EĞİTİM TABANA YAYILIYOR
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Öztürk, söz konusu kampanyayla, ebeveynlerin dikkatinin çekilmek istendiğini dile getirerek, kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen anne ve kızlara hem okuma, hem de yazma öğreteceklerini belitti.
ÖĞRENME BİLİNCİ VE OKUMA KÜLTÜRÜ ARTIYOR
Kursların neşe içinde geçtiğine dikkat çeken Hüseyin Öztürk annelerin okul heyecanlarının, okula yeni başlayan çocukları aratmadığını vurgulayarak, “Kadınların yetişkin bireyler olarak kendilerini ifade edebilmeleri, toplumsal ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabilmeleri, okuma-yazma becerisi kazanmalarıyla mümkün olmaktadır. Hayat boyu öğrenmenin üzerine inşa edildiği en temel becerilerden biri de okuma-yazmadır. Bu eksiği giderme anlamında başlatılan kampanya 5 Eylül tarihi itibariyle sona erdi. Şu ana kadar kampanyamıza 67 anne başvuruda bulundu” dedi.
ÖZTÜRK KAMPANYAYI ANLATTI
“Ana-Kız Okuldayız” isimli kampanya hakkında bilgiler veren HEM Müdürü Hüseyin Öztürk, şunları söyledi: “Bu kampanyanın amacı, özellikle kalkınmada öncelikli iller ve göç alan illerimizde yaşayan, sosyo-ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan, eğitim imkanlarından yararlanamamış, zorunlu eğitim çağını geçirmiş, genç kız ve kadınlar başta olmak üzere yetişkin nüfusumuzdan okuma-yazma bilmeyen insanımızı okur-yazar duruma getirmek ve üst öğrenime yönlendirmektir. Kampanya kapsamında eğitimlere katılacak yetişkin nüfusun temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik teşvikler sağlayıcı programlar uygulamaya konulacaktır.”