ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
HABERLER>TÜRKİYE
15 Aralık 2011 Perşembe - 08:22

Depremzedeler onlara duacı

Van ve Erciş'te kurulan çadır kent sakinlerince "kırmızı melekler" olarak adlandırılan sosyal hizmet uzmanları, zor şartlarda fedakarca çalışarak psikososyal destek verdikleri depremzedelere çeşitli yardımlarda da bulunuyorlar.

Depremzedeler onlara duacı

ERZURUM
Van ve Erciş'te kurulan çadır kent sakinlerince "kırmızı melekler" olarak adlandırılan sosyal hizmet uzmanları, zor şartlarda fedakarca çalışarak psikososyal destek verdikleri depremzedelere çeşitli yardımlarda da bulunuyorlar.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca Van ve Erciş'e gönderilen sosyal hizmet uzmanları, göreve başladıkları ilk günden itibaren depremzedelerin sorunlarını kısa sürede çözüp, mağduriyetlerini gidererek gönülleri fethetti.
7 ÇADIR KENTTE HİZMET
Farklı illerden gelen sosyal hizmetler uzmanları, hem toplu nikah organizasyonu, kadınlar için kısır günü, genç çiftler için kına gecesi düzenliyor hem de ailelere beşik, giysi, çocuk bezi, mama, ısıtıcı, battaniye, Oyuncak yardımında bulunuyor.
Van Sosyal Hizmetler Merkezi Koordinatörü Mehmet Ali Karcıoğlu, , Erciş'te 3, Van'da ise 7 çadır kentte depremzede ailelere hizmet verdiklerini söyledi.
KIRMIZI MELEKLER TARİFİ
"Kırmızı melekler" isminin ortaya çıkmasında hem çadır kent sakinlerinin, hem de Mehmetçik Çadır Kenti'ndeki görevli bir yarbayın etkisinin olduğunu ifade eden Karcıoğlu, şöyle devam etti:
"Sağolsunlar onların kırmızı melekler ismini takmasıyla alanda çalışan sosyal hizmet uzmanı arkadaşlarımız 'kırmızı melek' olarak tanınmaya başladı. Kırmızı melekler, çadır kentlerde yaşayan ailelerimizin her türlü ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Depremzedelere, psikososyal destek, sağlık eğitimi, bilinçlendirici eğitimler ve kadın ile gençlere yönelik etkinliklerimizle onların normal yaşamın şartlarına uyum sağlamaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Deyim yerindeyse 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Özelikle Mehmetçik Çadır Kenti'nde yaptığımız organizasyonlardan bir tanesi nişanlanmış ama depremden dolayı herhangi bir kına gecesi yapılmayan bir çiftimizin burada kına gecesini gerçekleştirdik. Uzmanlarımız özellikle kızımızla yakından ilgilendiler. O gece kına gecesi organizasyonu oldu. Amacımız en azından onlara hayatın normal seyrine döndüğünü göstermekti."
Mehmetçik Çadır Kenti'nde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Derya Şautoğlu, Hatay'dan geldiğini ve depremzede ailelerin yanında olmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu ifade etti.
Ailelerin sıkıntılarına bir çözüm bulduklarında anlatılamayacak bir mutluluk yaşadıklarını sözlerine ekleyen Şautoğlu, şunları söyledi:
"Van'daki halkımıza verimli olmaya çalışıyoruz. Onlardan da çok güzel geri bildirimler alıyoruz. Birçok ön yargımızı da yıktı. Düşüncelerimize o anlamda açıklık getirdi burası. Burada olmaktan dolayı mutluyuz. Açıkçası bize kırmızı melekler denilmesi de sosyal hizmet uzmanı denilmesi de güzel. Mesleğimizi icra etmenin diğer adı her halde kırmızı melekler. Bu anlamda çok mutluyuz. Çünkü geri bildirimlerle burada bir şeyler yapıldığını düşünüyoruz. Hem aldığımız eğitim hem de burada ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmak, bunun mutluluğunu yaşamak çok farklı. Ben Andan Menderes Üniversitesinden 2011 yılında mezun oldum. Bu meslekte yeniyim. Umarım daha güzel çalışmalar yaparız."
ERZURUMLU UZMANIN GÖRÜŞLERİ
Erzurum'dan gelen sosyal hizmet uzmanı Beren Zekiye Baran ise bir süre önce çadır kentte düzenledikleri kısır gününde çok eğlendiğini ve bunu unutmayacağını söyledi. Çadır kent sakinlerinin mutlu olmalarının kendilerini de mutlu ettiğini kaydeden Baran, şöyle konuştu: "Özellikle kısır günü gibi faaliyetlerde depremin olumsuz etkilerinden kurtuluyorlar ve o gün deprem öncesi günlük yaşantılarından bir kesit gibiydi. Hoş ve güzel bir gün oldu. İlk geldiğimdeki düşüncelerim şu an yok. Mümkün olsa görevlendirme süremi uzatmak istiyorum. Burada olmaktan dolayı mutluyum. İnsanlara faydalı olmak güzel. Ortama alıştık, çadır kent sakinleriyle güzel iletişim kurduk, kaynaştık. Arada bir güven ilişkisi de başladı. Sıcak bir ortam var burada. Hepsi ile arkadaş gibiyiz. Dertlerini dinliyoruz, sohbet ediyoruz. Bir istekleri olduğunda gelip söyleyebiliyorlar."
 Çadır kente yaklaşık iki hafta önce yerleşen Soner Halburcu ise çadır kente yerleştirten sonra kırmızı meleklerle tanıştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Biz uzmanlarımızı kırmızı melekler olarak biliyoruz. Bizim kırmızı meleklerimiz onlar. Kırmızı melekler her zaman bizimle ilgilendi. Gelir gelmez sıkıntılarımızı dinledi ve çözdüler. Çocuk için çoğu imkanları bize tanıdılar. Bizi ayrıca hastaneye götürüp getirdiler. Bize çok yardımcı oldular. Onlar bizim bebeğimize beşik hediye ettiler. Çok mutluyuz." AA

 
Yakutiye’de meslek eğitimi açılımı
 
Gözlemlerini gazeteyle aktardılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aras Havzası sempozyumu başladı
5 bin yıl öncesinde bölgede bir kuraklık oluğunu belirten İstanbul Üniversitesi ...
‘Aliyev tarihe geçti’
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Aliyev'in Türkiye ile ...
Türklere diz çöktürmek kimsenin haddi değil!..
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'Türk liderlerinin ...
 
Gürcistan’a kimlikle geçişler başladı
Türkiye ile Gürcistan arasında kimlikli geçişler başladı.
'Kutuz Hoca' dualarla uğurlandı
'Kutuz Hoca' olarak bilinen ve İlahiyatçı Prof. Dr. İsmail Kara'nın babası ...
Başbakan’ın durumu iyi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kısıklı'daki evinde dinleniyor. ...
 
Atalay kaza geçirdi
Basın İlan Kurumu'nda asansör kazası Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk ...
Van yardımları 37.5 milyon TL’ye yükseldi
Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT işbirliğiyle yürütülen “Yürekler Van ...
Terörist inleri bir bir yok ediliyor
Güvenlik güçlerinin operasyonu sonucunda Bingöl kırsalında terör örgütü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva