Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyet imdada yetişti
Emniyet imdada yetişti
Yılmaz: Dünyanın 16. büyük ekonomisi olduk
Yılmaz: Dünyanın 16. büyük ekonomisi olduk
Bingöl yolunda feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl yolunda feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı
'Tüm aktörlerin acilen harekete geçmesi gerekiyor'
'Tüm aktörlerin acilen harekete geçmesi gerekiyor'
Tekin eğitim gündemini yorumladı
Tekin eğitim gündemini yorumladı
HABERLER>GUNCEL
27 Mart 2007 Salı - 00:00

AB HALK SAĞLIĞI EYLEM PROGRAMI KAPSAMINDA

TÜRKİYE PROJE ÜRETİMİNDE 8’İNCİ Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, ''2006 yılında AB Komisyonu'na sunduğumuz projelerin hiçbiri kabul görmedi'' dedi.

AB HALK SAĞLIĞI EYLEM PROGRAMI KAPSAMINDA

AB HALK SAĞLIĞI EYLEM PROGRAMI KAPSAMINDA TÜRKİYE PROJE ÜRETİMİNDE 8’İNCİ Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, ''2006 yılında AB Komisyonu'na sunduğumuz projelerin hiçbiri kabul görmedi'' dedi. Ertek, Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Orhan Yavuz Konferans Salonu'nda düzenlenen ''AB Halk Sağlığı Eylem Programı'' bilgilendirme toplantısında, katılımcılara proje üretimi konusunda bilgi verdi. TÜRKİYE PROJE SUNUMUNDA GERİDE Türkiye'nin, Avrupa'da proje sunumunda 13 projeyle 8. sırada yer aldığını belirten Ertek, şunları kaydetti: ''2006 yılında halk sağlığı eylem programı kapsamında yapılan çalışmalarda, AB'ye 13 proje sunduk. Bunlardan 10 tanesi teknik, diğer 3'ü ise finans nedenleriyle kabul görmedi. Ancak bu durumda bizim açımızdan sevindirici. Çünkü birkaç yıl öncesine kadar bu konuda proje dahi üretemiyorduk. 2007 yılında projelerimizin kabul görmesi için bölgesel bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz.'' Ertek ayrıca, üretilecek projelerde üniversite ve kamu kurumlarından destek alınmasının da projenin kabul görmesinde etkili olduğunu sözlerine ekledi. PROJE ÜRETİMİNDE İLERLEME Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı AB Birimi Çalışanı Hasan Öğütmen ise, ''İyi bir projenin özel hedefleri ve mantıksal yapısının olması gerek'' diye konuştu. AB Komisyonu'na 27 üye ülke tarafından 2006 yılında toplam 281 proje sunulduğunu ve bu projelerin 67'sinin finans için uygun görüldüğünü belirten Öğütmen, şöyle devam etti: ''AB komisyonu sağlığa yönelik tahditler açısından üretilen projelere büyük önem vermekte. Projelerin yüzde 60'ına kadar olan kısmı ekonomik destek görürken, iyi hazırlanmış bir projede bu oran yüzde 80'e kadar çıkabiliyor. Uygun bir teknik yapı ve yeterli sayıda ortağa sahip projenin kabul görmemesine imkan yoktur.'' Öğütmen, 2006 yılında en fazla proje sunan ülkenin 50 projeyle İtalya olduğuna dikkati çekerek, ''Ülkemiz projelerinin reddedilme nedenleri arasında CD-ROM gönderilmemesinden, başvuru formunun eksikliği ve organizasyon stratejisinin bulunmaması gibi sebepler göze batıyor'' dedi. Öğütmen son olarak, hazırlanacak olan projelerin en geç 21 Mayıs tarihine kadar postaya verilmesi gerektiğini ifade etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal güvence yokluğu suç oranını artırıyor
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde yapılan araştırmada, sosyal ...
TES, HİZMETLİ VE MEMURLARIN SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİ
Türkiye Bağımsız Eğitimciler Sendikası (TES) Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı ...
VATANDAŞ ŞAŞKIN, YETKİLİLER SUSKUN
Erzurum’da su, elektrik ve telefon faturalarının tamamını tahsil ...
 
YAKUTİYE BELEDİYE BAŞKANI ATINÇ:
“SANAT, TOPLUMUN DİNAMİZMİNİ SERGİLER” Yakutiye Belediye ...
DadasPortal.com Erzurum’daki derneklerin net dünyasındaki sesi olacak
Erzurum’un tanıtılması, şehrin sorunlarının paylaşılması ve güncel ...
KPSS Tercih süreci başladı
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanacaklar tercihlerini dünden itibaren yapabilecek.
 
VİRGÜL TİYATROSU" ERZURUM’A GELİYOR
Fatih Yıldız’ın yazdığı, Enver Demirkan’ın yönettiği, Özlem ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Bölge İdare Mahkemesi’nin 26 İmar Paftasını iptal etmesiyle ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
DOSİAD GENEL SEKRETERİ GÜVENER ÖZCAN: KOBİ’LER MUHASEBE ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Barışın Kumarı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva