ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Tümgeneral Yıldız Erzurum İl Jandarma Komutanlığına atandı
Tümgeneral Yıldız Erzurum İl Jandarma Komutanlığına atandı
Kuka tesbihi için zorlu mesai
Kuka tesbihi için zorlu mesai
Malazgirt Zaferi 955. yılında
Malazgirt Zaferi 955. yılında
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,5 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 2,5 arttı
İnşaat üretimi yıllık yüzde 6 azaldı
İnşaat üretimi yıllık yüzde 6 azaldı
HABERLER>GUNCEL
4 Temmuz 2005 Pazartesi - 00:00

ATATÜRK'ÜN ERZURUM'A GELİŞİNİN 86'NCI YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI.

Bir kez daha gururlandık Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 86. yıldönümü, törenlerle kutlandı. İstanbul Kapı semtinden Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar, davul zurna eşliğinde yapılan yürüyüşle başlayan kutlamalar, daha sonra Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle devam etti.

ATATÜRK ÜN ERZURUM A GELİŞİNİN 86 NCI YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI.

ATATÜRK'ÜN ERZURUM'A GELİŞİNİN 86'NCI YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI. Bir kez daha gururlandık Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 86. yıldönümü, törenlerle kutlandı. İstanbul Kapı semtinden Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar, davul zurna eşliğinde yapılan yürüyüşle başlayan kutlamalar, daha sonra Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle devam etti. Törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Vatan bir bütündür, bölünemez" nidalarının yükseldiği güne ilk adımın atıldığı 3 Temmuz 1919 tarihinin Erzurum için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bu tarih "Bağımsızlık Meşalesi"ne ateşin verildiği ilk gündür. Bu gün, Erzurumluların yediden yetmişe Mustafa Kemal'in liderliğinde millet ve vatan davasında yerlerini aldıkları gündür." dedi. Erzurum için 3 Temmuz 1919'un çok önemli bir tarih olduğunu ifade eden Küçükler, şunları kaydetti: ''Vatanın her önemli olayında yüzlerin çevrildiği Erzurum, bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrimize teşriflerinin 86. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyor. Atatürk'ün Erzurum'a geliş tarihi olan 3 Temmuz 1919, Bağımsızlık Meşalesi'ne ateşin verildiği gündür. Şimdi bizlere düşen görev, cumhuriyet ruhunu gayesinden saptırmadan, devletimizi liyakatli ellerde yükseltmek, yüceltmek ve bu mukaddes emaneti bizden sonraki nesillere en iyi şekilde devretmek olmalıdır.'' Tören, Erzurum, Tokat ve Gümüşhane halkoyunları ekiplerinin gösterileriyle sona erdi. Bu arada, Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin ve 23 Temmuz Erzurum Kongresi'nin yapılışının yıldönümü kutlamaları kapsamında, Kültür Merkezi Resim Heykel Sanat Galerisi'nde, ''Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi'' açıldı. Ayrıca, yine söz konusu kutlamalar kapsamında, Çifte Minareli Medrese'de Erzurum Kongresi'ne katılan Trabzon, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Tokat, Sivas ve Elazığ illerine ait el sanatları sergisi açıldı. Serginin, 20 gün süreyle açık kalacağı bildirildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERVAK 13. SULTAN SEKİSİ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
25’İNCİ OLİMPİYAT 25 PLAKAYA YAKIŞIR Erzurum Kalkınma Vakfı’nın ...
9. ABANT PLATFORMU’NDAN ÇIKAN SONUÇ
Erzurum'da önceki gün başlayan Abant Platformu toplantılarının sonuç bildirgesi yayınlandı.
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadri Şen, bildiri taslağında ''YÖK kaldırılsın ya da yeniden yapılandırılsın'' ifadesine yer verilmesi gerektiğinin kabul edilmesi üzerine, itiraz etti.
O zaman Milli Eğitim Bakanlığı da kaldırılsın Abant Platformu tarafından ...
 
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan, sordu:
Çocukların eğitiminden kim sorumlu? Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ...
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK:
ÖSS MANTIĞI, MİLLİ EĞİTİMİ FELÇ ETTİ Palandöken Kış Turizm Merkezi'nde ...
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK:
Eğitimde popülizm olmaz Milli Eğitim Bakanı Hüsayen Çelik, Erzurum'da, ...
 
ÇELİK, ELEKTRİK KESİNTİSİNİN AZİZLİĞİNE UĞRADI
Abant Platformu Toplantısı'nda, konuşması sırasında elektrik kesintisinin ...
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ:
ERZURUM DOĞU'NUN SAĞLIK MERKEZİ OLOCAK Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'u ...
Balon almak için birbirlerini ezdiler
Erzurum'da özel bir firma tarafından dağıtılan balonları çocuklar kadar ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kararın Barışı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor ve Bilgilendirme Yaklaşımı!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva