ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>TÜRKİYE
2 Ocak 2012 Pazartesi - 00:01

‘Türkiye’nin geleceği parlak’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyanın içinde bulunduğu sürecin, 2012'nin ekonomik ve siyasi bakımdan zor bir yıl olacağını gözler önüne serdiğini belirterek, "Türkiye'nin çevresinde gelişen önemli siyasi olaylar ve çalkantılar dikkate alındığında, 2012'nin Türkiye'yi meşgul eden, yoğun bir yıl olarak geçeceği kanaatindeyim" dedi.

‘Türkiye’nin geleceği parlak’

ANKARA (İHA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyanın içinde bulunduğu sürecin, 2012'nin ekonomik ve siyasi bakımdan zor bir yıl olacağını gözler önüne serdiğini belirterek, "Türkiye'nin çevresinde gelişen önemli siyasi olaylar ve çalkantılar dikkate alındığında, 2012'nin Türkiye'yi meşgul eden, yoğun bir yıl olarak geçeceği kanaatindeyim" dedi.
CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN MESAJI
Cumhurbaşkanı Gül yayınladığı yeni yıl mesajında acı olayların yanı sıra, güzel gelişmelerin de yaşandığı 2011 yılının geride bırakıldığını belirterek, umutla ve heyecanla yeni bir yılı karşıladıklarını ifade etti. Yeni yılın Türk milletine ve tüm dünyaya barış, huzur, refah getirmesini temenni eden Gül, insanlığın karşı karşıya bulunduğu sorunların çözüme kavuşturulmasını diledi. 2011 yılının Türkiye açısından yoğun bir gündemle geçtiğini vurgulayan Gül mesajında şöyle dedi:
"Dünyada ve Türkiye'de önemli gelişmeler yaşanmıştır. Bölgemizde başlayan yapısal değişim hareketleri, demokrasinin vazgeçilmezliğini bir kez daha ortaya koyarken, şüphesiz dünyanın istikametine de yeni bir şekil vermiştir. Yeni uluslararası düzene geçişin sancılarıyla birlikte, dünyada baş gösteren ekonomik ve siyasi çalkantılar tüm ülkeleri etkilerken, Türkiye, sahip olduğu değer ve kazanımlar sayesinde yoluna emin adımlarla devam etmiştir. Uzun yıllar ihmal edilen reformlar, evrensel değerlerin ışığında hayata geçirilmiştir. Ülkemizin görünürlüğü ve etkisi artmıştır. Dolayısıyla bugün ekonomisiyle, gerçekleştirdiği dönüşümlerle, ileri standartlarıyla, demokratik rejimiyle, uluslararası alandaki aktif ve yapıcı tutumuyla, yumuşak gücü ile siyasi değeri artan, dünyanın parlayan yıldızı olarak gösterilen bir ülkede yaşamanın haklı gururu içindeyiz. Türkiye'nin yükselen gücü, tüm dünyada ilgiyle ve dikkatle takip edilmektedir. Bu başarı, geçmişten gelen birikimlerin, daima onur duyduğumuz köklü tarihimizin ve büyük bir özgüvenin yansımasından başka bir şey değildir."
DÜNYA’NIN İÇİNDE BULUNDUĞU SÜREÇ
Dünyanın içinde bulunduğu sürecin, 2012'nin ekonomik ve siyasi bakımdan zor bir yıl olacağını gözler önüne serdiğini belirten Gül, Türkiye'nin çevresinde gelişen önemli siyasi olaylar ve çalkantılar dikkate alındığında, 2012'nin Türkiye'yi meşgul eden, yoğun bir yıl olarak geçeceği kanaatini taşıdığını bildirdi. Gül şu ifadeleri kullandı: "Bu nedenle, enerjimizi çevremizdeki gelişmeleri ülkemiz açısından olumlu doğrultuda yönlendirmek için harcamamız ve kendi içimizde dayanışma halinde olmamız şüphesiz her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Her vesileyle vurguladığım gibi ben, yarınların Türkiye için büyük umutlar vaadettiği inancındayım. Türkiye'nin önümüzdeki süreçteki öncelikleri ve yapması gerekenler bellidir. Ülkemizin dinamizmi ve yakaladığı gelişme ivmesinin yanı sıra, bu konuda toplumumuzda büyük bir konsensüsün bulunması,bu inancımı kuvvetlendirmektedir. Ekonomimiz, son yıllardaki performansıyla göz doldurmaktadır. Bu yönüyle Türkiye başarılı bir örnek oluşturmaktadır. Bununla birlikte aşırı bir özgüven içerisine girmeden, alınması gereken tedbirlerin bilinciyle hareket edilmesi önem taşımaktadır. Terörle mücadele önümüzdeki süreçte de, taviz verilmeksizin her alanda sürdürülecektir. Terörle mücadele devam ederken, vicdanlara ters gelen sorunların da, özgüvenle çözüme kavuşturulması önemli bir zorunluluktur. Milletimizin
birlik ve bütünlüğünün muhafazası, büyük hedeflerimizin gerçekleştirilebilmesinin mihenk taşını oluşturmaktadır. Türkiye'nin başlattığı sivilleşme ve demokratikleşme adımlarının en önemli ayağı yeni bir anayasadır. 2012 yılında yeni anayasa çalışmalarının nihayete erdirilmesi halkın genel beklentisidir. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan demokratik, özgürlükçü ve çoğulcu bir anayasa, ülkemizin istikrar içinde ilerlemesinin de yolunu açacaktır. Ülkemiz AB'ye üyelik hedefinden hiçbir zaman vazgeçmemiş, daima samimiyetle gayret göstermiştir. Türkiye AB müktesebatına uyum amaçlı reformları 2012 yılında da kararlı şekilde devam ettirecektir. Diğer taraftan demokratik standartların, hukuk standartlarının daha da yükseltilmesi, özgürlüklerin daha da genişletilmesini öngören reformlara daima önem ve öncelik verecektir. Ekim ayında Van'da meydana gelen depremde kaybettiklerimizin üzüntüsü yüreğimizdedir. Van'ın yeniden ayağa kalkması için çalışmalar büyük bir çabayla sürdürülmektedir. Deprem sırasında birbirine ne kadar sıkı bağlarla bağlı olduğunu bir kez daha gösteren aziz milletimiz, bu sıkıntıları da aşacaktır. Elbette ki Türkiye hiçbir sorunu olmayan bir ülke değildir. Sorunlarımızın farkındayız. Bunları çözmek için güçlü bir irade sergilenmektedir. Bütün kurumlarımız Türkiye'nin daha da gelişmesi, demokratikleşmesi için işbirliği içinde hareket etmektedir. Çok çalışırsak ve başaracağımıza inanırsak ulaşamayacağımız hedef yoktur. Gerekli irade, azim ve cesareti gösterebildiğimiz takdirde, yarının daha güçlü, daha huzurlu, daha müreffeh, bölgesine ve uluslararası sisteme yön veren Türkiyesini elbirliğiyle inşa edeceğimizden şüphe duymuyorum. 2011 yılında kaydettiğimiz ilerlemeler, ülkemizin geleceğinin ne kadar parlak olduğunu gösterir mahiyettedir. Şunu ifade etmek isterim ki, önümüzdeki yıllarda, ülkemizin daha güzel başarılara imza attığına şahit olacağız ve millet olarak bunun gururunu hep beraber yaşayacağız. Yeni bir yıla girerken, insanlar, ülkeler ve milletler arasındaki ilişkilerde barışın, huzurun ve
güvenin egemen olması, karşılıklı saygı, anlayış ve hoşgörünün düşmanlıklara, nefrete ve önyargılara galip gelmesini umut ediyorum. Daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye'ye ulaşmak dileğiyle, siz değerli vatandaşlarımızın Yeni Yılını tebrik ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."

 
İşte yeni yıl vergileri
 
Alkol duvarını aşıp kavga ettiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu millet asil ve aziz bir millettir’
Fransa'nın, Cezayir'de yaptığı soykırımın hesabını henüz vermediğini de ...
Umre kayıtları başlıyor
2012 Umre kayıtları 2 Ocak Pazartesi günü başlıyor. Altı kategoride belirlenen ...
Asgari ücret açıklandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "2012'de asgari ücret 16 yaşını ...
 
Akif rahmet ve minnetle anıldı
İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 75. yılında İstiklal ...
Şahin gündemi değerlendirdi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terörün 2011 menüsünü değiştirdiğini ...
‘Yeni Anayasa Gençlerin Anayasası olacak’
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "AK Parti gençlerin partisidir. Gençler ...
 
"Sarkozy babasına sorsun"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'de 1945'ten itibaren nüfusun yüzde ...
'Biz tarihimizle gurur duyuyoruz'
Başbakan Erdoğan, “Şunu dost düşman herkesin bilsin istiyorum; biz tarihimizle ...
Erdoğan: ‘İlişkilere zarar verecek’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Meclisindeki yasa teklifine ilişkin, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva