HUKUK EĞİTİMİ
Prof. Dr. Osman Kaşıkçı, Hukuk Fakültesinde, sınıf içi ve dışı eğitimin yanında, ders dışı sosyal faaliyetlere de önem verdiklerini belirti. Kaşıkçı, “Üniversitede mevcut birçok kulüp, özellikle ders dışı düzenlenen seminer, panel, eğitim programları ve konferansları düzenlemenin yanı sıra, katılımcıları temin etmede de etkili ve deneyimlidir. Bu bağlamda, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin bu tip sosyal faaliyetler içinde bulunması, onların sosyalleşmelerini sağlamaktadır."dedi.
UYGULAMA EKSİKLİKLERİ
Hukuk eğitiminde öğrenciye neyin verildiği kadar nasıl verildiğinin de önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kaşıkçı, bugünkü hukuk eğitiminde yaşanan en büyük sıkıntının öğrencilerin uygulama noktasındaki eksiklikler olduğunu kaydetti. Bu eksikliği gidermek amacıyla, öğrencilerin mahkemeler, avukatlar, noterler ve hukuk müşavirlikleri ile irtibata geçmeleri ve öğrenim sürecinde uygulama yapmalarının sağlandığını ifade eden Kaşıkçı, Ayrıca, derslerde pratik çalışmalara ağırlık verdiklerini, bir örnek mahkeme salonu oluşturularak öğrencilerin hukukçularla sık sık görüşmelerine imkân sağlamak suretiyle, Fatih Üniversitesinde faaliyet gösteren kulüplerin de yardımıyla eğitim öğretim sırasında bu alanda bir boşluk bırakılmaması gayreti içerisinde çalıştıklarını. belirtti.
ÖĞRENCİLERDEN ÇİÇEK JESTİ
Fatih Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sadık Kara ise fizyolojik sinyal toplama, biyomedikal enstrümantasyon, dijital elektronik, Biyoteknoloji hakkında öğrencileri bilgilendirerek bu alanlarda başarılı çalışmalar içinde olduklarını belirtti.
Programdan sonra özel Aziziye Liseleri Müdürü Mustafa Gürhan bey , Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Osman Kaşıkçı ve Fatih Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sadık Kara ya çiçek takdim ettiler.