ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>BÖLGEDEN
20 Aralık 2012 Perşembe - 07:22

Doğu’da ‘Her yerde kar var’

Erzurum’da Salı günü gece yağan kar sebebiyle 923 köy yolu kapandı, kapanan 463 köy yolu ulaşıma açılırken, 460 köy yolunun açılması için özel idare ekiplerinin çalışmaları sürdürdüğü açıklandı.

Doğu’da ‘Her yerde kar var’

ERZURUM
Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı günlük yaşamı zorlaştırıyor. Bölgedeki bazı illerde kar yağışı sebebiyle okullar tatil edildi. Erzurum’da Salı günü gece yağan kar sebebiyle 923 köy yolu kapandı, kapanan 463 köy yolu ulaşıma açılırken, 460 köy yolunun açılması için özel idare ekiplerinin çalışmaları sürdürdüğü açıklandı.
KAR BİTLİS’İ ESİR ALDI
Bitlis’te günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışı bugün itibari ile şiddetini artırınca hayat neredeyse felç oldu.
Araçlar gibi insanlar da kar yağışından olumsuz etkilenirken, sis dolayısıyla görüş mesafesi sıfıra kadar indi.Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre 85 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ve Belediye Başkanlığı ekipleri yollarda hummalı bir çalışma içerisine girdi. Tek katlı evlerinden yoğun kar yağışından çok fazla etkilendiği Bitlis’te, şiddetli yağışın geçen seneki kış mevsimini aratmadığı belirtiliyor.
Meteoroloji yetkilileri, bu yıl yağan toplam kar kalınlığının yaklaşık 20 metre, yerde bulunan kar kalınlığının ise yaklaşık 1 metre olduğu ifade ederken, yağışın önümüzdeki pazar gününe kadar devam edeceği bildirildi.
Bitlis Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri ise kar yağışında yük ve insan taşıyan ticari araçların mutlak suretle kar lastikli olmaları gerektiğini, aksi halde cezai işlem uygulanacağı bildirdiler. Yetkililer, sürücülerin araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı gibi malzemeleri bulundurmaları gerektiğini hatırlattılar.
ARDAHAN-ŞAVŞAT KARAYOLUNDA GÖRÜŞ MESAFESİ SIFIRA DÜŞTÜ
Ardahan Şavşat karayolundaki Sahara mevkii yoğun sis ve karın etkisi altında kaldı.
Ardahan'da kar yağışı ve sis etkisini arttırmaya başladı. Yüksek kesimlerde sisten dolayı, görüş mesafesi sıfıra indi. Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, yaptığı açıklamada, Ardahan'ın genelinde kar yağışının etkili olduğunu, yükseklerde ise kar ve sisin ulaşımı aksattığını bildirdi.
Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof karayollarında kar yağışının etkisini attırdığını, bununla birlikte sisten dolayı görüş mesafesinin sıfıra indiğini kaydeden Yıldırım, ''Yükseklerin genelinde kar ve sis etkili oluyor. Bu yolları kullanacak olan sürücüler, yanlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmaları gerekiyor. Özellikle sisli yolları kullanacak olan sürücüler daha tedbirli olmalılar'' dedi.
Yıldırım, yollarda sürücülerin kalmaması için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.
Öte yandan, Ardahan-Şavşat karayolunun Sahara mevkinde kış görüntüsü almak isteyen basın mensupları yoldaki görüş mesafesinin yetersizliğinden dolayı Ardahan'a geri dönmek zorunda kaldı.
VARTO’DA KAR YAĞIŞI
Muş’un Varto ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
Önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezine bağlı 30 köy ulaşıma kapandı. İlçe Özel İdaresi Şantiye Şefi Ahmet Güler, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını açmak için çalışmaların 3 ekiple sürdürüldüğünü belirterek, aralıksız süren kar yağışı nedeniyle açılan köy yollarının tekrar kapandığını söyledi.
Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise, Muş-Bingöl karayolunun Buğlan Geçidi ile Muş-Erzurum Seferek Geçidi ve Muş-Kulp Kozma Dağı mevkisinde ekiplerin yol temizleme çalışması yürüttüğünü ifade etti.
Kar kalınlığının kent merkezinde 25, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreyi bulduğu Varto’da yağışların hafta boyunca devam edeceği kaydedildi.
145 KÖY İLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR
Muş’ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Muş’ta önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu, merkez ve ilçelere bağlı 145 köy ile ulaşım sağlanamıyor.
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını açmak için çalışmaların 13 ekiple sürdürüldüğünü belirterek, aralıksız süren kar yağışı nedeniyle açılan köy yollarının tekrar kapandığını söyledi.
Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise Muş-Bingöl karayolu Buğlan geçidi, Muş-Erzurum Seferek geçidi ile Muş-Kulp Kozda dağı mevkiinde ekiplerin yol temizleme çalışması yürüttüğünü ifade etti.
Kar kalınlığının kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreyi bulduğu, yağışların hafta boyunca devam edeceği kaydedildi.
SİVAS–MALATYA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI
Sivas’ta etkisini sürdüren kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas-Malatya karayolu ulaşıma kapandı.
Sivas’ta iki gündür etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları ve kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açmaya devam ediyor. Sivas-Malatya karayolu Yağdonduran mevkii kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Sivas’tan Malatya istikametine giden araçlar Ulaş ilçesinde bekletilirken, Karayolları ekipleri yolları açık tutabilmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
MALATYA'DA KAR NEDENİYLE 178 KÖY YOLU KAPALI
Malatya'da kar nedeniyle, iki ilçe karayolu ile 178 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Pütürge ve Doğanyol ilçelerine ulaşımının yapıldığı Kubbedağı mevkiinde, kar ve tipi olması nedeniyle akşamdan beri yol ulaşıma kapalı durumda.
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, merkezde 3, Akçadağ'da 6, Arapgir'de 36, Arguvan'da 23, Darende'de 11, Doğanyol'da 9, Hekimhan'da 26, Kale'de 9, Kuluncak'ta 15, Pütürge'de 24, Yazıhan'da 11 ve Yeşilyurt'ta 5 olmak üzere, toplam 178 köy yolu kapalı.
İl Özel İdaresi'nin 24 ekibinin, kardan kapalı yolları açma çalışmasını sürdürdüğü bildirildi. Bu arada, kar nedeniyle bazı köylere elektrik verilemediği ifade edilirken, Arapgir ilçesinde ise akşamdan beri elektriğin kesik olduğu öğrenildi.
YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE BİR HALI SAHA ÇOKTÜ
Tunceli’de üç gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki bir halı saha çökerken, halı sahanın maçın olmadığı bir saatte çökmesi olası bir facianın önüne geçti.
Tunceli'de 3 günden bu yana aralıksız devam eden kar yağışı il genelinde hayatı olumsuz etkiliyor. Yağış nedeniyle Tunceli-Ovacık, Pülümür, Nazımiye ilçe yollarının yanı sıra 269 köy yolu ulaşıma kapandı. 5 ilçeye ulaşım arlıklarla sürdürülebilirken, Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde hafta sonuna kadar, merkez ve Pertek ilçesinde okullar bu gün tatil edildi. Yoğun kar yağışı Tunceli merkezde bir halı sahanın çökmesine de neden oldu. Zaman zaman bu halı sahada top oynayan Bektaş Can adlı öğrenci, akşam saatlerinde, çöken halı sahada 20 kişilik bir grubun maç yaptığını, maç esnasında çökmenin olması durumunda facia yaşanabileceğini söyledi.
Öte yandan, Nazımiye, Çemişgezek ve Mazgirt ilçelerine dün akşamdan beri elektrik verilemiyor.
KAR SULARI ERİDİ VATANDAŞ NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI
Van’da geçtiğimiz günlerde 3 gün aralıksız yağan karların erimesiyle birlikte cadde ve sokaklar sular altında kalırken, yaşanan manzara karşısında vatandaşlar ise tepkilerini dile getirdiler.
Üç gün boyunca Van’da etkisi altına alan kar yağışının durmasının ardından eriyen kar suları sıkıntıları da beraberinde getirdi. Cadde ve sokakların çoğunun temizlenmeyişinden dolayı karşıdan karşıya geçmekte sıkıntı yaşayan vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdiler. Van’da her kar yağışından sonra erimenin gerçekleştiği durumlarda sokakların geçilmez hale geldiğini ve yetkili kurumların bu konuda çalışma yürütmediğini ifade eden vatandaşlar, “Biz bu durumda karşıdan karşıya geçemiyoruz. Tüm cadde ve sokaklardaki karları önceden temizlemiş olsalardı şimdi bu görüntü yaşanmazdı. Bu tamamen ciddiyetsizliktir. Birkaç yeri temizlerken, biz temizlik yapıyoruz demek, yapılan iş ile bağdaşmaz. Lütfen bu konuda yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz” dediler.
İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİ, KAPALI 79 KÖY YOLUNU AÇMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Van'da etkili olan kar yağışı sonrası kapanan köy yolları tek tek açılıyor.
Ağır kış şartları Doğu Anadolu Bölgesi'nde de hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Önceki gün başlayan ve zaman zaman yerini tipiye bırakan kar yağışından dolayı Van merkeze bağlı 12, Bahçesaray 5, Başkale 3, Çaldıran 15, Erciş 23, Gürpınar 10, Muradiye 4, Özalp 5 ve Saray ilçelerinde 2 olmak üzere toplam 79 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekipler kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor
BAHÇESARAY’IN DÜNYA İLE BAĞLANTISI KESİLDİ
Van’ın Bahçesaray ilçesinin ulaşımını sağlayan iki yolda da tipi ve çığ düşmesi sonucu ulaşım sağlanamadığı bildirildi.
Edinilen bilgilere göre, Çatak-Bahçesaray karayolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sabah saatlerinde ulaşıma kapandı. Aynı saatlerde ilçenin özellikle kışın ulaşımını sağlayan Bahçesaray-Hizan karayolu da çığ düşmesi sonucu kapandı. Karayolları ekipleri tarafından bölgede başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.
KARS’TA OKULLARA KAR TATİLİ
Kars’ın Susuz ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi.
Edinilen bilgiye göre, yoğun kar yağışının etkili olduğu Susuz ilçesinde köy yollarının kapanması ve tipi nedeniyle ilçede öğretim gören ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süre ile ara verildi.
109 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Kars'ta 2 gündür etkili olan kar yağışından dolayı 109 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kente etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 109 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri, yoğun çaba sarf ediyor.
Kar yağışının devam ettiği Kars’ta trafik ekipleri de sürücüleri yol durumu hakkında uyararak araçlarına zincir takmalarını istiyor. Trafik ekipleri zincir araçların şehirlerarası yola çıkmasına da izin vermiyor.Kars’ta kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kar yağışı yüksek kesimlerde ise tipiye dönüyor.
89 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANIRKEN, İL MERKEZİNE SON 24 SAATTE 20 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Gümüşhane’de etkili olan kar yağışının ardından il genelinde 89 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından il genelinde toplam 89 köy yolunun kapandığını ve tüm ilçelerde topyekün çalışma başlattıklarını söyledi.
Kelkit ve Köse ilçelerinde ekiplerin gece çalışarak köy yollarını açtığını kaydeden Akdoğan, özellikle Şiran ilçesinde gece yarısına kadar devam eden kar yağışının ardından ilçedeki tüm köy yollarının kapandığını ve sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çalışmaların başladığını ifade etti.
Akdoğan, merkez ilçede 43, Şiran ilçesinde 35 ve Torul ilçesinde 11 köy yolunun kapandığını belirterek, tüm yolların açılması için çalışmaların gün boyu devam edeceğini sözlerine ekledi.
Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul ise il merkezinde dün geceden beri karla karışık yağmur yağdığını, kent merkezine son 24 saatte metrekareye 20 kilogram yağış düştüğünü belirterek gece en düşük sıcaklığın ise 0 derece olarak ölçüldüğünü söyledi. Yüksek kesimlerde kar şeklinde gerçekleşen kar yağışının kent merkezinde yağmur olarak gerçekleştiğini dile getiren Kul, hafta sonuna kadar kar yağışının il genelinde devam etmesinin beklendiğini söyledi.
Karayolları yetkilileri ise Gümüşhane-Şiran karayolunun Tersun Dağı geçidi ile Gümüşhane-Yağmurdere-Çatak karayolunun Kostan Dağı geçidinin kar nedeniyle ulaşıma kapandığını, diğer yollarda herhangi bir sıkıntı yaşamadığını bildirdi.
 

 
Türkiye ATAÜNİ’yi konuşacak
 
Türkiye şehitleriyle buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
473 köy yolu kapandı
Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle çok sayıda köy ve mezra yolu ulaşıma ...
Üniversiteler Basketbol Şöleni başladı
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun 2012 faaliyet programında yer ...
Güzel Doğu turunda
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ)’nde ‘Türkiye Yakın Tarihinde Darbeler ...
 
Doğu'da 622 köy yolu kapandı
Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece ...
Ovit’te hayat durdu
Rize’nin yüksek kesimlerinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
Büyükler için dert, çocuklar için eğlence
Erzurum’un Narman ilçesinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı vatandaşlar ...
 
Doğu illeri kara yoğunlaştı
Doğu Anadolu Bölgesinde devam eden kar yağışı, bölge illerindeki yaşamı ...
Ovit’de çığ tehditi
Rize’nin İkizdere ilçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli ...
Doğu Anadolu GTBM Van’a kurulacak
Yapımı devam eden binada, Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Ağrı, Kars, Ardahan, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva