ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KOM’dan sahte içki operasyonu
KOM’dan sahte içki operasyonu
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Jandarma’dan duygu yüklü 'Anneler Günü' klibi
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
Anneler gününde evlat yolu gözlediler
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
 Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
Gür gözyaşlarıyla uğurlandı
HABERLER>BÖLGEDEN
17 Aralık 2012 Pazartesi - 19:56

Doğu illeri kara yoğunlaştı

Doğu Anadolu Bölgesinde devam eden kar yağışı, bölge illerindeki yaşamı da olumsuz etkiliyor. 500’e yakın köy yolunun kapalı olduğu bölgedeki illerde belediyeler kar mesaisine yoğunlaşırken, karayolları da 24 saat boyunca karla mücadele ediyor.

Doğu illeri kara yoğunlaştı

Doğu Anadolu Bölgesinde devam eden kar yağışı, bölge illerindeki yaşamı da olumsuz etkiliyor. 500’e yakın köy yolunun kapalı olduğu bölgedeki illerde belediyeler kar mesaisine yoğunlaşırken, karayolları da 24 saat boyunca karla mücadele ediyor.
ERZİNCAN
Şehir merkezinde akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sonrası Erzincan Belediyesi kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı.
Şehir merkezinde öncelikle ana caddeler ve toplu taşıma güzergahlarında tuzlama çalışmaları yapıldı. Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ise yaptığı açıklamada belediyenin böyle bir duruma hazırlıklı olduğunu ve 24 saat mesai yaparak şehir genelinde 350 Kilometreyi aşan yol ağını sürekli olarak açık tutacaklarını ifade etti.
Başkan Çakır; “Kar rahmet ve bereketi ile geldi. Ekiplerimizin anında müdahalesi ile kar yağışı, trafik açısından en az sıkıntı ile atlatılıyor. Dün akşamdan itibaren yol açma ve tuzlama çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İlk önceliğimiz ana caddeler ve kent içi toplu taşıma güzergahları oldu. Ayrıca temizlik işleri müdürlüğümüze bağlı personelimizde kaldırım temizleme çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimiz daha fazla kar yağışına karşılık gerekli tedbirleri almış durumda. Birinci önceliğimiz ana arterler ve toplu taşıma araçları güzergahı olmak üzere 24 saat vardiyalı çalışma esasına göre planlamamızı yapmış bulunmaktayız. Kent içerisinde ulaşımın aksamadan yapılabilmesi adına elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. ”dedi.
KAR YAĞIŞI KAZA GETİRDİ
Erzincan şehir merkezinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı beraberinde bir çok trafik kazasının yaşanmasına da neden oldu. Özel halk otobüsünün çarptığı bir kişi hayatını kaybederken, gün içerisinde bir çok maddi hasarlı kaza meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre E.Ö’nün kullandığı özel halk otobüsü Ali Kemali Caddesi Merkez İlköğretim Okulu önünden yolun karşısına geçmek isteyen 64 yaşındaki M.Y. isimli şahısa çarptı. Ağır yaralı şahıs Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen şahıs hayatını kaybetti.
Öte yandan kent merkezinde gün boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle bir çok trafik kazası da meydana geldi.
IĞDIR'DA 24 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Iğdır'da etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle merkez ve ilçelerde 24 köy yolu ulaşıma kapandı.
Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, kırsal alanda kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmak amacıyla 5 ayrı noktada 'Karla Mücadele Ekipleri' oluşturdu. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin, ulaşıma kapalı yolların açılması için çalışmalarını hızlandırdığının ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, kış mevsiminin etkisini hissettirmeye başladığını, kar yağışı nedeniyle kapanan 24 köyün 84 kilometrelik yolun açılması için ekiplerin aralıksız çalışmalarının sürdürdüklerini belirtti.
Karla mücadele kapsamında; özellikle kışın çetin geçtiği Tuzluca ilçesinde yol açma çalımlarının aralıksız devam ettiğini belirten Akkuş, ekiplerin yoğunluk olarak bu bölgede konuşlandırdıklarını belirtti.
SOĞUK HAVA KARS’TA HAYATI FELÇ ETTİ
Sibirya soğukları Kars’ta hayatı felç etti. Kentte gece hava sıcaklığı termometrelerde sıfırın altında eksi 30’u gösterdi.
Sabah 06.45’de termometrelerin eksi 24’ü gösterdiği Kars’ta hayat adeta durma noktasına geldi. Soğuktan dolayı birçok evde sular akmazken, hareket halindeki otomobiller dondu. Soğuktan en çok etkilenenler ise erken saatlerde okula gitmek zorunda kalan öğrenciler oldu. Öğrenciler koşar adımlarla okula giderken, işe giden vatandaşlar ise soğuktan korunmak için börekçinin yaktığı ateşin başında ısınarak yoluna devam etti.
VAN’DA HASTA KURTARMA OPERASYONU
Van 112 Acil Sağlık ekipleri, hamile kadın ile kafa travması geçiren 2 yaşındaki çocuk için dün gece alarma geçti. Sağlık ekipleri, yolları kapalı bulunan 2 ayrı köye ‘Snowtrack’ çelik paletli ve plastik paletli ambulans göndererek hastaları sağlık kurumlarına ulaştırdı.
Edinilen bilgiye göre, dün gece il merkezine 35 kilometre uzaklıkta olan Ilıkaynak köyüne bağlı Kalender mezrasında Mukaddes Atlı (22) isimli kadının doğum sancıları tuttuğu ihbarını alan 112 Acil Servis ekipleri, hemen harekete geçti. Gönderilen ambulans, yolun kardan kapanması üzerine mezraya ulaşamadı. Sağlık görevlileri, 112 Acil Komuta Merkezi'ni arayıp paletli ambulans istedi. Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, kısa sürede kar paletli ambulansla yola çıktı. Yaklaşık iki saatlik bir çalışmayla hamile kadın, evinden alınıp Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Öte yandan, merkeze bağlı Ortanca köyünde Yusuf Akın (2) isimli çocuğun kafa travması geçirdiği ihbarı üzerine harekete geçen 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri (AASH) Müdürü Adnan Öğretici önderliğinde oluşturulan 5 kişilik ekip, Snowtrack’ çelik paletli ambulansla köye gitti. Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu evinden alınan Akın, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
VAN KAR ALTINDA
Van'da, 3 günden bu yana devam eden kar yağışı şehri beyaza bürürken, zincirsiz yola çıkan sürücülere de zor anlar yaşattı.
Kar yağışını etkili olduğu Van’da, havanın ani soğumasıyla ara sokaklarda oluşan buzlanma ulaşımda aksamalara sebep oluyor. Araçları ile zincirsiz yola çıkan sürücüler, kendileri zor anlar yaşarken, yolu kapattıkları için diğer sürücüleri de sıkıntıyı sokuyorlar. Kimi sürücüler ileri geri manevra yaparak uzun uğraşlar sonucu yollarına devam ederken, kimileri ise zincir takarak yollarına devam etti. Bazı vatandaşlar ise, buzlanmayı önlemek ve araçların kaymasını engellemek için yola kül dökerek sürücülere yardım etmeye çalıştılar.
KAR KÜREKLERİNE YOĞUN TALEP
Van’da, etkili olan kar yağışının ardından vatandaşlar kar küreklerine yoğun talep gösterdi.
İki gündür aralıklarla etkisini sürdüren ve kalınlığı yarım metreyi bulan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağışla birlikte vatandaşlar evlerinin damlarını ve önünü temizlemek için kar küreklerine büyük rağbet gösterdi. Vatandaşlar, fiyatı 10 TL olan plastik kar küreklerinin hem hafif hem de iyi küreme yapıldığı için tercih ettiklerini söylediler.
VAN’DA KARA KIŞ
Van'da, 3 günden bu yana devam eden kar yağışı 218 köy yolunun kapanmasına neden olurken, yüksek kesimlerde ise trafiği olumsuz yönde etkiliyor.
Van'da birkaç gündür aralıklarla devam eden kar yağışının ardından etkili olan tipi çok sayıda köy yolunun kapanmasına neden oldu. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Van merkez 60, Bahçesaray 14, Gürpınar 40, Muradiye 25, Özalp 20, Saray 23, Erciş 10, Gevaş 6, Çaldıran 5 çatak 7 ve Başkale 1 olmak üzere toplam 218 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirdi. Yetkililer, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini ve köy yollarının en kısa süre içerisinde yeniden ulaşıma açılacağını kaydetti.
Zaman zaman tipi halinde etkili olan kar yağışı, özellikle Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi’nde sisle birlikte trafik olumsuz yönde etkileniyor. Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van'ı çevre il ve ilçelere bağlayan 4 ayrı güzergah ile Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi’nde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.
Van Belediyesi Fen İşleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde şehir merkezindeki araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kar temizleme çalışmalarına başladı.
Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, gün boyu ve önümüzdeki 2 gün boyunda belli aralıklarla kar yağışı beklediklerini belirttiler. Yetkililer, kar kalınlığı şehir merkezinde 20 santimetreye ulaştığını, hava sıcaklığını en yüksek eksi 0, en düşük eksi 7 derece olduğunu ifade ettiler
 

 
Onların da canı var
 
Araç sahiplerine kış uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ovit’de çığ tehditi
Rize’nin İkizdere ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli ...
Doğu Anadolu GTBM Van’a kurulacak
Yapımı devam eden binada, Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Ağrı, Kars, Ardahan, ...
Pamuk Geçidi'nde ulaşım durdu
Pamuk Geçidi'nde, gece başlayan olumsuz hava şartları nedeniyle sürücüler ...
 
Ovit geçit vermiyor
Rize-Erzurum Karayolu Ovit Geçidi yoğun kar yağışı sonucu araç ulaşımına kapandı.
Erzurum yolunda servis denetimi
Erzurum Yolu 4 kilometrede yapılan denetimde bazı şoförlerin kurallara ...
Atlar kışlıklarını giydi
Erzurum'da ağır kış şartlarına at arabacılardan ilginç çözüm geldi. Kış ...
 
Turizm fuarında Bayburt rüzgârı esti
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir ...
‘BTE Aliyev’in projesiydi’
Bakü-Tiflis-Erzurum doğal gaz hattının ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi ...
Aktaş gölü de dondu
Ardahan'ın Çıldır ilçesi, sınırları içerisinde yer alan Aktaş Gölü'nün ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva