ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun
Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun
ATAUNİV, Tıp ve Sağlık Alanında 2. sırada
ATAUNİV, Tıp ve Sağlık Alanında 2. sırada
'Şüheda 1915'in prömiyeri Külliye'de yapılacak
'Şüheda 1915'in prömiyeri Külliye'de yapılacak
Çiftçi: Türkiye güçlü bir devlettir.
Çiftçi: Türkiye güçlü bir devlettir.
TRENDYOL 1. Ligde 31’inci hafta
TRENDYOL 1. Ligde 31’inci hafta
HABERLER>GUNCEL
31 Ocak 2008 Perşembe - 00:00

1958 MODEL ARAÇLAR TOPLANIYOR

Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, 35 yaş ve üzeri araçların trafikten toplanması işlemine start verdi. Düzenlemenin, Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlamak için yapıldığı kaydedilirken, 1958 model araçların trafikten men edilmesi işleminin 15 Şubat tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

1958 MODEL ARAÇLAR TOPLANIYOR

1958 MODEL ARAÇLAR TOPLANIYOR Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, 35 yaş ve üzeri araçların trafikten toplanması işlemine start verdi. Düzenlemenin, Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlamak için yapıldığı kaydedilirken, 1958 model araçların trafikten men edilmesi işleminin 15 Şubat tarihine kadar devam edeceği bildirildi. HURDAYA AYRILACAKLAR Konu ile ilgililer, “35 yaş ve üzeri yaştaki araçlara trafikten men uygulaması geliyor” diyerek, Türkiye genelindeki 35 ve üzeri yaştaki 60 bine yakın kamyon, tanker, çekici ve otobüsün trafikten çekilerek hurdaya ayrılacağını ve bu araçların özelliğine göre sahiplerine bin 650 ile 7 bin 500 YTL arasında ödeme yapılacağını bildirdiler. UYGULAMANIN KAPSAMI Ulaştırma Bakanlığı’nın bir kısım motorlu taşıtın piyasadan çekilmesine ilişkin tebliğinin Resmi Gazete’de yayımlandığını ve bundan böyle bu kapsama giren araçların piyasadan toplanacağını vurgulayan yetkililer, düzenlemenin; modeli 1972 ve öncesi yıllar olan, izin verilen azami yüklü ağırlığı 3 bin 500 kilonun üzerinde ve yük-eşya taşımak için imal edilmiş kamyon, tanker ve çekiciler ile sürücüsü dahil 16 adet ve üzerinde koltuğu olan otobüsleri kapsadığını ifade etti. ERZURUM’DA YAŞLI ARAÇ KALMAYACAK Trafikten men edilen araçların bakanlık tarafından değerlendirileceğini belirten Ulaştırma Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “Bu kapsama giren motorlu taşıtlar, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletmesi Müdürlüğü tarafından Kırıkkale, İzmir ve Kocaeli’nde bulunan hurda müdürlüklerine teslim edilerek, taşıt sahiplerine Ulaştırma Bakanlığı’nca belirlenen miktarlarda ödeme yapılacaktır” diye konuştular. Söz konusu araçların trafikten çekilerek hurdaya ayrılması işlemlerinin kademeli olarak gerçekleştirileceğini aktaran yetkililer, yaşlı araçların modelleri ve toplanacakları tarih aralıklarını ise şöyle sıraladı: “1958 ve öncesi 29/2/2008 (1959-1961) 1/3/2008- 30/4/2008 (1962-1963) 1/5/2008- 30/6/2008 (1964-1966) 1/7/2008- 31/8/2008 (1967-1968) 1/9/2008-31/10/2008 (1969) 1/11/2008-31/12/2008 (1970) 1/1/2009- 28/2/2009 (1971) 1/3/2009- 30/4/2009 (1972) 1/5/2009- 30/6/2009”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERZURUM’DA ÇEVRE BİLİNCİ YETERSİZ
Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı (TEMA)’nın erozyonla mücadele başta ...
21 bin kişi tüberküloz taramasından geçti
Erzurum Verem Savaş Dispanseri, 2007 yılında 21 bin 270 kişiyi tüberküloz ...
Mahsur kalan otobüs yolcuları kurtarıldı
Bingöl-Erzurum karayolunun Çirişli mevkiinde şiddetli tipi nedeniyle 33 ...
 
Kış hayatı vurdu
Erzurum'da, son günlerde etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle ...
Postacılar zor şartlar altında çalışıyor
Türk Habersen Erzurum şube Başkanı Ümit Tedik, postacı açığının önemli ...
Erzurum-Artvin Karayolu inceleme altında
DSİ 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu, geçen yıl Çoruh Nehri'nin taşması sonucu ...
 
Doğu Anadolu’da erken annelik yoğun
Ergenlik dönemi (Adolesan) gebeliklerine, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ...
KAPORTACILAR SİFTAHSIZ KALDI
Dün başlayan ve gece boyu aralıksız devam eden kar yağışı, Erzurum’da ...
Kayak kulüplerine malzeme yardımı yapıldı
Erzurum’daki ve Türkiye’nin diğer bölgelerindeki kayak kulüplerine ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Savaşın Tamtamları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva