ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
HABERLER>BÖLGEDEN
21 Aralık 2012 Cuma - 00:31

Ulaşıma beyaz engel…

Erzurum’da Çarşamba gecesi yağan kar sebebiyle bin 47 köy yolunda sorunlar yaşandığı, İl özel idaresi ekiplerinin aralıksız sürdürdüğü çalışmalarla 698 köy yolunun ulaşıma açıldığı, 349 köy yolunda ise çalışmaların devam ettiği açıklandı.

Ulaşıma beyaz engel…

Erzurum’da Çarşamba gecesi yağan kar sebebiyle bin 47 köy yolunda sorunlar yaşandığı, İl özel idaresi ekiplerinin aralıksız sürdürdüğü çalışmalarla 698 köy yolunun ulaşıma açıldığı, 349 köy yolunda ise çalışmaların devam ettiği açıklandı. Erzurum’da ulaşıma açılan köy yolu uzunluğunun 2 bin 193 kilometre olduğu bildirildi.
GREYDER YOL AÇTI, AMBULANS HAYAT KURTARDI
Bingöl’de, yoğun kar yağışı ile birlikte yolu kapalı olan bir köydeki hasta, İl Özel İdaresi ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerince zorlu bir yolculuğun ardından hastaneye ulaştırıldı.
Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde şiddetli bulantı, karın ve baş ağrısı ile mide sancısı çeken 6 çocuk annesi 42 yaşındaki Raziye Karaş’ın durumu hemen eşi Mahmut Karaş tarafından 112 Acil Servis’e bildirdi. 3 gün önce başlayan ve yoğun bir şekilde devam eden kar ve tipi nedeniyle kapalı olan köye ulaşamayan sağlık ekipleri durumu İl Özel İdaresi’ne bildirdi. Gece geç saatler olmasına rağmen İl Özel İdaresi’ne ait bir greyder bahse konu köye gitti. Karayolu üzerinde hazır bekletilen iki ambulans yolu açan greyderi takip ederek köye ulaşmaya çalıştı. Kar kalınlığının 90 santimetreyi bulduğu yolu yaklaşık bir saatlik zorlu bir çalışmanın ardından güçlükle açabilen iş makinesinin ardından köye ulaşan sağlık ekipleri hastaya ilk müdahaleyi evinde yaptı. Daha sonra sedye alınarak ambulansa konulan hasta bayan Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Eşinin rahatsızlığı dolayısıyla kapalı yolu çok zor şartlar altında açarak kendilerine ulaşan herkese teşekkür ettiğini söyleyen Mahmut Karaş; “Allah devletimizi başımızdan eksin etmesin. Gecenin bu saatinde bin bir zahmet çekerek bize ulaşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“VATANDAŞIMIZ RAHATLIĞI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”
İl Özel İdaresi’nde görevli greyder operatörü Şehmuz Yalçın ise, gece gündüz demeden vatandaşın rahatlığı için çalıştıklarını belirterek; “Gecenin bu saatinde yolu açarak hasta olan kardeşimizi ulaştıysak büyük bir memnuniyet duyduk. Vatanımız, memleketimiz ve halkımız için gece gündüz durmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
OTOBÜS, 30 METRELİK UÇURUMA UÇTU
Ardahan Çıldır ilçesi Kaşlıkaya köyü yol ayrımında, buzlanan yolda içerisi boş yolcu otobüsü yoldan çıkarak 30 metrelik uçuruma uçtu. Uçuruma yuvarlanan otobüsü kurtarmak için yoğun çaba sarf edildi. İlk olarak ilçe belediyesine ait araçlar ve kepçelerle uçuruma uçan otobüs kurtarılmaya çalışıldı. Yoldan 30 metre aşağı düşen otobüs tüm çabalara rağmen kurtarılmayınca Ardahan'dan çekici çağrıldı. Olay yerine gelen İlçe Jandarma ekipleri ise olayla ilgili tutanak tutarak olay yerinden ayrıldı. Ön tekeri patlayan otobüsün devrilmeden aşağı kayması şaşkınlık yaratırken araçta yolcu olmaması ise kötü bir sonuca sebebiyet vermeden atlatılması sevindirici oldu.
SAĞLIK EKİPLERİ YOLDA MAHSUR KALDI
Ardahan Çıldır ilçesi Kayabeyi köyü yolunda mahsur kalan sağlık ekibi ilçe Özel İdare ekiplerince kurtarıldı.  Çıldır Sağlık Ocağı'ndan Kayabeyi köyüne aşı için yola çıkan ekip kar ve tipiye yakalanarak yolda mahsur kaldı. Sağlıkçıların durumu bildirmeleri üzerine Özel İdaresine bağlı ekipler kurüarmaya gitti. Kötü hava şartları ve yolların buz olması sebebiyle yoldan çıkan aracı köylüler kurtaramayınca greyder devreye girdi. Kayabeyi köyüne aşıya giden sağlık ekipleri kurtarılmalarının ardından yola devam ettiler.
KAR YAĞIŞINDAN DOLAYI OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ
Kars’ta dün öğlenden sonra etkili olan yoğun kar yağışından dolayı kentte ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edildi. Kars’ta son günlerde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışından dolayı il genelinde 100 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Kar yağışından dolayı okullarda 2 gün tatil edildi.Kar yağışının etkili olduğu Kars’ta trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Görüş açısının bazı bölgelerde kar yağışı ve tipiden dolayı sıfıra düştüğü Boğatepe Ardahan karayolu ile Kars Iğdır karayolunda ise ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor. Kars’ta kar yağışının gece daha etkili olması bekleniyor.
HAKKARİ KARA GÖMÜLDÜ
Hakkari’de yoğun bir şekilde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il merkezi adeta kara gömüldü.
Hakkari'de önceki gün başlayan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. 132 köy ile 376 mezra yolunun kapandığı Hakkari’de okullar da iki gün süreyle tatil edildi. Kar kalınlığının yarım metreyi geçtiği Hakkari’de okulların tatil edilmesinin sevincini yaşayan öğrenciler, mahalle aralarında öğretmenleri ile birlikte kızakla kaymanın keyfini yaşadı.
Sabah saatlerinde birçok vatandaş yoğun kar yağışı altında iş yerlerine giderken, bazıları ise kar yağışına rağmen evlerinin toprak damlarını temizleme telaşına düştü. Damları temizlerken zorlandıklarını belirten vatandaşlar, yağışın böyle devam etmesi halinde kar kalınlığının il merkezinde 1 metreyi bulabileceğini söyledi. Ellerine kürek alan bazı vatandaşlar ise kara gömülen araçlarını bulmakta güçlük çekti.Sabah işçilerle birlikte belediye binası önündeki karı temizleyen Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ise, ekiplerin mahalle yollarının açılması için gece gündüz çalıştığını belirterek iş makinesi olanlardan destek istedi.
20 ARAÇ MAHSUR KALDI
Hakkari'de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Şemdinli karayolunda 20 araç mahsur kaldı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde önceki gün başlayan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Esendere ve Yüksekova-Şemdinli karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, Yüksekova-Şemdinli karayolunun 2110 rakımlı Haruna Geçidi’nde 20 araç mahsur kaldı. Yaklaşık bir saat boyunca mahsur kalan vatandaşların imdadına Karayolları 117. Şube Şefliği ekipleri yetişti. Yolda temizleme ve tuzlama çalışması yapan ekipler, sürücüleri zincir takmaları konusunda uyardı. Araçlarının tekerleklerini zincirleyen sürücüler daha sonra Yüksekova ve Şemdinli ilçelerine doğru hareket etti.
HAKKARİ’DE KARTPOSTALLIK KAR MANZARALARI
Hakkari’de etkili olan kar yağışı sonrasında şehrin değişik noktalarında kartpostalları aratmayan görüntüler ortaya çıktı. İl genelinde okulların iki gün süreyle tatil edildiği 132 köy ve 375 mezra yolunun kapandığı Hakkari’de kar kalınlığını 1,5 metreyi ulaştı. Tek katlı evlerin ve park halindeki araçların karda görünmez hale geldiği ilde yaşanan kar esareti İHA muhabirinin objektiflerine böyle yansıdı.
HAKKARİLİ ÖĞRENCİLERİN TATİL SEVİNCİ
Hakkari’de yoğun kar yağışı nedeniyle okulların 2 gün tatil edilmesini fırsat bilen öğrenciler, kar topu oynayarak zaman geçiriliyor.Yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari il genelinde okullar 2 gün süreyle tatil edilmişti. Tatille birlikte kendilerini dışarı atan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte kar topu oynayarak doyasıya eğlendi. Okulların tatil edilmesine sevindiklerini belirten öğrenciler, kar kalınlığının yarım metreyi geçtiği il merkezinde arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte kar topu oynamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.
ESNAF GECE KARANLIĞINDA KARDAN ADAM YAPTI, AİLELER KAR KEYFİ YAŞADI
Hakkari’de kar yağışını fırsat bilen esnaflar gece yarısı caddelerde kardan adam yaparken, bazı aileler ise evlerinin kapısında kartopu oynamanın sevincini yaşadılar. Yoğun kar yağışı nedeniyle 132 köy ile 375 mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari’de, dün akşam saatlerinde yapılan açıklama ile okullar iki gün süreyle tatil edildi. İş yerlerinin önünde biriken karları üst üste toplayan bazı esnaflar ise 1 metre yükseklikte kardan adam yaparak önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Çocukları uykuda olan bazı aileler ise bu durumu fırsat bilerek kendilerini dışarı atarak kartopu oynamanın tadını çıkardılar.
141 KÖY YOLU KAPALI
Malatya’nın iki ilçe karayolu ile 141 köy yolunun kar nedeniyle kapalı olduğu bildirildi.
Karayolları yetkililerinden alınan bilgiyle göre, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinin ulaşımının sağlandığı Kubbe Dağı mevkiinde kar ve tipi nedeniyle ulaşım yapılamıyor. İki gündür iki ilçeye bu yoldan ulaşım sağlanamazken, yetkililer, gece yolu açtıklarını ancak daha sonra tipi nedeniyle tekrar ulaşıma kapatıldığını söyledi.Bu arada, İl Özel İdaresi’nden alınan bilgiye göre, 141 köy ile de kar nedeniyle irtibat kesik durumda. Merkez 3, Akçadağ 25, Arapgir 30, Arguvan 9, Darende 10, Doğanyol 6, Hekimhan 250, kale 5, Kuluncak 6, Pütürge 20, Yazıhan 2 ve Yeşilyurt ilçesine bağlı 5 köy olmak üzere toplam 141 köy yolu kapalı durumda.İl Özel İdaresi’nin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.
Diğer yandan, Malatya’nın Arapgir ilçesinde kar nedeniyle 20 ve 21 Aralık günleri okulların tatil edildiği ifade edildi. Pütürge ilçesinde de okullar 20 Aralık günü tatil edilmişti.
KAR KÜREKLERİ YOK SATIYOR
Hakkari’de yoğun kar yağışının ardından kar kürekleri adeta yok satıyor.
Onlarca köy ve mezra yolunun kapandığı Hakkari’de, hayat adeta durma noktasına geldi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2,5, şehir merkezinde ise kar kalınlığı 1,5 metreyi buldu. Caddelerde satılan plastik kar kürekleri ise 10 TL’den adeta kapışılıyor. Kar küreklerinin kısa sürede tükenmesi üzerine Van ilinden kürek talebinde bulunduklarını belirten esnaflar, satışlardan oldukça memnun olduklarını belirttiler.
MEYVELER KAR ALTINDA KALDI
Van’da toplanmayan meyveler, ağaç dalında kar altında kaldı.
Van’da 3 gün boyunca aralıklarla yağan kar üzüm salkımlarının ve elmaların üzerini kapladı. Geçtiğimiz yıl yaşanan 2 büyük depremin arından birçok ailenin evlerinden göç etmek zorunda kaldığı kentte, meyveler de sahipsiz kaldı. Van’ın Halilağa Mahallesi’nde boşaltılan evlerin bahçelerinde toplanmayan üzüm ve elmalar dalda kaldı. Kara bürünen üzüm salkımları ve sarı elmalar ilginç görüntü oluşturdu.
56 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 56 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, Başkale 8, Çatak 18, Erciş 8, Gürpınar 16, Muradiye 4 ve Özalp’ta 2 olmak üzere toplam 56 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Yolların açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiği kaydedildi.
HAKKARİ-VAN KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ
Çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Hakkari-Van karayolu, yapılan çalışmaların ardından yeniden trafiğe açıldı.Saat 22.30 sıralarında yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari-Van karayolu 11. kilometresinde bulunan birinci tünel mevkiine çığ düştü. Şans eseri can kaybının yaşanmadığı olayda, karayolu bir süreliğine ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalanların durumu Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği’ne bildirmesi üzerine karla mücadele ekibi hemen harekete geçti. Yapılan 1 saatlik çalışmanın ardından çığ enkazı yoldan kaldırılarak Hakkari-Van karayolu yeniden ulaşıma açıldı.
Karayolları yetkilileri, Hakkari-Var karayolunda yolculuk yapanlara uyarıda bulunarak büyük çığların her an düşebileceğini belirterek zorunlu olmadıkça gece yola çıkmamaları uyarısını yeniledi.
 

 
Adliye'den örnek uygulama
 
Meteorolojiden don uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunceli yolu ulaşıma açıldı
Çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Tunceli-Erzincan karayolu ulaşıma açıldı.
Doğu’da ‘Her yerde kar var’
Erzurum’da Salı günü gece yağan kar sebebiyle 923 köy yolu kapandı, kapanan ...
473 köy yolu kapandı
Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle çok sayıda köy ve mezra yolu ulaşıma ...
 
Üniversiteler Basketbol Şöleni başladı
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun 2012 faaliyet programında yer ...
Güzel Doğu turunda
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ)’nde ‘Türkiye Yakın Tarihinde Darbeler ...
Doğu'da 622 köy yolu kapandı
Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece ...
 
Ovit’te hayat durdu
Rize’nin yüksek kesimlerinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
Büyükler için dert, çocuklar için eğlence
Erzurum’un Narman ilçesinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı vatandaşlar ...
Doğu illeri kara yoğunlaştı
Doğu Anadolu Bölgesinde devam eden kar yağışı, bölge illerindeki yaşamı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva