ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
19 Şubat 2010 Cuma - 08:21

Yoksullar için hayırda yarış

GHA/ Ebu İshak Vakfı, 2009 yılında adeta yardım rekoru kırdı.

Yoksullar için hayırda yarış

Ebu İshak Vakfı, 2009 yılında adeta yardım rekoru kırdı. 2009 yılı boyunca 7 bin 696 aileye 830 bin 430 ekmek ve 4 bin 517 aileye de, 3’er kilogramdan toplam 13,5 ton et dağıtan Ebu İshak Vakfı, 529 aileye muhtelif gıda maddesi, 3 bin 846 aileye de, giysi yardımında bulundu.
Ebu İshak Vakfı Müdürü Resul Ergün, ihtiyaç sahibi ailelere 2009 yılında yapılan yardımlarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
//GIDA YARDIMLARI
Vakıfta kayıtlı bulunan ihtiyaç sahibi ailelere ekmek, et, giysi, yakacak, mutfak tüpü, öğrencilere burs ve nakit yardımda bulunduklarını anlatan Ergün, on binlerce insanın, vakfın imkanlarından sonuna kadar faydalandıklarını dile getirdi. 2009 yılı içerisinde 7 bin 696 aileye 830 bin 430 ekmek, 4 bin 517 aileye, 3’er kilogramdan toplam 13,5 ton et, 529 aileye muhtelif gıda maddesi, 3 bin 846 aileye de, giysi yardımında bulunduklarını belirten Ergün, “Aşevimizde bir yıl boyunca günlük 350 kişiye sıcak yemek çıkardık. Ramazan ayında 200 kişilik iftar sofrası açtık. Milli ve manevi günlerde helva ve aşure ikramında bulunduk. 345 aileye, 400’er kilogram odun ulaştırdık. 750 ihtiyaçlı aileye 12 kilogramlık mutfak tüpü hediye ettik. Yaklaşık 700 aileye 61 bin TL tutarında nakit para yardımında bulunduk. 23 üniversite öğrencisine öğrenim bursu verdik, 20 üniversite öğrencisinin barınma ihtiyaçlarını karşıladık. 4 ihtiyaçlı ailemizin çocuklarını sünnet ettirdik, çeşitli hediyeler verdik. 142 aileye 1’ir ton kömür dağıttık.” diye konuştu. Yapılan bu yardımların dışında Soğucak Kız Kur’an Kursu’nun bilumum ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve Tortum Müftülüğü Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu’na muhtelif gıda yardımı yaptıklarını belirten Resul Ergün, 2010 yılına ise, yardım yelpazesini genişleterek girdiklerini ifade etti.
//EKMEK ALAN AİLE SAYISI ARTTI
2010 yılı Şubat ayı itibariyle yoksul ailelere dağıtılan ekmek yasının 70 binden 130 bine, ekmek dağıtılan aile sayısını ise, 640’tan bin 150’ye çıkardıklarını açıklayan Ebu İshak Vakfı Müdürü Resul Ergün, aynı planın aşevi için de uygulanmak istendiğini, ancak fiziki imkanların buna elvermediğini kaydetti. Halihazırda hizmet veren aşevinin küçük olduğunu vurgulayan Resul Ergün, “Aşevimizi daha geniş bir yerde konuşlandırma girişimlerimiz var. Eğer bu imkana kavuşabilirsek, günlük olarak çıkardığımız sıcak yemek miktarını da artıracağız. Böylece çok daha fazla ihtiyaç sahibi insan, aşevimizden istifade etme imkanı bulabilecek.” dedi.
Ebu İshak Vakfı’nın, Erzurum’daki yoksul ailelerin yıllardan beridir ihtiyaçlarını karşıladığına işaret eden Resul Ergün, vakfa katkıda bulunan hayırseverlere de teşekkür etti. Ergün, “Vakfımızın imkanları büyüdükçe, yardım ulaştırdığımız kişi sayısı da artış göstermektedir. Amacımız daha çok aileye ulaşabilmek ve onların yanında olabilmektir.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MÖKKEM DADAŞ 19 Şubat 2010 Cuma 10:36

10Gündür tortum oltu narman olur uzundere geziyorum 2 inegi olan tezek yakıyor 20 inegi olan devletten kömür yakıyor öleki tezek damları dolu hiç işlenmemiş tortum kotan plas a hes elektirik santralına gittim gençligimizde balık tuttugumuz derelerin kurudugu ve alabalıkların yok olduguna şahit oldum yüregim sızladı işsizlik fukaralık insanların belini bükmüş göç mahfetmiş yıkık harebe evler bakımsız bag bahçeler gençler gitmiş her köyde 5-10 tane ihtiyar sanki savaş deprem afeti olmuş kuşburnu aliç agaçlarının dibi kıpkırmızı insanlar gidince kuşlarda gitmiş yoksa bunlarla beslenen kuşlar bunları yerdi sabah kalktıgım zaman serçe sesi keklikler öterdi onlarda terk etmiş eskisi gibi degil hayvancılıkta iyi para var köylüler 1 inegi 4 bin 1 danayı 1.5 a satıyor amma onlara bakacak genç yok vel hasıl kardeşlerim genel görünüm pek iç açıcı görmedim mevlam yar ve yardımcıları olsun yorgun savaşçı

Yorumu oyla      6      4  
VATANDAŞ... 19 Şubat 2010 Cuma 10:12

ey erzurumlular yukarıdaki yazıyı iyi etüt edin yoksul sayısı artmış yani aç sayısı artmış...vede bedava ekmek alanlar artmış buda demektirki AKP hükümet olacaktır...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenkaya’da “Çocuklar Duymasın”
DURSUN MURAT AYDIN (İHA) – Oltu Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kulübü son ...
Erzurum’a hayran kaldılar
GHA/Aziziye Destanı’nı beyaz perdeye taşıyacak ekip, Erzurum’da gezi ve ...
“Aziziye filmi hayal kırıklığı yaşatmasın”
İHA/ “Efsane Kadın Nene Hatun” romanının yazarı gazeteci M. Talat Uzunyaylalı, ...
 
Parlak’a teşekkür plaketi
İHA/İlçe Kaymakamı Cengizhan Yılmaz tarafından geleneksel el sanatları ...
Umre coşkusu başlıyor
GHA/Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan, 2010 yılı Umre çıkışlarının, 23 ile ...
Kaplıcalara sanatçı övgüsü
İHA/ Erzurum’a gelen bürokrat ve sanatçıların gözde mekanları arasında ...
 
Askere, “Beybaşı”yla uğurlandılar
B.MAVZER/İHA/Doğu Anadolu Bölgesinde aileler için en büyük gurur erkek ...
“Bay Hooop Evde Şamata” çocuklarla buluşacak
Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından çocuklara sigorta ...
ERBİRDER’den sanat hizmeti
MURAT ÇANKAYA(İHA) - Erzurum Birleşim Derneği Başkanı Osman Nuri Toraman ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva