‘BEYAZ DOĞU’ İLGİ GÖRÜYOR
Erzurum’da yayımlanan Fikir, edebiyat ve Sanat Dergisi, edebiyat aşinalarından yoğun ilgi görüyor. Üç aylık olarak yamımlanan ve imtiyaz sahipliğini Cumhur Topbakan’ın yürüttüğü derginin Yayın kurulunda Hakan Hadi Kadıoğlu, Rıdvan Canım, Emre Gür, Harun Şahin, Saim Yılmaz, Mehmet Kafkas, İsmail Hakkı Kavurmacı ve İbrahim Yazıcı yer alıyor.
KÜLTÜREL YOZLAŞMA TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKİLİYOR
Kültürel yozlaşmaya dikkat çekilen Beyaz Doğu’nun Nisan-Haziran sayısında Prof. Dr. Bilge Seyidoğlu’nun “Al Ruhu-erk” Doç. Dr. Muhsine Börekçi’nin “Atatürk ve Türkçe”, Hakan Hadi Kadıoğlu’nun “Yolda Erzurum”, Doç. Dr. Abdulkerim Dinç’in Gelin Canlar Bir Olalım”, Yard. Doç. Dr. Gülhan Atanur’un “Erzurum’da bazı inanışlar ve uygulamalar”, Rıdvan Canım’ın “Lütfi Efendi” başlıklı yazıları yer alıyor. Derginin son sayısında, Ahmet Tevfik ozan’ın “Eylül Kokan Hüzün”, Nurullah Genç’in “Vazgeçmeliyim”, Selami Ece’nin “Kerrat” şiirlerine de yer verilmiş.
KÜLTÜR VE SEVGİ ÜZERİNE
Beyaz Doğu’nun Haziran Sayısında “Kültür ve Sevgi üzerine” başlığını taşıyan takdim yazısında işyerleri isimlerinin Türkçe olması gerektiğine dikkat çekilerek şunlar kaydedilmiş:” Ticari kaygı ya da bilinçsiz bir özentiden olsa gerek, tabelalarını büyük bir şevkle yabancı kelimelerle bezeten ve ilgililerin duyarsız bakışları arasında sessizce bir dil ve kültür kıyımı yaşadığımızın farkında bile değiliz. Gidişat bu istikamette seyrediyor. Sanırım yakın bir gelecekte bir kasabı da tabelasından değil, camekanından bakıp öğrenmeye çalışacağız. İşte o zaman, bin yıllık tarih güme gitmiş olacak.”