ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>EĞİTİM
29 Nisan 2010 Perşembe - 07:18

TEMA’dan HES Bilgilendirme seferberliği

SAMET ÖZÜN AL/GHA/ Halk arasında ‘Erozyon Dede’ olarak bilinen TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın da katılımıyla Erzurum’da “Hidroelektrik Santralleri Bilgilendirme Paneli” düzenlenecek. 1 Mayıs’ta Tortum ilçesine bağlı Serdarlı beldesinde gerçekleştirilecek olan panel öncesinde, Genç TEMA üyeleri tarafından adeta seferberlik ilan edildi. Genç TEMA üyeleri, hidroelektrik santrallerinin doğaya verdiği zararı anlatmak ve Erzurum’da düzenlenecek olan panel hakkında öğrencileri bilgilendirmek amacıyla fakültelerde stant açmaya başladı.

TEMA’dan HES Bilgilendirme seferberliği

Halk arasında ‘Erozyon Dede’ olarak bilinen TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın da katılımıyla Erzurum’da “Hidroelektrik Santralleri Bilgilendirme Paneli” düzenlenecek. 1 Mayıs’ta Tortum ilçesine bağlı Serdarlı beldesinde gerçekleştirilecek olan panel öncesinde, Genç TEMA üyeleri tarafından adeta seferberlik ilan edildi. Genç TEMA üyeleri, hidroelektrik santrallerinin doğaya verdiği zararı anlatmak ve Erzurum’da düzenlenecek olan panel hakkında öğrencileri bilgilendirmek amacıyla fakültelerde stant açmaya başladı.
//FAKÜLTELERDE STANDLAR OLUŞTURULDU
Şu ana kadar 5 fakültede stant açan Genç TEMA üyeleri, öğrencilere el ilanı ve broşür de dağıtıyorlar. Genç TEMA Tanıtım Sorumlusu Zümrüt Çakır, Erzurum’daki 26 sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin katılımıyla 1 Mayıs’ta bir panel düzenleyeceklerini belirterek, panele, TEMA Vakfı’nın Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın da katılacağını bildirdi. Panel hakkında öğrencileri hem haberdar etmek, hem de hidroelektrik santralleri hakkında bilgilendirmek amacıyla fakültelerde stant açtıklarını söyleyen Çakır, şu ana kadar 5 fakültede açtıkları stantların öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Genç TEMA üyelerinin koordinasyonuyla oluşturulan stantlarda, öğrencilere bilgilendirici broşürler ve el ilanları da dağıttıklarını anlatan Zümrüt Çakır, “1 Mayıs’ta Erzurum’da gerçekleştirilecek olan panelden herkesi haberdar etmek için çalışıyoruz. Bu panel, halkımızın hidroelektrik santralleri hakkında bilgilendirilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle katılımın geniş tutulmasında büyük fayda görüyoruz.” diye konuştu.
//ÇAKIR: YÖRE HALKININ BİLGİLENDİRİLMESİ SAĞLANACAK
Halk arasında ‘Erozyon Dede’ olarak bilinen TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın da katılımıyla Tortum ilçesine bağlı Serdarlı Beldesi’nin Aşağı Katıklı Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan panele, siyasetçiler ve üst düzey yetkililerin de katılacağını belirten Zümrüt Çakır, geçtiğimiz ay 26 sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin katılımıyla yaptıkları toplantıyı hatırlatarak, “Erzurum’daki STK’lardan aldığımız güç ve destekle, HES havzası dahilinde bulunan Serdarlı’da panel düzenleyerek yöre halkını bilgilendireceğiz. Erzurum’da yapılması düşünülen HES’lerin, yöredeki sosyal, ekolojik ve ekonomik dengeyi karşı karşıya bırakacağı tahribata dikkat çekeceğimiz bu panelde, yetkilileri hassasiyete davet edeceğiz.” diye konuştu.
//ÇEVRE YANLIŞLARI, ÇEVRE DOĞRULARI
1 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan “Hidroelektrik Santralleri Bilgilendirme Paneli”ne, Onursal Başkan Hayrettin Karaca’nın dışında, TEMA Vakfı Mütevelli Üyesi Y. Ümit Gürses, Avukat Yakup Okumuşoğlu’nun da katılacağını belirten Çakır, “Panelimize, Atatürk Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Faris Karahan ve Yard. Doç. Dr. Oğuz Kurtoğlu da, panelist olarak katılacak. HES’ler konusunda fikir beyan etmek ve bu toplantıda bulunmak isteyen herkesi, yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü bu panelde yetkili mercilere yanlışı işaret edip, doğruları göstereceğiz.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engellilere sınav eğitimi desteği
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda “sakatlık ...
A.Ü’den Türk Kültürü’ne hizmet
Özlem ABUŞOĞLU/ERZURUM gazetesiAtatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nce bahar ...
Şenkaya şenlenecek
“Şenkaya İlçesi Okul Öncesi Şenlikleri”nde bir araya gelecek. “Çocukça ...
 
YİBO’dan “Güzel Bakmak Güzel Görmek”
ARİF ÇORUH(İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Mavi Gök, Yeşil Yaprak” ...
6 bin öğrenci PYBS’de yarışacak
SAMET ÖZÜNAL/GHA - Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS)’na, Erzurum’dan ...
“İş hayatı seni bekliyor, hazır mısın?”
Kariyer.net tarafından üniversitelere yönelik olarak düzenlenen geleneksel ...
 
Polisler minik yürekleri kazandı
Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Ana Sınıfı öğrencilerini ziyaret etti.
Kamu- Sen’den haksız atama iddiası
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Milli Eğitim Bakanlığı ...
A.Ü’de Türk Tarihi Mührü
Atatürk Üniversitesi’nin sembolü çift başlı kartal, 40 bini örgün 12 bini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva