ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DAP BKİ’den besicilere destek
DAP BKİ’den besicilere destek
FETÖ operasyonunda şok detaylar
FETÖ operasyonunda şok detaylar
Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 7 Sarı Gelin Şelalesi
Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 7 Sarı Gelin Şelalesi
Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 6 Başkale Travertenleri
Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 6 Başkale Travertenleri
Üniversite öğrencileri Gazze için yürüdü
Üniversite öğrencileri Gazze için yürüdü
HABERLER>EĞİTİM
10 Kasım 2010 Çarşamba - 07:49

AÜ'de bilgi teknolojileri konferansı

Atatürk Üniversitesi'nde Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Serkan Gürsoy tarafından Bilim ve Teknoloji Politikaları Teknoparklar ve Bölgesel İnovasyona Etkileri konulu konferans düzenlendi.

AÜ de bilgi teknolojileri konferansı

Atatürk Üniversitesi'nde Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Serkan Gürsoy tarafından Bilim ve Teknoloji Politikaları Teknoparklar ve Bölgesel İnovasyona Etkileri konulu konferans düzenlendi.
Yeni ekonomi modeli, bilgi teknolojisi, bilginin satılma şekli, girişimci üniversite konularına değinen Gürsoy, Avrupa Birliği proje çağrıları ve dünya bankası proje çağrılarının sürekli kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.. Konferansa Rektör Yardımcısı Sebahattin Tüzemen'in yanısıra öğrenciler iştirak etti.
Beykoz Lojistik MYO Öğretim Görevlisi Bilgi Teknolojileri Uzmanı Serkan Gürsoy, “Bilim ve Teknoloji Politikaları, Teknoparklar ve Bölgesel İnovasyona Etkileri” konulu konuşmasında, proje yapmanın öneminden söz etti.Rektörlük tarafından organize edilen ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta konuşan Gürsoy, hedefi yüksek tumanın başarıyı da yükselttiğini söyledi.Kıt kanaat geçinmeye razı olanın yaşam seviyesinin beklentisinin altında gerçekleştiğine vurgu yapan Gürsoy, müteşebbislerin, üniversitelerin beklentilerini yükseltmeleri gerektiğini ifade etti.Türkiye’nin şu anda iletişim, ulaşım, sağlık, eğlence gibi çeşitli alanlarda kullandığı teknolojilerin tamamına yakınını dışarıdan sağladığına dikkati çeken Gürsoy, “Hangi ihtiyacımızı biz kendimiz karşılıyoruz?” sorusunu yöneltti.
//GÜRSOY BİLGİ VERDİ
Türkiye’nin bu durumdan çıkması gerektiğini anlatan Gürsoy, beş yıldan beri bilgiyi üretme ve teknolojiye çevirme çabası içine girildiğini, yaygınlaştırılan milli AR-GE kuruluşlarının da bu çabanın bir sonucu olduğunu bildirdi.
Tüketen toplumların tükettikleri şey’lerin ne kadar sürede geliştirildiğini ve bir ürüne dönüştürüldüğünü, tüketilen ürünlerin geliştirmelerinin nasıl devam ettirildiği gibi konuları yetirince bilmediklerini anlatan Gürsoy, gelişen ve zenginleşen toplumların üretim bilgisini kontrol altında tutuklarını, bunun yeni bir ekonomik model olduğunu söyledi.
//NİYE PROJE YAPAMIYORUZ?
“Yeni Ekonomik Model’de, büyük balık küçük balık yok. Sürekli fırsatlar var. Yaşam boyu öğrenmek var” diyen Gürsoy, yeni ekonomik modelde, fikrini projelendirenin kazandığını anlattı.
“Niye proje yapamıyoruz?” sorusunu da yönelten Gürsoy, “Çünkü jargonumuz yok; üretim modelleri ve yönetim bölümleri oluşturmasını yeterince bilmiyoruz,” diye konuştu.
Başta AB Fonları olmak üzere çok sayıda kuruluşun bir fikri olan ve bunu projelendirmeyi başaran herkese para vermek için beklediklerini ifade eden Gürsoy, “Gökten Armut yağıyor, ama biz bir tane olsun alıp yiyemiyoruz!” eleştirisini yaptı.
Bir proje yapmanın aslında çok karmaşık bir şey zannedildiğini, aksine çok basit olduğunu, fakat yeterince bilinmediği için böyle bir algının toplumda mevcut olduğunu dile getiren Gürsoy, ücretsiz proje danışmanlığı veren resmi kuruluşların yardım yapmak, üstüne de para vermek için proje başvurusu beklediklerini söyledi.
//HER ŞEY AZALIR, BİLGİ ÇOĞALIR
Yaşadığımız çağı Bilgi Ekonomisi Çağı olarak ifade eden Gürsoy, “Her şey biter, bilgi bitmez. Bilgi durmadan çoğalır. Bilgi üretebiliyorsan, bilgi kaynaklarına sahipsen, çok şeye sahipsin demektir,” tespitini yaptı.
Yeni ekonomik modelin, bilginin peşinde koşmadığını daha çok bilgiyi kullanma becerisini esas aldığını, internet tabanlı, ağ örgüsü (network) üzerinden iş gördüğünü, tam zamanında ve esnek üretim yaptığını, yenilik, icatlar, bilgi, dijitalleşme, işbirliği, ortaklık, görevdeşlik, birleşme gibi özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Gürsoy, Türkiye’de henüz geleneksel ekonomik modelin geçerli olduğunu ileri sürdü.
“Patent sayısı çok düşük, bu da bilgiyi henüz tam anlamıyla kullanamadığımızın bir göstergesi” diyen Gürsoy, Teknokentlerin iş yapabilmesi için, üniversitelerin, devlet ve firmaların birlikte çalışmaları ve yeni ekonomik modeli içselleştirmeleri gerektiğini ifade etti.
//YENİ ÜNİVERSİTE MODELİ
Geleneksel üniversite anlayışının geleneksel ekonomik anlayış gibi değişmeye mecbur olduğunu ileri süren Gürsoy, yeni üniversite modelini, ‘girişimci üniversite’ modeli olarak tanımladı.
“Bilgi üretebilen ve ürettiği bilgiyi ticarileştirebilen üniversitelerde dersler ve öğretme modelleri de bu yeni anlayışa göre oluşturuluyor,” diyen Gürsoy, hep aynı şeylerin tekrar edilmesi durumunda standartlaşmanın ortaya çıktığını, bu durumun geri kalmışlığın bir kriteri olduğunu sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü. sosyal aktivitede marka Üniversite
Yarım asrı aşan geçmişiyle Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında ...
Yıldırım müezzinleri eğitti
Ortaca İlçe Müftülüğü tarafından ilçede görev yapan imam hatip, imam ve ...
Eğitimde demokratik adım
Oltu ilçesinde, öğrenci meclis başkanlığı seçimi yapıldı.
 
Su gerçeğine bilimsel yaklaşım..
“Küresel Isınma Sorunları, Türkiye ve Ortadoğu’ya Yansımaları” konulu ...
DES’ten Küçükler’e ücretsiz ulaşım çağrısı
Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, aralarında ...
Oltu Lisesi hedef büyüttü
Oltu Lisesi Okul Aile Birliği toplantısı yapıldı.Toplantıda konuşan Okul ...
 
‘Öğrencilerin eksiği değil, fazlası olsun’
İstanbul merkezli ulusal yayın yapan Best FM, sosyal bir projeye imza ...
Bologna Süreci’ne çalıştay yaklaşımı
MŞÜ tarafından 'Bologna Süreci'nin Türkiye'de Uygulanması Projesi Bölgesel ...
İMO Meslek İçi Eğitime yoğunlaştı
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi’nde meslek içi eğitim hareketliliği ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kör ölür badem gözlü olur!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva