ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor’dan 1 Mayıs kutlaması
Erzurumspor’dan 1 Mayıs kutlaması
Dal: ‘Teşekkürler Erzurum’
Dal: ‘Teşekkürler Erzurum’
Yakutiye’de Emek ve Dayanışma Günü kutlaması
Yakutiye’de Emek ve Dayanışma Günü kutlaması
Dumlu’da çatı yangını
Dumlu’da çatı yangını
Sekmen: ‘Erzurumspor kırmızıçizgimizdir’
Sekmen: ‘Erzurumspor kırmızıçizgimizdir’
HABERLER>GUNCEL
29 Aralık 2006 Cuma - 00:00

''DOĞU DONDU!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışının ardından soğuk hava etkili olmaya başladı.

 DOĞU DONDU!

''DOĞU DONDU! Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışının ardından soğuk hava etkili olmaya başladı. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 30, Erzincan'da 10, Kars'ta 18, Iğdır'da 7 ve Ardahan'da ise 22 derece olarak ölçüldü. Soğuk hava bölgede günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Birçok aracın yakıtının donduğu Erzurum'da, sürücüler, araçlarını çalıştırabilmek için uzun süre uğraştılar. Bazı binalarda içme suyu borularının donması ve su sayaçlarının patlaması nedeniyle vatandaşlar su sıkıntısı yaşadı. Patlayan su sayaçları, Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü tarafından onarılmaya başlandı. HAYVANLARA ÇEŞMELERDEN SU VERİLİYOR Muş'ta da bazı köylerde dere ve çayların donması nedeniyle besicilerin hayvanların su ihtiyacını karşılamakta sıkıntı yaşadığı bildirildi. Bulanık ilçesine bağlı Yemişen köyünde derenin yüzeyi aşırı soğuk hava nedeniyle buzla kaplandı. Bu nedenle besiciler, hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için köylülerin içme suyu almak için kullandığı köy meydanındaki çeşmeden su vermek zorunda kaldılar. Köylülerden İsmet Biçim, hayvanların içme suyunun köydeki iki küçük dereden karşılandığını belirterek, havanın soğumasıyla derelerin suyunun buz tuttuğunu, bu nedenle hayvanların su ihtiyacını vatandaşların kullandığı çeşmeden karşıladıklarını söyledi. Hayvanların insanlar gibi çeşmeden akan suyu içtiğini kaydeden Biçim, bu nedenle hayvanların bakımının daha da zorlaştığını ifade etti. Öte yandan, bölgede kar nedeniyle Erzurum'da 408, Bingöl'de 50, Iğdır'da 65 ve Ardahan'da 12 olmak üzere toplam 535 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Bölgede yol açma çalışmalarının tipi nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü belirten yetkililer, ulaşıma açılan bazı yolların tipi nedeniyle yeniden kapandığını bildirdiler. TERMOMETRELER EKSİ OTUZ’A VURDU Doğu Anadolu Bölgesi'nde dondurucu soğuklar etkisini arttırırken, Erzurum buz tuttu. Bölgede yağan karın ardından aşırı soğuklar başladı. Dün gece eksi 30 derece soğuk havanın yaşandığı Erzurum'da mazot deposu donan birçok araç çalışmazken, araç sürücüleri saatlerce ateş yakarak pürmüzle araçlarını çalıştırmayı denedi. Soğuktan çeşmeler buz tutarken, çatılardan sarkan buzların da boyu 1 metreyi buldu, su sayaçları da patladı. Buzlu zeminde vatandaşlar yürümekte güçlük çekerken, rampa yerlerde de araçlar kayarak patinaja düştü.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSİ -BÖLGE MÜDÜRÜ HAKSAL;
PROGRAM HEDEFLERİNİ AŞTIK” Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürü ...
TORTUM HÜKÜMET KONAĞI ONARILDI
Erzurum'un Tortum İlçesi'nde 1935 yılında yaptırılan Hükümet Konağı onarımdan geçirildi.
SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ BELGESEL OLDU
Sarıkamış şehitlerinin anısına ''Mor Kardelenler'' adlı belgesel hazırlandı.
 
GÜZEL SANATLARDAN TARİHİ ATILIM
Tarihte bir dönem halılarıyla ünlü olduğu için Kalı-Kala, yani Halı ...
Emniyetten CD operasyonu
Erzurum'da emniyet ekiplerinin korsan ve yasakCD satıcılarına yönelik ...
EMNİYET BAYRAM VE YENİ YIL’A HAZIR
Kurban Bayramı ve yeni yıl münasebetiyle vatandaşların huzurlu bir bayram ...
 
ÖZEL İSTİKLAL’DEN ÖĞRENCİLERE SPORTİF TEŞVİK
Özel İstiklal Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen Masa Tenisi Yıldızlar ...
TUVALET KAPILARI ÇALINDI, BELEDİYEYE DAVA AÇTI
Erzurum'da, Aziziye Semt Garajı tuvaletlerinin işletmeciliğini yapan ...
Dadaşkent'te kar sorun olmadı
Dadaşkent Belediyesi karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva