ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum doğa imajına KKKA darbesi!
Erzurum doğa imajına KKKA darbesi!
Vanspor’dan Hakan Kutlu açıklaması
Vanspor’dan Hakan Kutlu açıklaması
Pasinler Otluk'ta yangın
Pasinler Otluk'ta yangın
Doğu Anadolu Doğa Harikaları:  -14 - Yedigöller
Doğu Anadolu Doğa Harikaları: -14 - Yedigöller
ETÜ stratejik plana yoğunlaştı
ETÜ stratejik plana yoğunlaştı
HABERLER>EKONOMİ
22 Nisan 2011 Cuma - 08:12

Borcu olan yapılandırmaya koşuyor

Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan 6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun, borçlu elektrik abonelerinden de büyük ilgi görüyor. Kanunun Şubat ayında yürürlüğe girmesinin ardından Erzurum’da borcu bulunan yüzlerce elektrik abonesi, Aras Elektrik’e akın etti. Söz konusu abonelerin 25 milyon liraya tekabül eden elektrik borçları yeniden yapılandırmaya tabi tutulurken, kurumun toplam alacağının ise, 100 milyon lira civarında olduğu bildirildi.

Borcu olan yapılandırmaya koşuyor

SAMET ÖZÜNAL(GHA) –Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak adlandırılan 6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun, borçlu elektrik abonelerinden de büyük ilgi görüyor. Kanunun Şubat ayında yürürlüğe girmesinin ardından Erzurum’da borcu bulunan yüzlerce elektrik abonesi, Aras Elektrik’e akın etti. Söz konusu abonelerin 25 milyon liraya tekabül eden elektrik borçları yeniden yapılandırmaya tabi tutulurken, kurumun toplam alacağının ise, 100 milyon lira civarında olduğu bildirildi.
ELEKTRİK BORÇLULARI
Aras Elektrik Dağıtım Şirketi Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu, kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen 6111 Sayılı Kanun’un, borçlu elektrik abonelerinden büyük ilgi gördüğünü söyledi. 25 Şubat’ta yürürlüğe giren ve 31 Aralık 2010 tarihinden önceki döneme ait borçları kapsayan yasa çerçevesinde bugüne kadar yapılan başvurularla 25 milyon lira tutarındaki borcun yapılandırıldığını açıklayan Taşkesenlioğlu, birikmiş borçların gecikme faizlerinin kaldırılarak, enflasyon oranlarına göre yeniden yapılandırıldığını bildirdi. Taşkesenlioğlu, “Kurumumuza başvuruda bulunarak yeniden yapılandırma talep eden abonelerimizin 25 milyon lirayı bulan borçları, yapılan değerlendirme ve indirimler sonucunda yeniden yapılandırıldı. Kurum olarak birikmiş borçlardan dolayı toplam alacağımız ise, 100 milyon liraya yakın.” diye konuştu. Uygulamanın 2 Mayıs’ta sona ereceğini hatırlatan Taşkesenlioğlu, başvuruların önümüzdeki iki hafta boyunca katlanarak artmasını beklediklerini belirterek, “Hedefimiz önümüzdeki hafta içerisinde kurumumuzun tüm alacaklarını yapılandırmak olacak.” dedi.
TAHSİLAT MERKEZİ BAŞVURULAR İÇİN SEFERBER EDİLDİ
Borçlarını yeniden yapılandırmayı isteyen elektrik aboneleri için belirlenen son başvuru tarihinin 2 Mayıs 2011 olduğunun altını çizen Aras Elektrik Dağıtım Şirketi Müdürü Taşkesenlioğlu, bu fırsatın mutlaka değerlendirilmesi çağrısında bulundu. Belirtilen tarihe kadar başvuru yapmayan borçlu aboneler için gecikme faizi ve diğer alacakların baki kalmaya devam edeceğini dile getiren Taşkesenlioğlu, “Borçlar yeniden yapılandırıldıktan sonra 18 eşit taksitte tam 36 ay içerisinde tahsil ediliyor. Yani borçlu abonelerimiz bir ay taksit ödüyor, bir ay boş geçiyor. Gecikme faizleri ortadan kalktığı için de, borcun toplam tutarında çok ciddi bir indirim sağlanmış oluyor.” dedi.
Abonelerin başvuruları için tahsilat merkezinin adeta seferber edildiğini ifade eden Adnan Taşkesenlioğlu, “Borçlu abonelerimiz bundan sonraki süreçte yeni bir yapılandırma beklemesinler. Çünkü bu uygulama Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı indirim ve yapılandırma uygulaması oldu.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2. OSB’de sevindirici gelişme
II. OSB Müteşebbis heyeti Vali Öztürk başkanlığında toplandı. Toplantının ...
Tarım arazilerinde yapılaşma tehditi
Prof. Dr. Taşkın Öztaş, tarım arazilerinin yapım alanı olarak en fazla ...
Arıcılara bilgilendirme seferberliği
Erzurum’da arıcılara yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.
 
Pazaryolu'nda poşet protestosu
Erzurum Pazaryolu Kaymakamlığı'nca hazırlanan "Pazaryolu İçin Pazar Filesini ...
Rekortmenler açıklandı
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı, 2010 Vergilendirme Dönemi’ne ait Gelir ...
Turkcell’den eğitim atılımı
Turkcell Global Bilgi çalışanları tarafından yürütülen “+121” sosyal sorumluluk ...
 
Ekonomide yapılandırma rüzgarı
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı’nın ‘Torba Yasa Seferberliği’, merkezde ...
DAİB’den Gürcistan açılımı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği üyesi işadamları, Gürcistan Tiflis’de ...
Borç Yapılandırma süreci devam ediyor
Kamu alacaklarının tahsilini yeniden düzenleyen Torba Yasa’ya müracaatlarda ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva