ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>TÜRKİYE
26 Aralık 2011 Pazartesi - 03:10

‘Yeni Anayasa Gençlerin Anayasası olacak’

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "AK Parti gençlerin partisidir. Gençler her zaman değişimden, yenilikten, gelişmeden yanadırlar, statükocu değiller, statükocuların yeri başka yerlerdir" dedi. AK Parti Bingöl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresine katılmak üzere karayolu ile Erzurum'dan Bingöl'e gelen Yılmaz, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceği için gençlerin önemli olduğunu söyledi.

‘Yeni Anayasa Gençlerin Anayasası olacak’

ERZURUM
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "AK Parti gençlerin partisidir. Gençler her zaman değişimden, yenilikten, gelişmeden yanadırlar, statükocu değiller, statükocuların yeri başka yerlerdir" dedi.
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresine katılmak üzere karayolu ile Erzurum'dan Bingöl'e gelen Yılmaz, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceği için gençlerin önemli olduğunu söyledi.
GENÇLERE AK YAKLAŞIM
Bu nedenle partisinin gençlere çok önem verdiğini belirten Yılmaz, "AK Parti gençlerin partisidir. Gençler her zaman değişimden, yenilikten, gelişmeden yanadırlar, statükocu değiller, statükocuların yeri başka yerlerdir. Ama gençlerin yeri AK Partidir. AK Parti iktidara geldiği günden bugüne adeta sesiz bir devrim yaptı bu ülkede. Statükoyu kökünden sarstı. Bugün Türkiye eskisinden çok çok daha demokrat ve gelişmiş bir ülkedir. Bu değişim süreci en fazla gençlerle ilgilidir. Memleketin geleceği en fazla gençleri ilgilendiriyor" dedi.
TÜRKİYE GELİŞİYOR
Türkiye'de 2001 yılında yaşanan ekonomik kriz döneminde gençlerin umutsuz olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle dedi: "Şimdiler ise gençler geleceğe umutla bakıyor. Dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen Türkiye büyümeye, gelişmeye devam ediyor. Türkiye'de yaşanan ekonomik ve siyasi istikrar kendiliğinden olmadı. Bu kendiliğinden olmuyor, bunu AK Parti yapıyor. Türkiye'nin her yerinde yaptığı gibi Bingöl'de de yapıyor. Gerçekten bir dönüşüm süreci içindeyiz. Bugün Erzurum'dan, Bingöl'e gelirken bu karda kışta vızır vızır çalışan iş makineleri gördüm iftihar ettim, dağları indiren makineleri gördüm. Kolay değil bu işler. Her bir kilometresi milyonlarca lira değerinde yatırımlar bunlar ve nesiller boyu bu ülkeye ve bu coğrafyaya hizmet edecek yatırımlar. Tabi ki yapılırken biraz zahmet çekiliyor. Zahmetsiz külfet olmaz demişler bittiği zaman nesiller boyu hepimize hizmet edecek yatırımlar. Geçmişte niye yapılamıyordu bu hizmetler; Türkiye aynı Türkiye değil mi- Petrol mü Bulduk bir yerde, bilinmedik hazine mi Bulduk, altın mı Bulduk hayır öyle bir şey söz konusu değil. Türkiye eski Türkiye. Taş aynı taş, toprak eski toprak ama değişen bir şey var; Türkiye'nin lideri değişti, Türkiye'nin yönetimi değişti."
"YENİ ANAYASA GENÇLERİN ANAYASASI OLACAK"
Gündemde yeni bir anayasa olduğunu anlatan Bakan Yılmaz, yapılacak yeni anayasanın gençlerin anayasası olacağını kaydetti. Bugün Türkiye'nin çok daha istikrarlı bir ülke olduğunu vurgulayan Yılmaz, "İnşallah önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanı'nı da halk seçecektir. Ama her şeyden önce önemli olan yeni anayasadır. Yeni anayasayı, gençlerimizin çok önemsemesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu, onların anayasası olacak. Geçmişin değil, geleceğin anayasası olacak. 20. değil, 21. yüzyılın anayasası olacak. Türkiye'ye yakışacak sivil bir anayasa olacak. Tüm toplumu kucaklayan bir anayasa olacak. Bu konuda gerekli çalışmalar yapılıyor. Herkesin buna destek vermesi lazım. Bu anayasa er ya da geç yapılacaktır. Çünkü bu toplumun beklentisi budur" diye konuştu.
Türkiye'nin en büyük sermayesinin insan kaynağı olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:
"Bazıları şehir efsaneleri anlatırlar, 'şurada şu kadar maden var' diye. Tabi ki madenlerimiz, doğal kaynaklarımız var fakat, bizim en önemli üstünlüğümüz tarihimiz, coğrafyamız ve nüfusumuzdur. Bu nüfusumuzun önemi, hem genç hem de dinamik ve tarihi altyapıya sahip bir nüfus olmasıdır. En büyük üstünlüğümüz budur. Bunu da en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. O yüzden dağa taşa yatırımdan daha fazla insana yatırımı önemsiyoruz. Bu nedenle gençlere yönelik sosyal destek programları geliştirdik."
 
 

 
‘Hükümet yatırımcının yanında’
 
Diyanet TV kuruluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Sarkozy babasına sorsun"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'de 1945'ten itibaren nüfusun yüzde ...
'Biz tarihimizle gurur duyuyoruz'
Başbakan Erdoğan, “Şunu dost düşman herkesin bilsin istiyorum; biz tarihimizle ...
Erdoğan: ‘İlişkilere zarar verecek’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Meclisindeki yasa teklifine ilişkin, ...
 
“Kerbela’dan birlik-beraberlik dersi çıkarılmalı”
Diyanet Aylık Dergi, 252. sayısında “Kerbela ve Muharrem” konusuyla okuyucu ...
‘Fransa bedelini ağır öder’
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Fransa parlamentosunda sözde Ermeni soykırımını ...
Görmez gündemi değerlendirdi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kanal 24’te yayınlanan ...
 
Erdoğan, Sarkozy’i mektupla uyardı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye ...
Erdoğan yeniden TBMM'de
Erdoğan yeniden TBMM'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda ...
Depremzedeler onlara duacı
Van ve Erciş'te kurulan çadır kent sakinlerince "kırmızı melekler" olarak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva