ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>TÜRKİYE
28 Aralık 2011 Çarşamba - 03:36

Akif rahmet ve minnetle anıldı

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 75. yılında İstiklal Marşı'nı yazdığı Taceddin Dergahı'nda anıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Türkiye Yazarlar Birliği üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Akif rahmet ve minnetle anıldı

SİNAN USLU (İHA) - İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 75. yılında İstiklal Marşı'nı yazdığı Taceddin Dergahı'nda anıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Türkiye Yazarlar Birliği üyeleri ve öğrenciler katıldı.
BAKAN GÜNAY’IN SUNUMU
Bakan Günay, Türkiye Yazarlar Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Derneği tarafından düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve eserlerini unutturmamak adına 30 yılı aşkın süredir çalışanlara teşekkür ederek, 5 yıl önce Taceddin Dergahı'nın tören yapılamaz halde olduğunu hatırlattı. Altındağ Belediyesi'nin çalışmalarını Bakanlık olarak desteklemeye çalıştıklarını anlatan Günay, "Vatanı sevmek ona hizmet etmektir, Akif'i sevmek de onun hatırasını yüksek de tutmaktır. Ben onun adını anıyorum, onun adına törenler yapıyorum ama tören yaptığım mekan Akif'in hatırasına uygun değilse, onun evinin çevresi gösterilmesi gereken saygıyla mütenasip değilse bu gerçekten sevmek midir yoksa seviyor gibi görünmek midir" dedi.
Ulu Önder Atatürk gibi Mehmet Akif Ersoy'un da hiç kimsenin tekelinde kalamayacağını dile getiren Günay, "Akif bu milletin bütününündür, Mustafa Kemal Atatürk bu milletin bütününündür. Genç-yaşlı, kadın-erkek Türkiye'nin her tarafında herkes Akif'i ve Mustafa Kemal'i yüreğinde sonsuza kadar yaşatacaktır. Bu millet var oldukça, bu isimler, bu bayrak, bu ezan, bu marş hepsi sonsuza kadar yaşayacaktır" şeklinde konuştu.
AKİF’E HİZMET
Atatürk'ün "Vatanını en çok seven ona en çok hizmet edendir" sözünü hatırlatan Günay, "Şiir okumakla, tören düzenlemekle ne Akif, ne Mustafa Kemal ne de vatan sevinemez. Ona hizmet edeceksiniz, aslan yatağından belli olur. Bu hatıranın çevresini gül bahçesi haline getireceksiniz" ifadelerini kullandı.
MEHMET AKİF ERSOY'UN İSTANBUL'DA KALDIĞI APARTMAN
Bakan Günay, İstiklal Marşı şairinin İstanbul'da kaldığı eve ilişkin, şunları kaydetti:
"Bu yıl bir tek şeyi yapamadık. Akif'in İstanbul'da kaldığı bir bina var. Mısır Apartmanı olarak biliniyor. Apartmanın bir katında bir süre kalmış. Belediye, Sağlık Bakanlığı ve ilgili birimlerle yazışmalarımıza rağmen şu dairedir diye bir yer söylenemedi. Onu da bu günlerde tamamlamak üzereyiz. Telefon kayıtlarından ve başka kayıtlardan belirlemek üzereyiz."
"AKİF'İN HAYATINI OKULLARIMIZDA BİR İBRET DERSİ OLARAK ANLATMALIYIZ"
"Mehmet Akif'in hatıralarını özel bir yıla hapsedemeyiz" diyen Günay, şunları kaydetti:
"Akif'in hatırasını değil sadece anmak, onun hayatını okullarımızda bir ibret dersi olarak, bir örnek yaşam olarak öğrencilerimize okutmak ve milletin geleceğine anlatmak zorundayız. Çünkü Akif siyasetin zenginleşmek, memleketi yönetmenin memleketin imkanlarından yararlanmak olarak algılandığı geçmiş siyasi anlayışlara karşı bir ev alabilecek ödülü reddederek İstiklal Marşı'nı yazmayı kabul etmiş, hasta bir arkadaşına paltosunu vermişken kendisi Ankara soğuğunda paltosuz gezmeyi, yaşamının bir örneğiolarak, bize hatıra olarak bırakmış özel bir insandır. Akif'in bütün meslek yaşamı, ilmi, şiiri, felsefesi, düşüncesi, inancı, imanı bizim için örnektir. Onun için ben Akif'in yaşamının gelecek yıllarda örnek yaşam olarak okutulması ve gelecek kuşakların bu konuda daha fazla bilgilendirilmesinin sağlanacağı umudundayım."
"HAVA NE KADAR SOĞUK OLURSA OLSUN HER YIL TOPLANMAK ZORUNDAYIZ"
Törene katılan öğrencilere seslenen Günay, "Sevgili öğrenciler soğukta sizi tutmak istemiyorum ama bunu yapmak zorundayız. Hava ne kadar soğuk olursa olsun her yıl 27 Aralık günü bu evin etrafında toplanmak zorundayız. Bu ev, hayatı mütevazi bir yaşam örneği olan insanın milletin kalbinde unutulmaz bir yad tutulmasını sağlayan İstiklal Marşı'nın mukaddes bir evdir. Bu mekan bizim ve onun için çok azizdir. Sizden rica ediyorum öğrenciler hava şartları ne olursa olsun hep birlikte buraya gelelim. Manevi
borcu yerine getirmeye çalışalım" şeklinde konuştu.
Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Genel Başkanı Mehmet Doğan da, anma törenlerine önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da gereken katkıyı yaptıklarını ancak törene katılım anlamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan herhangi bir davet almadıklarını belirterek, "Biz Mehmet Akif'i ruhuna, düşüncesine uygun, kendi tabiriyle rahmetle anma yolunda kendi gücümüz yettiğince devam edeceğiz" dedi.

 
Erdoğan’dan milli hedef
 
Görmez ‘Din Gerçeği’ni anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şahin gündemi değerlendirdi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terörün 2011 menüsünü değiştirdiğini ...
‘Yeni Anayasa Gençlerin Anayasası olacak’
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "AK Parti gençlerin partisidir. Gençler ...
"Sarkozy babasına sorsun"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'de 1945'ten itibaren nüfusun yüzde ...
 
'Biz tarihimizle gurur duyuyoruz'
Başbakan Erdoğan, “Şunu dost düşman herkesin bilsin istiyorum; biz tarihimizle ...
Erdoğan: ‘İlişkilere zarar verecek’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Meclisindeki yasa teklifine ilişkin, ...
“Kerbela’dan birlik-beraberlik dersi çıkarılmalı”
Diyanet Aylık Dergi, 252. sayısında “Kerbela ve Muharrem” konusuyla okuyucu ...
 
‘Fransa bedelini ağır öder’
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Fransa parlamentosunda sözde Ermeni soykırımını ...
Görmez gündemi değerlendirdi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kanal 24’te yayınlanan ...
Erdoğan, Sarkozy’i mektupla uyardı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva