ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DAGC’den, Bölgesel Kalkınma ve Zengezur Koridoru vurgusu
DAGC’den, Bölgesel Kalkınma ve Zengezur Koridoru vurgusu
Erzurum'dan Hatay'a itfaiye köprüsü
Erzurum'dan Hatay'a itfaiye köprüsü
Geleneksel Türk Okçuluğu kemankeşleri buluştu
Geleneksel Türk Okçuluğu kemankeşleri buluştu
Çiftçi aşure bereketini paylaştı
Çiftçi aşure bereketini paylaştı
Sağlık çalışanları Gazze için yürüdü
Sağlık çalışanları Gazze için yürüdü
HABERLER>EKONOMİ
15 Haziran 2010 Salı - 08:04

Besicilere verimlilik uyarısı

İHSAN KUMRU (GHA) – Erzurum’da yaz mevsiminde en sık karşılaşılan hayvan hastalıklarının başında şap, yanıkara, parazit ve deri enfeksiyonlarının geldiği, bunun da hayvansal üretimde verimliliği olumsuz etkilediği bildirildi.

Besicilere verimlilik uyarısı

Serbest Veteriner Hekim Zeynep Gülseven, yetiştiricilerin bilinç sorunu olduğunu ifade ederek, “Erzurum’da üreticinin bilinçlendirilmesi doğrultusunda çeşitli çalışmalar yapılmalı, çünkü sık gördüğümüz hastalıkların birçoğuna bilinçsizlik neden oluyor." dedi.
Bölgede büyükbaş hayvanlarda deri hastalıkları, şap, yanıkara, parazit ve meme hastalıkları gibi vakaların oldukça sık görüldüğünü, buzağılarda ise, genellikle ishale rastlandığını anlatan Gülseven, söz konusu hastalıkların sığır ve koyunlarda daha fazla olduğunu dile getirdi. İnsan sağlığında olduğu gibi, hayvan sağlığında da bilinçlendirmenin büyük önem taşıdığını dile getiren Zeynep Gülseven, “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile hayvan sağlığı hizmeti veren kuruluşlar, yetiştiriciyi bilinçlendirme çalışmalarına çok daha fazla ağırlık vermelidir. Çünkü bölgedeki yetiştiricinin bu anlamda çok büyük eksiği var” diye konuştu.
//YETİŞTİRİCİLER TEDAVİLER HAKKINDA BİLGİSİZ
Hayvanları aşılamak için sık sık kırsal kesimlere gittiğini ve dolayısıyla yetiştiricilerle her fırsatta bir araya geldiğini anlatan Gülseven, yetiştiricilerin, hayvanlarına karşı uygulanan tedavi yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmadıklarını gördüğünü belirterek, “Köylere çeşitli kereler yetkili kuruluşlardan da veteriner hekimler gidiyor. Yetiştiriciler, en fazla kendilerine bilgi verilmemesinden yakınıyorlar. Biz gittiğimizde bu yöndeki şikayetlerini sık sık dile getiriyorlar. Halbuki hayvanlara karşı uygulanan tedavi yöntemleri hakkında yetiştiriciler mutlaka bilgilendirilmeli ve bilinçlendirilmelidir. Bunu başarabilirsek, hayvancılık sektörünü, hastalıklardan kurtarmış ve kalkındırmış oluruz” şeklinde konuştu.
Yetiştiricilerle veteriner hekimlerin sık sık bir araya gelmelerinde büyük faydalar gördüğünü vurgulayan Zeynep Gülseven, çiftçilerin bilgiye aç bir durumda olduğunu ifade ederek, “Veteriner hekimler olarak bildiğimizi ve bilgimizi mutlaka yetiştiricilerle paylaşmak durumundayız. Çünkü üreticinin ve yetiştiricinin bilgiye ulaşma imkanı yok. Onları bilinçlendirmeyi başarabilirsek, hem tarımda, hem de hayvancılıkta büyük mesafe kat etmiş oluruz” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şekerli Merasına Altınbayrak ödülü
Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, 4342 sayılı mera kanunu hükümleri ...
Kredi trendi çıkışta
A.KARA/ERZURUM GAZETESİ/Mart ayında, şubat ayına göre, Özel ve Kamu bankalarından ...
Halkın ekmeğiyle oynuyorlar
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum dün yeni güne ekmek zammıyla uyandı. Daha önce ...
 
Küçük esnaf tükeniyor
İHSAN KUMRU/GHA/Büyük alışveriş merkezlerinin sayısının her geçen gün ...
Tarım Kredi donanım yeniledi
AYHAN TÜRKEZ (İHA) - Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği ...
Yağışlar yoksula yaradı
ERZURUM(GHA) – Akdeniz, Marmara ve Ege’de etkili olan yağışlar, Doğu Anadolu’nun ...
 
Beyaz ete talep yoğunlaşması
ERZURUM(GHA) – Havaların ısınmasıyla birlikte park ve mesire yerlerine ...
ETB’den “Tarıma dayalı ticaret önerisi
AYHAN TÜRKEZ (İHA) - Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı ...
MAGESDER’e konserli açılış
ERZURUM (İHA) - Erzurum Mahallebaşı-Gülahmet Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva