DEZENFEKTE VE EĞİTİM
Yakutiye İlçe Kaymakamı Yüksel Çelik, ilçe sınırlarında bulunan 102 okulun tamamında Domuz Gribi’ne karşı dezenfekte çalışması yapıldığını söyledi. İlçede ilk ve orta dereceli okullarda öğretim gören öğrenci sayısının 42 bin olduğunu vurgulayan Kaymakam Çelik, “Hastalığın yayılımını önlemek bakımından toplu yaşam alanları olan okullarımızın ilaçlanması, büyük bir role sahip. Bu nedenle ilçemizdeki 102 okulun tamamında ilaçlama yapıldı, tedbirler artırıldı. Okullarımızdaki ilaçlama işlemleri, bir kereliğine mahsus olmayacak. İlaçlamalar periyodik aralıklarla devam edecek.” dedi.
//BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI
Domuz Gribi’ne karşı alınan tedbirlerin ilaçlamalarla sınırlı kalmadığını, okul idarecilerini kapsayan çalışmalar da yürütüldüğünü vurgulayan Kaymakam Yüksel Çelik, “Okul idarecilerimiz, Erzurum Lisesi’nde her gün 2’şer saat süreyle seminere alınıyorlar. Onlar da kendi okullarında öğrencilere yönelik bilgiler aktarıyorlar.” diye konuştu.
//OKULLARDA DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Öte yandan Erzurum’daki okulların ilaçlanması kapsamında, teknik ekipler hafta sonunda Erzurum Lisesi’ni ilaçladı. Öğrencilerin yoğun olarak kullandıkları alanlarda yapılan ilaçlama çalışmaları, iki gün boyunca devam ederken, ilaçlama ekipleri, özellikle lavabolara yoğun çalışmalarda bulundular.
//RİSK ALANLARI TEMİZLENDİ
Uzmanlar, okulların, hastalığın yayılımında en çok risk faktörü taşıyan yaşam alanları olduğunu vurgulayarak, bu tür kullanım alanlarında hastalığa karşı alınan tedbirlerin en azami derecede olması gerektiğini vurguladılar. Hastalığın, yaş aralıkları itibariyle öğrencilerde çok daha etkili olduğunu dile getiren konu ile ilgililer, “Öğrencilerin hareket kabiliyetleri de göz önünde tutulacak olunursa, virüsü kapmış bir öğrencinin hastalığı ne kadar çok kişiye bulaştırabileceği rahatlıkla hesap edilebilinir. Bu nedenle hastalığa karşı en fazla risk altında bulunan kesimler, öğrenciler ve sağlık çalışanlarından oluşuyor.” dediler.