BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇIKLADI
Tarımsal kredilerde faizler düşürüldü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası'nın tarımsal kredilerde faiz oranını yüzde 20'den 17.5'a düşürdüğünü açıkladı.
Başbakan Erdoğan, yıllardır içinde bulunduğu et ve süt ürünleri sektörünün sorunlarını çok iyi bildiğini ifade ederek, et ve süt ürünleri sektörünün dünyadaki en stratejik sektörlerden biri olduğunu kaydetti. Bu gıda maddelerinin sağlıklı nesillerin yetişmesi ve istihdam açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, "Bu stratejik sektörlerin meseleleriyle ilgilenmek, sorunlarına çözüm aramak bizim de öncelikli meselemizdir" dedi.
Hükümet olarak hayvancılığa büyük önem verdiklerini vurgulayan Erdoğan, besicilere bir müjdesinin olduğunu söyleyerek, Ziraat Bankası'nın tarımsal kredilerde faiz oranını yüzde 20'den 17.5'a düşürdüğünü açıkladı. 2002 yılında tarımsal kredi oranının 224 trilyon lira olduğunu hatırlatan Erdoğan, şimdi ise bu rakamın 2.5 katrilyon lira seviyelerine çıktığını söyledi.