ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu için zirai don uyarısı
Doğu için zirai don uyarısı
Erzurum’da hayati deneyim
Erzurum’da hayati deneyim
Kabe-i Muazzama duvarları bakıma alındı
Kabe-i Muazzama duvarları bakıma alındı
ATAUNİV'den genç mühendislere hukuki bilgilendirme
ATAUNİV'den genç mühendislere hukuki bilgilendirme
EŞT Türkiye turnesine çıkıyor
EŞT Türkiye turnesine çıkıyor
HABERLER>GUNCEL
29 Mayıs 2010 Cumartesi - 03:02

2011’e enerji yatırımı

ERZURUM(GHA) – 2011 Kış Oyunları için geri sayım devam ederken, yatırımcı kurum ve kuruluşlar da, hazırlık çalışmalarına hız verdi. 2011 kapsamında yapımı devam eden tesislerin enerji ihtiyacını karşılamak için harekete geçen Erzurum Elektrik Dağıtım Müessese Müdürlüğü, Palandöken, Konaklı ve Kandilli’de yapacağı çalışmaların plan ve programını belirledi.

2011’e enerji yatırımı

//TAŞKESENLİOĞLU BİLGİ VERDİ
Aras Elektrik Dağıtım Şirketi Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu, 2011 Kış Oyunları’na hazırlık çerçevesinde yürütülecek olan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Taşkesenlioğlu, “Erzurum Trafo Merkezi TM 1 ile Palandöken Kayak Merkezi arasında ve Erzurum Trafo Merkezi TM 2 ile Konaklı Kayak Merkezi ile Aşkale Kandilli’deki tesislerin, göletlerin ve binaların enerji nakil ihtiyaçlarının karşılanması yönünde yeni hatlar döşüyoruz.” dedi. 
//KONAKLIDA ELEKTRİFİKASYON
Aşkale Kandilli arasında 18, Trafo Merkezi 2 ile Konaklı arasında da, 16 kilometre uzunluğunda havai hat bulunacağını kaydeden Taşkesenlioğlu, Aşkale Kandilli ve TM 2 Konaklı hatlarının da,  havai olacağını bildirdi. Diğer hatların yeraltından geçirileceğini anlatan Taşkesenlioğlu, Konaklı’daki tesislerin trafo ve kablolarının ihalelerinin yanında, denetim ve kontrollerinden de yine kendilerinin sorumlu olacağını dile getirdi. 2011 Kış Oyunları’na hazırlık çerçevesinde yürütülen çalışmalar için 10 milyon TL tutarında harcama yapacaklarını dile getiren Taşkesenlioğilu, söz konusu çalışmaların en geç Eylül ayında bitirilmiş olunacağını kaydetti.
//ENERJİ VE ALTYAPI HİZMETLERİ
2011 Kış Oyunları sayesinde Erzurum’un çok önemli yatırımlara kavuştuğunu vurgulayan Adnan Taşkesenlioğlu, enerji ve altyapı yatırımlarının da, bu çalışmalar içerisinde önemli yer tuttuğunu ifade ederek, “Erzurum, kış turizmi açısından 2011 sayesinde çok önemli imkanlara kavuşmuş olacak. Bu yatırımların sadece birkaç yıl içerisinde Erzurum’a kazandırılmış olunması ise, şehir açısından çok büyük bir şans. Biz de bu süreç içerisinde üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
Taşkesenlioğlu, “Palandöken Kayak Merkezi’nde yürütülecek olan bu çalışma, bölgedeki görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak olmakla birlikte, genellikle iklim şartlarından kaynaklanan teknik arızaları ise, tarihe karıştırmış olacak. Yeni yapılanma sayesinde artık teknik bakım ve kontroller çok daha kolay ve sağlıklı olarak yürütülecek.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havuzbaşı’nda bahar sefası
ERZURUM (İHA) - Erzurum da havaların ısınması ile beraber Erzurumlular ...
Tarsus’ta Erzurumlu annenin dramı
METİN (İHA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde şiddetli geçimsizlik nedeniyle ...
Bölücülere lanet yağdı
Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Andaç köyü kırsalında çıkan çatışmada ...
 
Wilczek’ten Türk misafirperverliğine övgü
Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek, Erzurum Vali Vekili Nurullah ...
716 aday Hacca gidecek
Diyanet İşleri Başkanlığı , 2010 hac sezonunda mukaddes toprakları ziyaret ...
Çaresiz kadına yardım eli
Erzurum’da etkili olan yağmurda evinin bir bölümü yıkılan 71 yaşındaki ...
 
Nüfus’ta eğitim süreci
ERZURUM (GHA) – Erzurum’un ilçelerinde görev yapan nüfus müdürleri, muhtarlar ...
Amatör telsizci olmak için ter döktüler
2010 yılı amatör telsizcilik sınavı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından ...
Polonya’dan Erzurum’a yatırım sinyali
DİLEK BAYRAK/ - Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek, Erzurum ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gücün Direnişi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva