirler için mutlaka tadılması gereken bir lezzet olarak görülüyor.

CAĞ LEZZETİ

CAĞ LEZZETİ Kuzu etinden yapılan ve odun ateşinde pişirilen cağ kebabı, Erzurum'a gelen yerli ve yabancı misafirler için mutlaka tadılması gereken bir lezzet olarak görülüyor. Erzurum'da yapılan ve son yıllarda Türkiye'nin birçok ilinde de yapılmaya başlanan cağ kebabı, zahmetli bir çalışmanın ardından müşterilere ikram ediliyor. Erzurum'daki ilk cağ kebabı yapan işyerlerinden birisi olan Koç Cağ Kebap Salonu'nun sahibi Kemal Koç, yaptığı açıklamada, biber, tuz ve soğanla terbiye edilen kuzu etinin 12 saat bekletilmesinin ardından odun ateşinde pişirildiğini söyledi. Koç, cağ kebabın zahmetli bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek,şunları kaydetti: ''Cağ kebabı Erzurum'un Tortum İlçesi ve civarında yapılan bir kebap türüdür. Ancak bugün Türkiye'nin birçok ilinde Erzurum cağ kebabı adına rastlamak mümkün.” KEBABIN HAZIRLANIŞI Kebabın, kuzu etinden yapıldığını belirten Koç, etin bir gün önceden soğan, biber ve tuzla terbiye edildiğini söyledi. Daha sonra 12 saat bekletilen etin parça hale getirildiğini ve özenle cağa takıldığını belirten Koç, odun ateşinde pişirilen kuzu etinin yağlı yağsız, az veya çok pişmiş çeşitlerle müşterilere sunulduğunu ifade etti. İşyerinde günde ortalama 8-10 cağın hazırlandığını anlatan Koç, şu anda Türkiye genelinde 20'den fazla ilde cağ kebabı yapıldığını ve Erzurum'da da son yıllarda cağ kebabı yapan işyeri sayısında büyük artış görüldüğünü söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Biyolojik mücadele
Süne ve Kımıl mücadelesine destek amacıyla gerçekleştirilecek olan ağaçlandırma ...
ÖDS adaylarına yaz saati uygulaması
Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu hafta ...
Yazarlar Birliği’nden Şahin’e ziyaret
Erzurum Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin'i makamında ziyaret ...
 
ZAMAN GAZETESİ BÖLGE MÜDÜRÜ GÜL'ÜN BABASI VEFAT ETTİ
Zaman Gazetesi Erzurum Bölge Müdürü Esalettin Gül'ün babası Selahattin ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
FİSU YÖNETİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. TAMER ERZURUM’UN 2011 WİNTER ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
TÜRK BİLİM ADAMININ BÜYÜK BAŞARISI. Dünya O’nu paylaşamıyor ABD'de ...
KIŞ TURİZM MERKEZLERİ SEZON SONUNA HAZIRLANIYOR
Doğuanadolu Bölgesi’nin önemli kış turizm merkezlerinde sezon sonuna yaklaşılmasına ...
Ameliyattan sonra aynalarla tanışıyorlar
Atatürk Üniversitesi (A.Ü) Diş Hekimliği Fakültesi'nde yapılan operasyonlarla, ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva