ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>TÜRKİYE
16 Ekim 2012 Salı - 05:38

Türk Dünyası Kurultayı başladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suriye’ye destek verenlerin bugün ve yarın için kısa vadeli hesapları olabileceğini ifade etti.

Türk Dünyası Kurultayı başladı

BEKİR KOCA - GÜRCAN YILMAZ - OZAN KÖSE
TRABZON (İHA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suriye’ye destek verenlerin bugün ve yarın için kısa vadeli hesapları olabileceğini ifade ederek, “Ama unutmasınlar ki ölen o insanların acıları, arkada bıraktıkları yakınları, onlara her zaman bu konuda davacı olacaktır, hesabını ilahi indide soracaktır” dedi.
BM’nin 5 biradere teslim edilemeyecek kadar önemli olduğunu kaydeden Yıldırım “BM uzun süreden beri küresel sorunlarda çözüm konusunda düştüğü acziyetin ortadan kalkması, bu küresel organizasyonun 5 biradere teslim edilemeyecek kadar önemli olduğunun insanlık tarafından beklendiği günlerden geçiyoruz. Bugün görevini yapamazsa bundan sonra da bu organizasyon küresel barış adına itibar kaybetmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.
5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ile Mimar Sinan Uluslar arası Proje Olimpiyatları Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde bugün başladı. Açılışa Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, KKTC İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, milletvekilleri, yabancı üniversite rektörleri ile çok sayıda bilim adamı katıldı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk dünyası dendiğinde Türk dilini konuşan topluluklar akla geldiğini kaydederek “Ama bir gerçeği de görmemiz lazım. Onlarca yıllar süren asimilasyon politikalarının sonucu, ‘Türk’ diye sadece birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Konuşmaya gelince o kadar da başarılı olduğumuz söylenemez. İki gün önce Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’le yediğimiz yemekte, mevkidaşım Kazak bakanla konuşmaya çalıştım. Birbirimizle İngilizce veya Rusça üzerinden tercümanla ancak anlaşabildik. Halbuki bizim çok daha kolay anlaşabileceğimiz, elimizde bir Türkçe var. Sonra, ‘bir deneyelim bakalım’ dedik. Denedikçe, gördük ki bizim kullandığımız kelimeler onlarda da var. Ama artık, Rusça o kadar baskın olmuş ki yıllarca, zorlayarak hatırlanabiliyor. Bu bir fırsattır. Benim bu organizasyonun sahiplerine, bilim adamlarına naçizane önerim, bu alana yoğunlaşmaktır” şeklinde konuştu.
Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye’yi birbirine bağlayan Bakü-Tiflis-Kars projesinin 2013 yılının sonunda işletmeye alınacağını kaydeden Bakan Yıldırım “Çin’in Urumçi Bölgesi’nden yola çıkan tren, Londra’ya kadar, boğazın Asya ve Avrupa kıtalarını denizin 60 metre dibinden birbirine bağlayan Marmaray tünelinden geçerek gidecek. Tarihi İpek Yolu, modern ipek yolu, demir ipek yolu olarak tekrar hayata geçiyor. Bu bir hayaldi. Bugün artık gerçek olmasına günler sayıyoruz” diye konuştu.
“KARS-NAHÇİVAN DEMİRYOLU YAPILACAK”
Bakan Yıldırım, Bakü-Tiflis-Ceyhan Projesi’nin insanlığın ortak projesi olduğunun altını çizerek “Bir başka proje Şahdeniz Projesi’dir. Azeri gazının Erzurum’a taşınması ve buradan bütün Anadolu’ya hizmet verir şekilde dağıtılmasıdır. Son Azerbaycan ziyaretimde önemli bir karar aldık. Bunu da ilk kez burada açıklıyorum. Yeni bir demiryolu projesi. Kars-Susuz-Dilözü-Nahcivan projesi. Böylece artık Nahçivan da demiryolu ile Türkiye’ye, oradan Avrupa’ya ve Ortadoğu’ya bağlanır hale gelecek” dedi.
“İstanbul’a üçüncü gerdanlığı takmak için de harekete geçtik” diyen Bakan Binali Yıldırım, “Çalışmalara başladık. Üç yıl sonra Asya - Avrupa arasında Karadeniz kıyılarında İstanbulumuz bir başka gerdanlığa sahip olacak” ifadelerini kullandı.
Bakan Yıldırım, konuşmasının sonunda Birleşmiş Milletler’e de göndermede bulunarak şunları söyledi:
“Aklıselimle daha fazla Müslüman kanı dökülmeden, çözümü için hırsı ve bencilliği bir tarafa bırakarak, buradaki yöneticilerin bu yanlış yoldan, bu yanlış hesaptan dönmeleri lazım. Artık bade harabın Halep, Şam olmasın. Binlerce insan hayatından olmasın, gözyaşları dinsin. Bu ülkeye destek verenlerin de bugün ve yarın için kısa vadeli hesapları olabilir. Ama unutmasınlar ki ölen o insanların acıları, arkada bıraktıkları yakınları, onlara her zaman bu konuda davacı olacaktır, hesabını ilahi indide soracaktır. İnsanlık çok önemli bir sınavdan geçiyor. BM’nin uzun süreden beri küresel sorunlarda çözüm konusunda düştüğü acziyetin ortadan kalkması, bu küresel organizasyonun 5 biradere teslim edilemeyecek kadar önemli olduğunun insanlık tarafından beklendiği günlerden geçiyoruz. Bugün görevini yapamazsa bundan sonra da bu organizasyon küresel barış adına itibar kaybetmeye devam edecektir.”
“GAYEMİZ GELECEK NESİLLERE MODERN, TEMİZ VE ÇEVREYE DUYARLI YAŞANILIR ŞEHİRLER BIRAKABİLMEKTİR”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise organizasyon ile birlikte Trabzon'da tarihi bir gün yaşandığını, çok değerli bilim ve devlet adamlarının görüşlerini kurultayda dile getirdiğini söyledi. Kurultayın, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlendiğini hatırlatan Bayraktar, "Medeniyetimizin izlerinin olduğu bütün coğrafyalarda bu düşüncelerimizi yansıtan binlerce esere rastlamak mümkündür. Mimarlarımız ve mühendislerimiz Edirne'den Semerkant'a, Bişkek'ten Aşkabat'a kadar Türk dünyasındaki birçok şehirde Türk İslam sanatının en güzel örneklerini inşa etmişlerdir. Türklerin dünya mimari mirasına hediye ettikleri Süleymaniye, Selimiye, Çifte Minare, İshakpaşa Sarayı ve Taç Mahal ile takdire şayandır. Kendi medeniyetimiz ile hayat tarzımızı, mimarlık ve mühendislik düşüncelerimizi yarınlara taşımak için çok daha çalışmamız gerektiği muhakkaktır" dedi.
Bakanlık olarak Türkiye’de sağlam, güvenli ve sağlıklı yapılar oluşturmak için kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını kaydeden Bayraktar, şehirleri ve yapıları yeniden dizayn ederken tarihi dokuya ve estetiğe önem verdiklerini söyledi. Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sadece barınma değil, modern hayatın gerektirdiği mekanlar oluşturacağız. Gayemiz gelecek nesillere modern, temiz ve çevreye duyarlı yaşanılır şehirler bırakabilmektir. Son yıllarda istikrarlı gelişme ve kalkınması ile örnek alınan ülkemiz, kentsel dönüşüm seferberliği ile komşularımıza ve diğer ülkelere örnek olacaktır. Hedeflerimize ulaştığımızda ülkemiz örnek kentleri ve marka şehirleriyle çevre şartlarının oluştuğu hayat alanlarıyla ve tarihi dokusuyla bir cazibe merkezi haline gelecektir."
Kurultayda finale kalan projelerde dereceye giren mimari eserler olacağını belirten Erdoğan Bayraktar "Bu projelerle Türk İslam mimarisinin seçkin örneklerini tekrar uygulama imkanı bulacağız. Mimar Sinan Uluslarası Proje Olimpiyatları'nın tarihimize yakışan kentler ve yapıların oluşmasına büyük katkı sağlayacağı aşikardır. Bu konularda uygulanacak tüm projelere bakanlığımız tarafından gerekli destek sağlanacaktır" şeklinde konuştu.
Öte yandan Türk Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından Bakan Erdoğan Bayraktar, Trabzon Zağnos Vadisi Projesi ile Mimar Sinan Özel Ödülü'ne layık görülürken, kendisine bir cami maketi hediye edildi.

 
Davutoğlu’ndan uçak açıklaması
 
Eğitime bir ay sonra başladılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım’dan uçak açıklaması
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ermenistan’dan Halep’e giden uçağın ...
Ermenistan uçağı Erzurum'a indirildi
Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Ermenistan uçağının Türk savaş uçakları ...
Erzincan'da 3 terörist öldürüldü
Erzincan'ın Kemah ilçesi yakınlarında güvenlik güçleri ile bir grup terörist ...
 
Başbakan Küresel Forum’da konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM), Esed rejimine ...
Çoygun Paşa rahmetle anıldı
Kıbrıs'ta 1962-1967 yılları arasında Bayraktarlık yapan Emekli Tuğgeneral ...
Erdoğan İSEDAK’a seslendi
Daha adil ve yaşanabilir bir dünyanın ancak kolektif bir çalışmayla mümkün ...
 
Akdağ’dan Suriye değerlendirmesi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Suriye'deki problemin bir insanlık trajedisi ...
Başbakan'dan Emniyet Müdürüne sert karşılık!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin ...
KSAM ermenileri dava edecek
Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi (KSAM) Uzmanları, Ermenistan’daki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva