SICAKLARA KARŞI ''PERVANELİ ŞAPKA''
Erzurum'da bir belediye işçisi, sıcak havalarda güneş enerjisiyle çalışan ''pervaneli şapka'' ile serinliyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi'nde çalışan Dursun Menteşe, AA muhabirine, sıcak havalarda serinlemek için pervaneli şapka kullandığını söyledi.
Zamanının büyük bölümünü dış mekanlarda geçirdiğini ve sıcak havadan etkilendiğini belirten Menteşe, 1 ay önce bir arkadaşının ABD'den getirdiği bu şapka sayesinde artık sıcak havalarda daha rahat çalıştığını ifade etti.
Serinlemek için gölgede bulunma ihtiyacı duymadığını ifade eden Menteşe, ''Günboyu park ve bahçelerde çalışıyoruz. Dolayısıyla güneşe çok fazla maruz kalıyoruz ve verimim bu nedenle kısmen düşüyordu. Ama artık klimalı şapkam sayesinde çok rahat şekilde çalışıyorum. Hiç terlemiyorum'' diye konuştu.
Şapkaya monte edilen ve güneş enerjisiyle çalışan pervanenin gölgede otomatik olarak devredışı kaldığına dikkati çeken Menteşe, şapkasına çevredeki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.