ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>EĞİTİM
1 Mayıs 2010 Cumartesi - 00:19

Yine başaramadık..

2’inci üniversitenin kurulacağı, Eğitimde marka olma sürecinde ilerleyen il olarak, YGS’de ilk yirmi il arasına giremedik..Erzurum 2010 YGS’de YGS puan ortalaması iller sıralamasında 44’üncü, 140 ve üstü puan alanlar yüzdelik sıralamasında ise 49’uncu olabildi.

Yine başaramadık..

Erzurum 2010 YGS’de YGS puan ortalaması iller sıralamasında 44’üncü, 140 ve üstü puan alanlar yüzdelik sıralamasında ise 49’uncu olabildi. İl YGS başarı sıralamasında Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde ise Malatya ve Elazığ’dan sonra üçüncü sırada kaldı. Sıralamada önceki yıllara göre yer değiştirse de, eğitimde marka il olma hedefi bulunan il,YGS’de beklenen başarıyı yakalayamadı.
//ERZURUM’UN YERİ BU OLMAMALI
ÖSYM 2010-YGS İllere Göre Sınav Başarısı sonuçları Erzurum’un orta eğitimde henüz istenilen düzeye gelmediğini bir kez daha ortaya koydu. 17 bin 460 adayın girdiği sınavda 16 bin 317 aday başarılı olabildi. Erzurum’un YGS puan ortalaması 231.511, 140 ve üstü puan alan aday sayısı 16 bin 317, 140 ve üstünde puan alan aday yüzdeliği ise yüzde 93.92 olarak kaydedildi.
MALATYA BÖLGE LİDERİ
Doğu Anadolu Bölgesi’nde YGS lideri Malatya oldu. Bölgeye ait tüm ekonomik verilerde sosyo ekonomik performansı en yüksek olan il, eğitimde de Erzurum başta olmak üzere diğer bölge illerini geride bıraktı. Bölgenin diğer başarılı ili Elazığ olarak belirlenirken, Erzurum bu iki ilin gerisinde kaldı.
BÖLGEDE ÜÇÜNCÜ OLABİLDİK
140 ve üstü puan alan öğrenci sayısı yüzdeliği sıralamasında Malatya yüzde 95.01 ile birinci, Elazığ yüzde 94.89 ile ikinci, Erzurum yüzde 93.92 ile üçüncü, Iğdır yüzde 93.74 ile dördüncü, Erzincan yüzde 93.73 ile beşinci oldu. Sınav başarı yüzdeliği Kars’ta yüzde 93.70, Van’da yüzde 93.60, Bingöl’de yüzde 92.75, Bitlis’te yüzde 92.39, Ağrı’da yüzde 92.47, Muş’ta yüzde 91.97, Tunceli’de yüzde 93.38, Hakkari’de yüzde 99.69, Ardahan’da yüzde 90.02 olarak gerçekleşti.
BÖLGE İLLERİ SIRALAMASI
YGS puan ortalaması Doğu Anadolu Bölgesi illeri sıralamasında Malatya ilk sırada yer aldı. Sınav puanı ortalamasının 235.073 olduğu bu ili, 233.956 ile Elazığ, 231.511 ile Erzurum, 229.225 ile Erzincan, 226.959 ile Van takip etti. YGS puan ortalaması Iğdır’da 225.307, Bingöl’de 222.402, Bitlis’te 222.094, Ağrı’da 219.355, Muş’ta 219.385, Tunceli’de 222.117, Hakkari’de 207.512 ve Ardahan’da 207.724 olarak belirlendi.
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet doğru 3 Mayıs 2010 Pazartesi 05:48

benim fevzi budak beyle samimiyetim yok...zerre kadarda sevmem..neticede hemşehrim.tutmalıyım. ne söylüyorsanız yüzüne söyleyin,dedikodu yapmayın. doğru insan hüsnüzanda bulunmaz. her insanın eksiği olabilir. fevzi beyde kusurlu olabilir. fakat erzurumun insanı sahip çıkalım. bu sebeple adam kalmadı. nerde ekrem önal,nevzat saygılıoğlu,erol oral vs yakında kargalara kalan dünya olacak. nevzat bey olsaydı, erzurumspor böylemi olurdu. 3 milyon tl bulamıyoruz.kümede kalalım. lütfen kendimize gelelim, olan bize oluyor.

Yorumu oyla      7      4  
Ahmet 2 Mayıs 2010 Pazar 21:18

Yıllardır erzurumda milli eğitim müdürlüğü yapan Fevzi BUDAK'a sormak lazım.

Yorumu oyla      7      4  
şeref 1 Mayıs 2010 Cumartesi 17:34

bir gazetede m.e.m.fevzi bey 2007 den bu güne yükselişi anlatmış ve bu sene başarılı olduklarını illerarasında 42 olduklarını söylemiş.iyide bu başarı kimin.aynı m.e.m. aynı yardımcılar,aynı okul müdürleri ve öğretmenler. müdürbeyin anlatım listesinde tek vali bey ve öğrenciler değişik.peki övünerek anlattıkları bu yılki başarı kimin?

Yorumu oyla      7      4  
1 Mayıs 2010 Cumartesi 16:11

yazık be milli eğitim müdürü yeter başarılı olamadın bırak artık erzurum halkına zarar veriyon kalarak. başarı başarıyı getirir koltuğa oturdun bırakm ıyon babanın malı değil halkım artık uyan koltuk sevdalılarına pirim verme yeter ahmakmıyız be başarı istiyoruz başarısız yönetici istemiyoruz İST GAZİOSMANPAŞA ERZURUM DADAŞLAR DERNEĞİ ADINA BAŞKAN MURAT DERNEK

Yorumu oyla      7      4  
eğitimci 1 Mayıs 2010 Cumartesi 15:54

valla büyük başarı.yakında ikinci devlet ünv. açılacak.gel görki yöneticilerimez eğitimin değilde koltuk peşindeler çoğuda vizyonu olmayan yeşları epey ilerlemiş günümüz teknolojisine adapte olamayan yöneticiler.

Yorumu oyla      7      4  
OKAN 1 Mayıs 2010 Cumartesi 14:25

Ayaz bey, ağzına diline sağlık. Fevzi bey milli eğitim müdürü olmakta 40 yıldır ısrar ediyor. Erzurumun eğitim seviyesi her gecen gün düşüyor. Sonuçta olacağı bu. Biz garip bir şehiriz. Baksanıza yürüyecek yolu bile olmayan pasinler 2. üniversiteye talip olmuş. Ne derler bilirsiniz. Ayranı yok içmeye.........

Yorumu oyla      7      4  
Ayaz Bey 1 Mayıs 2010 Cumartesi 12:23

Bir şehirde bir Milli Eğitim Müdürü 40 yıl müdürlük yaparsa olacağı budur. Şimdi bu adam yeni eğitim öğretim teknoloji ve metodolojisiyle yetişen üstelik içinde yaşadığı şehre küs olmayan bir eğitimci ile bir olabilir mi? Yaşasın Fevzi Budak'ın yağcıları (yıllardır onun emri ile müdürlük yapmış ve halen yapaan yağcılar) Bu şehirde bu yağcılarla olacağı budur... Soru: Fevzi Budak veya ALTINDA Kİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ SON 3 AYDA KAÇ OKULU ZİYARET ETTİNİZ?... (Düşünmenize gerek yok hiç yok ki- sınav ücreti alınan hafta sonu sınavlarında dahi) Ayaz Bey'den Selamlar...

Yorumu oyla      7      4  
ERZURUMLU 1 Mayıs 2010 Cumartesi 11:26

fevzi budakı yıkayıp yağlayanlar bilhassa ak partiye karşı muzaffer komutanmış gibi gösteren başta basınımızın kalemleri olmak üzere tüm savunanlarına bu sonuç ibret olsun ,liselerimizin hali içler acısı müdürlerimiz koltuğu bırakmamanın peşindeler olan gariban erzurum halkına ve hiç bir gelecek garantisi olmayan erzurum gençlerine oluyor erzurum eğitiminde büyük değişim şart hemde bu taa ilköğretimden olmalı başarısız müdürler değiştirilmeli yeni jenerasyonun önü açilmalı haydi erzurum çocuklarına sahip çık...

Yorumu oyla      7      4  
Dumlu Babalı 1 Mayıs 2010 Cumartesi 10:41

Ama bazı yerel yöneticilere bakılırsa bu büyük bir başarı imiş. Eğer sıralamada 15,16,17. sıralar olsa amenna. 44.,49. sıralarda olmanın neresi başarı? Tabi"ek mek elden, su gölden" "Salla başın al maaşın" "Devlet memuru zihniyeti" "Amaaan sende,memeleketi biz mi kurtaracağız" vur dumduymazlığı değil mi ki bu şehir bu haldedir. Koskoca bir üniversite şehri.İş te halimiz.Yetmiyormuş gibi bir üniversi te daha açılacak.Yatın beyler yatın.Dolu yu yiyin, boşa tekme vurun,saltanat sürün bu memleketin çocuğu da böyle sürünsün.Bu vebalin altından nasıl kalkacaksınız?Tabii ki tuzunuz kuru.Telaşınızdamı mem leketin çocuğu sürünecekmiş.Bilmem bu vurduyduymazlık nereye kadar devam edecek Yapılacak bir iş var.Devlet bu okullara yaptığı masrafı,özel okul ve dershanelere verecek bundan çok daha iyi başarı elde eder.Devlet işine girinceye kadar.Ondan sonrası malum.Uyu uyu.Şu başarılı illeri hiç mi görmüyorsunuz?Gidip onlardan bu başarılı olmanın sırlarını alsanıza.Bilmemek ayıp değil,öğ

Yorumu oyla      7      4  
ahmet 1 Mayıs 2010 Cumartesi 09:19

YGS de başarı ilkögretimde başlar başarı isteniyorsa ilk önce ilkokulları düzeltiniz binaları yenilemek ile olmuyor eğitimi ve ögrenci velilerini eğitmek ve ögretimin içine almak gerekir

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Budak, YGS sonuçlarını değerlendirdi
AYHAN TÜRKEZ/İHA/Milli Eğitim Müdürü Budak, YGS sonuçlarını başarı olarak ...
EBAP vizyon büyütecek
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum SYDV Müdürü Deniz, Eğitimde Başarıyı Artırma ...
Kariyer Tır’ı üniversitelilerle buluştu
Kariyer.net’in üniversitelere yönelik geleneksel Kariyer Turu, “Olmaz ...
 
Erdem’den YİBO öğrencilerine destek
Ümit Ağsu (CİHAN)- Erzurum'un Pasinler ilçesi Yatılı İlköğretim Bölge ...
DES’e göre, Eğitimciler borç içinde
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Yakutiye İlçe Başkanı Selami ...
Belediye Meclisinde ders yaptılar
Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencileri, yerel yönetimler ve çalışmalarını ...
 
Baro’dan 2’inci Üniversite yaklaşımı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Baro Başkanı Turan, “İkinci devlet üniversitesinin şehrin ...
TEMA’dan HES Bilgilendirme seferberliği
SAMET ÖZÜN AL/GHA/ Halk arasında ‘Erozyon Dede’ olarak bilinen TEMA Vakfı ...
Engellilere sınav eğitimi desteği
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda “sakatlık ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva