Yemekhane İşletme Müdürü Selami Bağaçlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere hangi malzemeden, nasıl yemek yapıldığını, aşçıların çalıştığı ortamın ne kadar hijyenik olduğunu öğrencilere göstermek amacıyla mutfağa 13 kamera yerleştirdiklerini söyledi.
KAMERALI TAKİP
Kameralardan birinin mutfağın giriş kapısına konulduğunu, bu kameradan hangi firmanın hangi malzemeyi getirdiğinin görülebildiğini ifade eden Bağaçlı, diğer kameralardan da yemek yapım aşamalarının her birinin takip edilebildiğini ifade etti.
Kameralardan alınan görüntülerin, salon ve kantinlerde öğrenciler tarafından izlenebildiğini, 72 saatlik de kaydının yapıldığını anlatan Bağaçlı, şunları kaydetti: ''Yemekhane hizmetlerini devraldıktan sonra ilk işimiz öğrencilerin güvenini kazanmaktı. Yedikleri yemeklerin hijyenik ortamda birinci sınıf kalitede malzeme kullanılarak yapıldığını bilmeleri için de mutfağımızın her bölümüne kameralar kurduk. Yemeklerimizin ne şekilde ve hangi malzemenin kullanılarak yapıldığı görülebildiği için aşçılarımıza olan güven arttı. Bu şekilde öğrencilerimiz yedikleri yemekten müsterih oluyor.''
YEMEKHANEYE İLGİ ARTTI
Bağaçlı, kamera sistemi sayesinde öğrencilerin güvenini kazandıklarını belirterek, bunun sonucunda yemekhanelerinden hizmet alan öğrenci sayısının giderek arttığını söyledi.
Geçmiş dönemlerde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda yemekhane hizmetlerinin devlet tarafından verildiğini anımsatan Bağaçlı, şöyle konuştu:
''O dönemde yemekhanenin kapasitesi çok sınırlı ve verilen hizmetten yararlanan öğrenci sayısı da çok azdı. Ancak biz bu hizmeti devraldıktan sonra öğrencilerin artan ilgisi karşısında yemekhanenin kapasitesini artırmak zorunda kaldık. Kapasite artırımı sonucunda artık bin öğrenci yemekhanemizde aynı anda yemek yiyebiliyor.''
EKSİKLİKLER BELİRLENİYOR
Öğrencilerin kamera görüntülerinden tespit ettikleri eksiklikleri de kendilerine bildirdiğini anlatan Bağaçlı, bu şekilde zaman zaman kendi gözlerinden kaçan noksanlıkları giderebildiklerini kaydetti.
Merkezi Yemekhane çalışanları da kamera sistemi kurulmasının kendileri açısından da iyi olduğunu belirterek, öğrencilerin güvenini kazandıklarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Aşçılar, sürekli göz önünde bulunmalarından dolayı sadece davranış ve hareketlerinde biraz daha dikkatli olmaya çalıştıklarını bildirdi.
PASİNLİOĞLU’NDAN DEĞERLENDİRME
Kredi ve Yurtlar Kurumu Erzurum Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu ise yemekhanelerinde verilen hizmetin Erzurum'da parmakla gösterebilecek kaliteye ulaştığını vurguladı.
Yemekhane mutfağında gıda mühendisi ve gıda teknisyeni çalıştırdıklarına işaret eden Pasinlioğlu, ''5 yıldızlı bir yemekhanede öğrencilerimize hizmet veriliyor'' dedi.