AÇIKTA SATILAN DONDURMAYA DİKKAT
Besin değeri oldukça yüksek olan dondurmanın, hijyenik ortamlarda üretilmediği takdirde bir çok hastalığa davetiye çıkarttığını belirten uzmanlar, dondurma alımında dikkatli olunması konusunda uyardı.
Uzmanlar, özellikle sıcak havalarda mikropların çok daha hızlı ürediğini, açıkta satılan dondurmaların tüketilmesinin oldukça sakıncalı olduğunu belirtiyorlar. Uzmanların verdiği bilgiye göre, "Dondurmanın asli yapısını süt oluşturuyor. Süt ise kalsiyum, fosfor, protein riboflavin B2, A vitamini ve diğer besin öğelerini içeriyor. Besin değeri çok yüksek olan dondurma, yaz-kış her mevsim tüketilmeli, ancak üretimden tüketime, her aşamada hijyenik kurallara uyulmalı. Aksi takdirde çok yararlı olan bir besin olan dondurma, birçok hastalığın kaynağı olabiliyor"
MAHALLE ARALARINDA AÇIKTA SATILAN DONDURMALAR ALINMAMALI
Sağlıksız şartlarda üretilen ve satışa sunulan dondurmaların kesinlikle tercih edilmemesi gerektiğinin altını çizen Uzmanlar, "Özellikle mahalle aralarında açıkta satılan dondurmalar, sağlık için ciddi tehlike oluşturabilir. Bu alanlarda satışa sunulan dondurma, hijyenik şartlarda hazırlansa bile, külaha yerleştirilmesinde kullanılan kaşık, özel solüsyonun içinde tutulmadığı için mikroorganizmaların yuvası haline geliyor. Kaşık üzerinde üreyen bakteriler, her kaba daldırılıp çıkarıldığında dondurmaya bulaşıyor. Bu durumlarda özellikle çocuklar ve bünyesi zayıf olan yaşlılarda hasta olma riski daha fazla" ifadeleriyle uyarıda bulunuyorlar..