ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçük sırasında madende bulunan işçi o onları anlattı
Göçük sırasında madende bulunan işçi o onları anlattı
Ala: 'Göçük altında kimse yok'
Ala: 'Göçük altında kimse yok'
Gözyaşlarına boğuldular
Gözyaşlarına boğuldular
Göçüğün yaşandığı taş ocağından ilk görüntüler
Göçüğün yaşandığı taş ocağından ilk görüntüler
 Oltu'da taş ocağı çöktü: 3 ölü
 Oltu'da taş ocağı çöktü: 3 ölü
HABERLER>GUNCEL
28 Mayıs 2010 Cuma - 05:57

716 aday Hacca gidecek

Diyanet İşleri Başkanlığı , 2010 hac sezonunda mukaddes toprakları ziyaret etmeye hak kazanan hacı adaylarını açıkladı. Çekilen kura sonucunda Erzurum’da 716 kişilik kontenjan ayrılırken, kesin kayıtların ise, 7 Haziran’dan itibaren başlayacağı bildirildi.

716 aday Hacca gidecek

ERZURUM (GHA) – Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), 2010 hac sezonunda mukaddes toprakları ziyaret etmeye hak kazanan hacı adaylarını açıkladı. Çekilen kura sonucunda Erzurum’da 716 kişilik kontenjan ayrılırken, kesin kayıtların ise, 7 Haziran’dan itibaren başlayacağı bildirildi.
//KURA SONUÇLARI
Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan, 2010 Hac Sezonu’nda mukaddes toprakları ziyaret ederek hac farizasını yetire getirmeye hak kazanan hacı adaylarının belirlendiğini bildirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda, Erzurum’a 716 kişilik kontenjan ayrıldığını vurgulayan Arslan, Suudi Arabistan Hükümeti’nin, ek kontenjan ayırması halinde bu rakamın değişebileceğini belirtti. Kurada ismi çıkan hacı adaylarının, 7 Haziran’la 18 Haziran tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptırabileceklerini dile getiren Müftü Arslan, kayıtlar için gerekli hazırlıkların başladığını ve kayıt stantlarının 7 Haziran Pazartesi gününden itibaren faaliyete başlayacaklarını kaydetti.
//93 MÜSTAKİL TİP
İl Müftüsü Yakup Arslan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca çekilen kuranın ardından Erzurum’a ayrılan 716 kişilik kontenjanın 607’sinin normal tip, 93’ünün müstakil tip ve 16’sının da otel tipini tercih eden hacı adaylarıyla doldurulacağını vurgulayarak, “Şimdilik bize ulaşan resmi kontenjan böyle. Şayet iki ülke arasındaki görüşmeler sonucunda tanınması muhtemel ek bir kontenjan hakkı olursa, mutlak surette Erzurum’daki kontenjan da artırılmış olunacak. Zaten bu konuda kamuoyuna gerekli açıklama mutlaka yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.
//9 BİN 978 BAŞVURU YAPILMIŞTI…
Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan, 2010 sezonu için başvuruların çok yoğun olduğunu hatırlatarak, ön kayıt sayısının 3 bin 78, kayıt yenilemelerle birlikte toplam başvurunun ise, il genelinde 9 bin 978 olduğunu belirtti. Müftü Yakup Arslan, “Erzurum’da geçen yıl hacca gidenlerin sayısı bin 300 olmuştu. 2009 yılında da 9 bine yakın başvuru yapılmıştı. Bu yıl da başvuruların 9 bini aşmasını bekliyorduk, bu konuda yanılmadığımızı gördük. Hatta başvuru sayısı neredeyse 10 bin sınırına dayandı.” diye konuştu. 
Öte yandan bu yıl için başvurusu olduğu halde kura sonucundan haberdar olmak isteyen hacı adaylarına da çağrıda bulunan Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, “Hacı adaylarımız, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın; “www.diyanet.gov.tr” adresli internet sitesine girerek, T.C. kimlik numaraları arıcılığıyla durumlarına ilişkin olarak net bilgi alabilirler.” dedi. Müftü Arslan, kesin kayıtların tamamlanmasının ardından hacı adayları için uygulanması zorunlu olan eğitimlere başlayacaklarını bildirerek, sağlık kontrollerinin de gerçekleştirileceği bu sürecin, ilk kafilenin yola çıkmasına sayılı günler kalana kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Eylül 2010 Çarşamba 16:25

biz nerden ...

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çaresiz kadına yardım eli
Erzurum’da etkili olan yağmurda evinin bir bölümü yıkılan 71 yaşındaki ...
Nüfus’ta eğitim süreci
ERZURUM (GHA) – Erzurum’un ilçelerinde görev yapan nüfus müdürleri, muhtarlar ...
Amatör telsizci olmak için ter döktüler
2010 yılı amatör telsizcilik sınavı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından ...
 
Polonya’dan Erzurum’a yatırım sinyali
DİLEK BAYRAK/ - Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek, Erzurum ...
Polonya’dan Türkiye’ye AB desteği
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Polonya'nın ...
Şehit Ailelerinden siyasetçilere sitem
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, belediye başkanları ...
 
MMO’dan asansör koordinatörlüğü atılımı
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu ...
Görev başında yaşamını yitirdi
Erzurum'da iş yerinde kalp krizi geçiren tahsilat şefi hayatını kaybetti.
A.Ü’de 'Kampus Bike' etkinliği
Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsüne yerleştirilen bisikletleri gnçtrkcll’liler ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva