ERZURUM VALİSİ CELALETTİN GÜVENÇ BÖLGENİN KURTULUŞUNUN HAYVANCILIĞA BAĞLI OLDUĞUNU SÖYLEDİ.
İŞTE REÇETE
Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, bölge hayvancılığın modernize edilerek verimin mutlak surette artırılması gerektiğini bildirdi.
KURTULUŞ HAYVANCILIKTA
Güvenç, Erzurum ekonomisinin kalkınmasının yolunun hayvancılıktan geçtiğini belirterek, bunun için yerli hayvan ırkını ıslah çalışmaları yapıldığını ifade etti. Bölgede bir hayvanın yıllık süt veriminin ortalama 900 kilogram olarak olduğuna dikkati çeken Güvenç, ''Bu oran Hollanda'da 9 ton olabiliyor. Burada 2 yıllık beslenen bir hayvanın kilosu en fazla 170-180 kilogram olurken, bu oran Hollanda'da 350 kilograma kadar yükseltilebiliyor.” dedi.
HAYVANLAR KAYIT ALTINA ALINACAK
“Rakamlar böyle olunca rekabet şansınız da çok fazla olmuyor.” diyen Güvenç, “Halkımıza suni tohumlamayı tavsiye ediyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. İkinci önemli bir durum ise hayvanlarımızın hastalıklı olmasıdır. Bunun için hayvanların kayıt altına alınması için gerekli çalışmaları devam ettireceğiz.'' şeklinde konuştu Güvenç, ayrıca ilçelere yönelik geziler de düzenlediklerini, bu kapsamda ilin sorunlarını yerinden tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti.