ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
30 Nisan 2010 Cuma - 03:18

Baro’dan 2’inci Üniversite yaklaşımı

SAMET ÖZÜNAL/GHA/Baro Başkanı Turan, “İkinci devlet üniversitesinin şehrin hangi yönüne kurulacağı üzerindeki tartışmalar, sadece vakit kaybıdır.” dedi. 2. üniversitenin nereye kurulacağı hususunun, şehir mimarisi ve şartlarının ortaya koyacağı sonuca göre netlik kazanacağını dile getiren Turan, “Şahsen ikinci üniversitenin varlığının gölgelenmemesi adına, Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde kurulmaması gerektiğine inanıyorum. “dedi.

Baro’dan 2’inci Üniversite yaklaşımı

Erzurum Baro Başkanı Avukat Naci Turan, “İkinci devlet üniversitesinin şehrin hangi yönüne kurulacağı üzerindeki tartışmalar, sadece vakit kaybıdır.” dedi.
//YER DEĞİL KALİTE TARTIŞILMALI
İkinci devlet üniversitesinin yeri için doğu ya da batı ayrımı yapılmasını doğru bulmadığını ifade eden AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç’ın ardından benzer bir açıklama da, Baro Başkanı Naci Turan’dan geldi. Turan, ikinci üniversitenin kurulacağı yerin hiçbir öneminin olmayacağına vurgu yaparak, bu yöndeki tartışmaları ise, vakit kaybı olarak değerlendirdiğini belirtti.
//YERLEŞKEDE KURULMAMALI
İkinci üniversitenin nereye kurulacağı hususunun, şehir mimarisi ve şartlarının ortaya koyacağı sonuca göre netlik kazanacağını dile getiren Baro Başkanı Turan, “Şahsen ikinci üniversitenin varlığının gölgelenmemesi adına, Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde kurulmaması gerektiğine inanıyorum. Bunun dışında meseleyi tartışma konusu haline getirmeyi bir kenara bırakıp, yerini bir an evvel belirlemenin ve kurulum çalışmalarına başlamanın çok daha mantıklı olacağına inanıyorum. Şehrin doğusu ya da batısı hiç fark etmez; acele edilmesi gereken tek bir husus var, o da üniversitenin bir an önce kuruluş aşamasına getirilmesidir.” diye konuştu. Meseleye herkesin bu çerçeveden bakmasının lazım geldiğini vurgulayan Naci Turan, ikinci üniversitenin ve ardından kurulacak olan vakıf üniversitelerinin, şehrin gelişimine her şekilde önemli katkılarda bulunacağını kaydetti.
//ERZURUM ÇOK ÖNEMLİ İKİ FIRSATI YAKALAMIŞTIR
Erzurum’un, bulunduğu coğrafi konum ve yapılan çeşitli yönetim hataları yüzünden gelişmişlik trendini bir türlü yakalayamadığını ifade eden Erzurum Baro Başkanı Naci Turan, 400 bin kişilik nüfusa rağmen Erzurum’da sanayileşmenin bir türlü gerçekleştirilemediğini dile getirdi. Baro Başkanı Turan, “Bir şehrin kalkınmışlık göstergesi elbette sanayileşme değildir. Sanayileşme, ayrı bir gelişme kulvarıdır. Erzurum her ne kadar bu kulvarda kendini gösterememiş olsa bile bu şansı başka alanlarda yakalayabilmiştir. Bunun en iyi örneklerinden birisi 2011 Kış Oyunları, diğeri de ikinci devlet üniversitesidir. Bu iki örnek, Erzurum’un sanayi dışında da kalkınma imkanını bulabildiğini göstermiştir. Şehir kamuoyu olarak, bu önemli iki fırsatı çok iyi değerlendirmeli ve şehre yeni bir vizyon kazandırabilmenin yollarını aramalıyız. Bu sonucu elde edebilmek için de, kısır tartışmalardan uzak durmalıyız. Bize göre önemli olan ikinci üniversitenin Erzurum’un neresine kurulacağı değil, bu üniversitenin Erzurum’a kurulması yönündeki kararın alınmış olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan ÇANKAYA 10 Mayıs 2010 Pazartesi 20:42

ben pasinler doğumluyum orada büyüdüm şimdi gurbet ellerdeyim. hiçkimse pasinlerin önemini inkar edemez, ovası ile insanı ile ve erzurumun şimdiye kadar sahiplenmemesiyle bu günlere kadar gelmiştir. yerleşke olarak en doğru yer ama eğer işin içerisine siyasi olsun, çıkarcılık olsun vs gibi şeyler girip pasinleri yine sahipsiz bırakacak olurlarsa pasinlerde yerli halk kalmayıp doğu ve güneydoğu illerinden kaçıp yerleşen insanların sahipleneceği bir duruma girer ki sonrasını düşünmek bile istemiyorum. Pasinler kültürel olsun, sanatsal olsun, bilimsel olsun bir sürü değerleri bağrından çıkarmış bir yerdir. İnşallah umudum o dur ki Erzurum'un doğusundan başlayan ve Erzurum sınırlarına dayanan normal göç ve beyin göçlerini bu şekilde durdurmuş ve gidenleri geri kazanma yoluna gider. Aksi takdirde sonuçları Erzurum'a gerçekten zarar verir. Bir yorumcu yüksek okula sahip çıkmadı demiş önce kim olduğunu yaz ve sahip çıkılmamasının nedenleri varsa yetkililer orada gider konuşursun.Saygılarımla

Yorumu oyla      6      4  
Kamil 3 Mayıs 2010 Pazartesi 22:46

Daha bir meslek okuluna sahip çıkamamış bir pasinlerin ikinci üniversiteye talip olması kadar abes bir şey olabilirmi.

Yorumu oyla      6      4  
Murat ÜRPER 30 Nisan 2010 Cuma 20:15

Bence 2.üniversite Pasinler'e kurulmalı.Çünkü hem erzuruma yakın hem de idaalist bir başkanımız var.Yer konusunda da hertürlü desteğini vereceğini açıklamıştır.Ayrıca Pasinler doğunun kalbidir.Tarihi bir ilçedir.Halkı cana yakındır,misafir perverdir.vs.vs daha birçok sebep var .

Yorumu oyla      6      4  
hasan akyar 30 Nisan 2010 Cuma 16:44

benimde açız ane bir teklifim var bu ikinci üniversiteyi pasinlere kurulmasını istiyorum çünkü pasinler erzurumun kalbidir eğer pasinlere sahip çıkımasa pasinler bazı değerlerini kaybetmeye başladı buda erzurumu zararı vardır pasinlerlilik ruhu gidiyor göç veriyor bu göçe ancak eğtimle dur diyebiliriz yetkililere duyurulur saygılarımla pasinler sevdalısından kucak dolu sevgiler bu mesajı okuyanlara

Yorumu oyla      6      4  
turan 30 Nisan 2010 Cuma 14:28

naci beyin beyanı okudum hayretler içide kaldım sanki doğuya üniversite kurulsun diyenler üniversiteye karşıymışgibi elbette bizlerde bir an önce kurulmasına yanayız fakat nacibeye sormak lazım erzurumun doğusundan hiç haberi varmı veya erzurumun doğusunun gelişmedeğini bir gün gündeme getirdimi bir baro başkanı olarak bu doğuya alerji neden yoksa erzurumun doğusu erzurumdan değilmi peki erzurumun batısı gelişse doğusu gerilerde kalsa buda erzurumun kaybı ve ayıbı değilmidir bizimde dileğimiz naci bey bir ana önce 2. üniversiteyi erzurumun dengesini eğitimini kültürünü ve zenginliğini sağlamak için doğuya kurulmasını gerektiğini diye düşünüyorum

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEMA’dan HES Bilgilendirme seferberliği
SAMET ÖZÜN AL/GHA/ Halk arasında ‘Erozyon Dede’ olarak bilinen TEMA Vakfı ...
Engellilere sınav eğitimi desteği
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda “sakatlık ...
A.Ü’den Türk Kültürü’ne hizmet
Özlem ABUŞOĞLU/ERZURUM gazetesiAtatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nce bahar ...
 
Şenkaya şenlenecek
“Şenkaya İlçesi Okul Öncesi Şenlikleri”nde bir araya gelecek. “Çocukça ...
YİBO’dan “Güzel Bakmak Güzel Görmek”
ARİF ÇORUH(İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Mavi Gök, Yeşil Yaprak” ...
6 bin öğrenci PYBS’de yarışacak
SAMET ÖZÜNAL/GHA - Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS)’na, Erzurum’dan ...
 
“İş hayatı seni bekliyor, hazır mısın?”
Kariyer.net tarafından üniversitelere yönelik olarak düzenlenen geleneksel ...
Polisler minik yürekleri kazandı
Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Ana Sınıfı öğrencilerini ziyaret etti.
Kamu- Sen’den haksız atama iddiası
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Milli Eğitim Bakanlığı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva