ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çelik gündemi değerlendirdi
Çelik gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Hıdırellez paylaşımı
Emine Erdoğan'dan Hıdırellez paylaşımı
Erdoğan’dan Anadolu Medyasına övgü
Erdoğan’dan Anadolu Medyasına övgü
Çiftçi: ‘Vakıflar, medeniyetimizin izdüşümüdür’
Çiftçi: ‘Vakıflar, medeniyetimizin izdüşümüdür’
Nurettin Topçu sempozyumla anıldı
Nurettin Topçu sempozyumla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
4 Kasım 2009 Çarşamba - 03:56

A.Ü’de Öğrenci Protestosu

İHA/Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın beden eğitimi ile spor derslerini seçmeli ve tek ders saatine indirmesini protesto etti.

A.Ü’de Öğrenci Protestosu

Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın beden eğitimi ile spor derslerini seçmeli ve tek ders saatine indirmesini protesto etti.
//BEDEN DERSLERİ ARTILSIN
Bugün BESYO binası önünde toplanan öğrenciler Türk bayrağı eşliğinde üniversite yerleşkesinde bulunan Bilim anıtına kadar sessiz yürüyüş yaptılar. Daha sonra Saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beden eğitimi ile spor derslerini seçmeli ve tek ders saatine indirmesini alkışlı protesto ettiler. Öğrenciler adına basın açıklaması yapan BESYO 4'ncü sınıf öğrencisi Yalçın Samet Sarıtaş, bu sistemle işsizler ordusuna mezun olan BESYO öğrencilerinin de
katılacağını belirtti.
ÖĞRENCİLERİN AÇIKLAMASI
Sarıtaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bugün burada Atatürk Üniversitesi BESYO bölümü öğrencileri olarak toplanmamızın amacı mevcut sistemin yani Milli Eğitim Bakanlığı'nın beden eğitimi ve spor derslerini seçmeli ve tek ders saatine indirmesini protesto etmektir. Ülkemiz çok genç bir nüfus oranına sahiptir. Yaklaşık 20 milyona yakın öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Bu rakamla öğrenci sayımız dünya üzerindeki birçok ülke nüfusundan fazladır. Beden eğitimi ve spor derslerinin lüzumsuz sayılmasının yanı sıra ayrı bir taraftan da okullardaki şiddetten, kötü alışkanlıklardan ve obeziteden şikayet ediyoruz. Diğer taraftan da beden eğitimi ve spor derslerini azaltmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda lt yapı oluşturmadan sporcu yetiştirmeden olimpiyatlara aday oluyoruz. Bu bir çelişki değil mi? Bu kararı alanların, beden eğitim ve spor hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığının göstergesidir. Avrupa ülkelerinde en az 4 saat ve zorunlu olarak okutulan beden eğitimi ve spor dersleri ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu kararla haftada 1 saat veseçmeli olarak yürürlüğe konmuştur. Ayrıca seçmeli olarak okutulmak istenen beden eğitim ve spor dersleri birçok okul yöneticisi tarafından engellenmekte ve seçtirilmemektedir. Alınan bu karar ve uygulamalar Türk sporuna ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza vurulmuş bir darbedir. Ülkemizde 56 BESYO mevcuttur. Son olarak 2008 yılı itibariyle 5 bin 425 mezun vermiş olup, toplamda da 17 bin BESYO mezunu atama beklemektedir. Bu tablo yetersizmiş gibi önümüzdeki yıllarda yeni bölümlerin açılması gündemde ve yılda ortalama 8 bin öğrenci mezun olması söz konusudur. Bu kadar mezun beden eğitim ve spor öğretmeninin istihdam alanı daraltılmakta ve her geçen gün nitelikli işsizler ordusuna dahil edilmektedir. Bunun yanı sıra birçok fakültelere formasyan verilerek öğretmen olabilmeleri sağlanırken, BESYO spor yöneticiliği, spor antrenörlüğü eğitimi gibi bölümlerin bu formasyon eğitimi dışında tutulmaları da ayrı bir tezat oluşturmaktadır. Bu bölümlerde eğitim gören öğrencilerin de formasyon programına dahil edilmeleri, doğal haklarıdır. Bizler bu bölümlerde okuyan öğrenciler olarak beden eğitim ve spor derslerinin öneminin anlaşılmasını istiyoruz."
Basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağılırlarken, çok sayıda resmi ve sivil polis de eylemi takip etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şirinkan 4 Kasım 2009 Çarşamba 09:59

Besyo öğretim üyesi olarak öğrencilerimizi destekliyoruz. Toplumda beden eğitimi ve spor derslerinin önemini algılayamayan veliler, yöneticiler, öğretmenler bu dersleri bu duruma getirdi. Çocuğunun spor yapabilmesi için hiç bir imkan aramayanlar, hatta engelle olanlar bu derslerin öneminin farkında değiller. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Besyo gerek eğitmi gerekse öğrenci alımıyla ilğili hiçbir zaman sorun yaşamamıştır.Çünkü bu okulun gerek yöneticileri gerekse öğretim elemanları sıradan eğitim alarak bu kuruma gelmemiştir. Olimpiyat şehri olan bu Toplumda öğrencilerimize destek olmak her Erzurum'lunun görevidir.

Yorumu oyla      7      5  
eren 4 Kasım 2009 Çarşamba 09:24

zamanında torpillerle bu okullara girip mezun olduktan sonrada okullara sınavsız atanıp ders saatlarınde çocuğun eline topu verip kendisi bir kenarda oturan abilerinize hesap sorun...devlete hesap sormak işin kolay tarafı...dersin 1 saate inmesine asıl sebep olanları bulup hesap sorun..hatır gönül işiyle spor yapmaktan aciz adamları besyoya dolduran hocalarınıza hesap sorun...bu gün mezun sayısı olmuş 25000..devlet hangi birinize iş versin...

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Dünya ile yarışıyoruz”
Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak:“Atatürk Üniversitesi büyük bir üniversitedir. ...
Eğitimde domuz gribi yoğunlaşması
Erzurum’un Yakutiye ilçesinde bulunan 101 okulda, Domuz Gribi’ne karşısı ...
Okul öncesi eğitimde gerideyiz
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 5 yaş grubunun zorunlu eğitime dahil edilmesine ...
 
Çocukların suçu ne?
İHA/Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte soğuk algınlığı, nezle ve grip ...
A.Ü'den Tarımsal başarı
GHA/Türkiye’nin ilk biyolojik gübresi, Atatürk Üniversitesi’nin ortağı ...
Vergi Dairesi kütüphaneye kavuştu
Erzurum Vergi Dairesi’nde kütüphane açıldı. Vergi Dairesi Başkanı Yunus ...
 
İKMEP Zirvesi Erzurum’da yapılacak
GHA/Erzurum, İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi ...
Tarımsal üretime yeni sinerji
GHA/Hırvatistan Tarım Bakanlığı, Zagrep Üniversitesi ve Japonya Gifu Üniversitesi ...
A.Ü bilim adamına ödül
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enbiya ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kör ölür badem gözlü olur!
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva