ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu Doğa Harikaları: 8 - Muş 1071 Lalesi
Doğu Anadolu Doğa Harikaları: 8 - Muş 1071 Lalesi
2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı
2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı
Bingöl yolunda 2 araç çarpıştı: 7 yaralı
Bingöl yolunda 2 araç çarpıştı: 7 yaralı
Oltu’da Trafik Haftası etkinliği
Oltu’da Trafik Haftası etkinliği
Erzurumlu Bulic’ten gastronomi başarısı
Erzurumlu Bulic’ten gastronomi başarısı
HABERLER>EKONOMİ
7 Ağustos 2009 Cuma - 06:00

Beyaz et’e zam….

GHA/Beyaz ette geçen yıla oranla artışa geçen ihracat, Ramazan öncesinde fiyatları tırmandırmaya başladı. Geçtiğimiz hafta kilosu 4,00 TL’den satışa sunulan tavuk, yapılan zammın ardından 4,65 TL olurken, artışlardan, kanat, kalça, baget, parça ve tavuk bonfile fiyatları da nasiplendi.

Beyaz et’e zam….

İNCE AYAR !
Ramazan öncesinde beyaz et fiyatlarına ince ayar yapıldı. Erzurum’da şarküteri işleten Muhammet Kangı isimli esnaf, tavuk ve tavuk ürünlerine çeşitli oranlarda zam yapıldığını bildirdi. Fiyat artışının, Ramazan ayıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığına dikkati çeken Kangı, geçen yıla oranla bu yıl beyaz et ihracatının arttığını dile getirerek, “Artan ihracatla birlikte piyasada da talep patlaması olunca, fiyatlar tırmanışa geçti. Yapılan fiyat artışlarının Ramazan ayıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Biz yaz ortasında zam bekliyorduk, fakat artışlar bu döneme denk geldi.” dedi. Türkiye’nin, beyaz et üretiminde dünyanın sayılı ülkeleri arasında bulunduğunu vurgulayan Muhammet Kangı, ihracatın, genellikle tüm piliç üzerinde yoğunlaştığını kaydederek, iç ve dış piyasalardan gelen taleplerin, üretim hızının çok üzerinde olduğunu belirtti.
YÜZDE 15 İLE 20 ORANINDA FİYAT ARTIŞI
Beyaz et ve ürünlerinin fiyatlarında yüzde 15 ile 20 oranında artışlara gidildiğini açıklayan Muhammet Kangı, geçtiğimiz haftaya kadar kilosu 4,00 TL’den satılan tüm pilicin, bu haftadan itibaren 4,65 TL’den satışa sunulmaya başlandığını söyledi. Şarküteri esnafı Kangı, “Kanat, 6,00 TL’den 6,50 TL’ye, ızgaralık bonfile 5 TL’den 5,50 TL’ye, göğüs 4,00 TL’den 4,65 TL’ye, baget 5,00 TL’den 5,50 TL’ye ve kalçalı but 4,25 TL’den 5,00 TL’ye yükseldi.” diye konuştu.  
RAMAZAN ZAMMI MI?
Fiyatlardaki artışa rağmen satışlarda henüz bir düşmenin söz konusu olmadığına vurgu yapan Muhammet Kangı, sadece vatandaşın tepkisiyle karşılaştıklarını anlatarak, “Fiyatlarda artış yapıldığını öğrenen vatandaş, topu anında bize atıyor ve bizi suçluyor. Ramazan ayını fırsat bilerek, fiyatlarda artış yaptığımızı ileri sürüyorlar. Halbuki bu artışla biz bayilerin uzaktan yakından ilgisi yok. Bize gelen ürün zamlı geliyor, sebebi de, ihracat artışından doğan talep patlaması olarak açıklanıyor. Ucuza satıp daha çok kazanmak varken, fiyatları artırıp, işlerimize durduk yerde niye darbe vuralım? Bunu hiçbir esnaf istemez.” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir gramlık altınlar ilgi görmedi
Yaklaşık bir ay önce piyasaya sürülen bir gramlık altınlar beklenen ilgiyi ...
DAKİK yatırım heyecanı oluşturdu
Hakkari İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Biçer, Doğu Anadolu Sanayici ...
Umut Derneği sertifika dağıttı
Umut Derneği Erzurum Şubesi ve İş Kur işbirliğiyle düzenlenen Çocuk Bakıcılığı ...
 
Doğru tespit..
G.İSPİRLİ/Erzurum ekonomisinin kırılgan ve istikrarsız yapısı bilimsel ...
Aziziye’de dolu vurgunu
Erzurum’un Aziziye ilçesi başta olmak üzere, merkeze bağlı çok sayıda ...
“Ya iş verin, ya aş verin”
GHA/Otelciler Kahveciler ve İnternetkafeciler Odası Başkanı Başkan Saka, ...
 
TÜİK sağlıklı bilgi alamıyor
AYHAN TÜRKEZ(İHA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürü ...
“Esnaf yok oluyor”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
Takı Fuarı ekim’de açılacak
‘Gold Expo Karadeniz’ 2-4 Ekim tarihleri arasında Trabzon Dünya Ticaret ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva