ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dünya Kudüs günü programı: İsrail ve ABD'ye tepki
Dünya Kudüs günü programı: İsrail ve ABD'ye tepki
KUDAKAF Paydaşları istişare etti
KUDAKAF Paydaşları istişare etti
Deprem şehitlerine vefa
Deprem şehitlerine vefa
Tatvan yolunda feci kaza: 3 ölü
Tatvan yolunda feci kaza: 3 ölü
Yılmaz: 'Biz hem haklı hem güçlü olacağız'
Yılmaz: 'Biz hem haklı hem güçlü olacağız'
HABERLER>GUNCEL
7 Nisan 2006 Cuma - 00:00

BİR YILDA 349 İŞÇİ HAK ARADI

İş kanunu içerisinde uyuşmazlık sorunlarının çözümü konusunda önemli bir idari merci olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne bir yılda 349 işçi başvuruda bulundu. Başvurulardan 228’i işçi lehine sonuçlanırken, 97’si işçi aleyhine karar bağlandı. 15 dava ise iş mahkemesine intikal ettirildi.

BİR YILDA 349 İŞÇİ HAK ARADI

BİR YILDA 349 İŞÇİ HAK ARADI İş kanunu içerisinde uyuşmazlık sorunlarının çözümü konusunda önemli bir idari merci olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne bir yılda 349 işçi başvuruda bulundu. Başvurulardan 228’i işçi lehine sonuçlanırken, 97’si işçi aleyhine karar bağlandı. 15 dava ise iş mahkemesine intikal ettirildi. İş kanun çerçevesindeki ihlallerin değerlendirilmesi konusunda faaliyetlerini sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne bir yılda 349 işçinin başvurduğu bildirildi. Başvuruların 287’si işçi lehine, 97 şikayet de işçi aleyhine sonuçlandırıldı. Şikayetlerden 15 ise ilgisi nedeniyle iş mahkemesine intikal ettirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü, yetkilileri çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Hak arama konu ve bilnicinin geçmiş yıllara oranla daha fazla olduğunu belirten yetkililer, iş kanunu çerçevesindeki uyuşmazlıklar konusunda şikayetleri değerlendirdiklerini ifade ettiler. İŞ KANUNU KONUSUNDA FAALİYETLERİMİZ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ 4857 sayılı iş kanunu, 2821 sayılı sendika kanunu ve 2822 sayılı toplu iş sözleşmeleri grev ve lokavt kanunu yönetmeliklerini çerçevesindeki uyuşmazlıklara çözüm üretildiğini belirten Yetkililer, “ Şu an bölge müdürlüğümüze 7 il bağlı, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Bayburt illerindeki işçi ve işveren arasındaki ilişiler, kıdem tazminatı, ihbar, izin, mesai konusundaki uyuşmazlıkların çözümü konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Erzurum’da işçi hak arama bilinci geçmiş yıllara göre daha olumlu bir konumda.” şeklinde bilgi verdiler. İŞ SÖZLEŞMESİ SONA EREN İŞÇİNİN BİLİDİRİMİ BAKANLIĞA VERİLECEK İş sözleşmeleri ile ilgili açıklamalarda da bulunan yetkililer, “ 2821 sayılı sendikalar kanunu 62. maddesi 19 temmuz 2005 tarih ve 25880 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5401 sayılı kanunla değiştirildi. Bu maddede işveren işe aldığı veya herhangi bir nedenle iş sözleşmesi sona eren işçileri izleyen ayın 15ine kadar aylık bildirimlerle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını bilgilendirmek zorundadır” dediler.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sumela Cafe, nezih atmosferi ile büyülüyor.
Cafe sektörüne iddialı giren Sumela Cafe, Türk mutfağı ürünlerini canlı ...
PAZAR GÜNÜ ELEKTRİK KESİNTİSİ VAR
Erzurum'da 9 Nisan Pazar günü bazı mahallelerde elektrik kesintisi yapılacağı bildirildi.
SANAYİ VE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN UYARI
“BELGESİZ TÜKETİCİ ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRME DIŞI” Sanayi ve Ticaret ...
 
KARAÇOBAN'DA KUTLU DOĞUM HAFTASI COŞKUSU
Erzurum'un Karaçoban İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası sebebiyle ...
ESNAF DÜZENLEMEDEN MEMNUN
Erzurum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, ...
BİLGİSAYARLI EĞİTİME DESTEK KAMPANYASI
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Bilgisayarlı Eğitime Destek" ...
 
BİLGİSAYARDAKİ HATABURSSUZ BIRAKTI
Atatürk Üniversitesi (A.Ü) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat ...
23 NİSAN'A ÖZEL İKRAMİYE
Milli Piyango İdaresi, 23 Nisan özel çekilişinde ikramiye sayısını arttırdı, ...
15 ÜNİVERSİTEDEN TERÖRE ORTAK TAVIR
Erzurum Atatürk üniversitesi temsilcisinin de aralarında bulunduğu 15 ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Savaşın Tamtamları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva