ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>TÜRKİYE
10 Ekim 2012 Çarşamba - 17:15

Akdağ’dan Suriye değerlendirmesi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Suriye'deki problemin bir insanlık trajedisi olduğunu söyleyerek, “Bu konuda duyarsız davranan her ülke ve o ülkenin yöneticileri yarın tarih önünde bunun vicdani hesabını veremezler” dedi.

Akdağ’dan Suriye değerlendirmesi

ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Suriye'deki problemin bir insanlık trajedisi olduğunu söyleyerek, “Bu konuda duyarsız davranan her ülke ve o ülkenin yöneticileri yarın tarih önünde bunun vicdani hesabını veremezler” dedi.
Sağlık Bakanı Akdağ, Tunus Halk Sağlığı Bakanı Abdüllatif Mekki ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Bakanlık binasında yapılan görüşmede, Tunus ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son dönemde her alanda gelişme gösterdiğini belirten Akdağ, sağlık alanındaki ilişkilerin de bu ziyaretle yeni bir ivme kazanacağını söyleyerek, “Türkiye gibi Tunus'a da yurtdışından tedavi görmek üzere hasta gidiyor. Bu özellikler işbirliği potansiyelinin geliştirilebileceğini gösteriyor” ifadesini kullandı.
Tunus'ta sağlık hizmetlerinin dengeli dağılımı için yeni hastane binaları yapıldığını ifade eden Akdağ, dünyada başarılı çalışmalar ortaya koyan Türk müteahhitleri için bu alanda önemli bir potansiyel olduğunu vurgulayarak, “Bugün Sayın Bakan ile şuna karar verdik, bütün bu potansiyel işbirliği alanlarını geliştirmek için ciddi bir gayret göstereceğiz ve bu konuları takip edeceğiz” diye konuştu.
“SURİYE’NİN YAPTIĞI SALDIRILARA KARŞI TÜRKİYE İLE YARDIMLAŞMAYI TAAHHÜT EDİYORUZ”
Tunus Halk Sağlığı Bakanı Mekki ise, Türkiye'nin Arap ve İslam alemine gösterdiği ilgi için Türkiye'ye, Hükümete ve Başbakan Erdoğan'a teşekkür ettiğini kaydetti. Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yardımlarının unutulmayacağını belirten Mekki, “Suriye yönetiminin Türk topraklarına yaptığı saldırılara karşı Türkiye ile yardımlaşmayı taahhüt ediyoruz. Türkiye'nin kendini savunma konusunda gösterdiği tutumu destekliyoruz. Çok iyi biliyoruz ki Tunus ve Türk halkları gayet müsalih halklardır ancak hiçbir zaman ülkelerine saldırıyı kabul etmezler” dedi.
“Dağları çıkmayı öğrenmeyen her zaman için çukurlarda yaşar” diyen Mekki, her iki toplumun da çukurlarda değil dağların tepesinde yaşamak istediğini, işbirliğinin sağlık konusunda ilerlemelerini sağlayacağını bildirerek, “İki ülke arasında 2000 yılında imzalanan anlaşmanın yetersiz kaldığını gördük, bu nedenle ortak bir heyet oluşturulmasını öngörüyoruz” diye konuştu.
“30 BİN İNSANIN ZALİMCE ÖLDÜRÜLMÜŞ OLMASI KÜÇÜMSENECEK BİR OLAY DEĞİLDİR”
“Arap Baharı'nın başladığı ülke, bugünkü yönetim inanıyorum ki bu zengin potansiyelleriyle Tunus halkını refaha ulaştıracaktır” diyen Akdağ, Mekki'nin Suriye konusu ile yakından ilgilendiğini gördüğünü dile getirdi. Suriye'deki problemin bir insanlık trajedisi durumunda olduğunu belirten Akdağ, “Bunu ülkelerin siyasi çıkar bağlamında değil bu çerçevede görmesi gerekiyor. Bu hususta bütün dünya ülkeleri, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere inisiyatif almalıdır. 30 bin insanın zalimce öldürülmüş olması, yüz binlerce insanın yaralanmış ve ülkelerini terk etmiş olması küçümsenecek bir olay değildir. Birileri ölümü ya da yaralanmayı sadece bir sayı olarak görebilir ama biz doktorlar yaralanmanın insan hayatında, ölümünde de o insanın yakınlarında nelere mal olduğunu çok iyi biliriz. Bu konuda duyarsız davranan her ülke ve o ülkenin yöneticileri yarın tarih önünde bunun vicdani hesabını veremezler. Bakan'ın bu husustaki duyarlılığına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“TUNUS'TAKİ KAMU SEKTÖRÜNÜ EHİL BİR HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Açıklamalarının ardından Akdağ ve Mekki gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye ile Tunus arasında kısa vadede sağlık alanında hangi konularda işbirliğinin öngörüldüğünün sorulması üzerine Mekki, kısa vadede Türkiye'nin hastane kurmadaki tecrübesini görmek ve faydalanmak istediklerini söyleyerek, “Tunus'taki kamu sektörünü ehil bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Tecrübelerin paylaşılması sağlık sektörünü planlamak için önemlidir” dedi.
Kamuda ana dilde hizmet verilmesine yönelik olarak Kürtçe personel alınıp alınmayacağının sorulması üzerine ise Akdağ, bu konuda Sağlık Bakanlığı'nın çok önceden adım attığını vurgulayarak, Biz pratikte vatandaşımızın Türkçe konuşamadığı için hizmet alamaması gibi bir sorun yaşamıyoruz. Bu hususta gerekli tedbirlerimizi yeni değil çoktan almış durumdayız. Hemen her hastanemizde işini son derece iyi yapan meslektaşlarımızın arasında Türkçeyi konuşamayan vatandaşlarımız için de yardımcı olabilecek çok sayıda personelimiz var. Biz bu bölgelere mecburi hizmet dahil dışarıdan çok sayıda personel gönderiyoruz, dolayısıyla Kürtçe ya da başka diller, Arapça açısından, ana dili başka olan vatandaşlar da var, doğrudan hizmet aldığı kişi eğer bu dili bilmiyorsa, mutlaka o kuruluş içinde hem hizmet alana hem de verene yardımcı olan personelimizi var. Pratikte bir sorun yaşamıyoruz” diye konuştu.
Kamu hastanelerinin yönetimi için genel sekreter atamalarının yapıldığının söylenmesi üzerine Akdağ, “Kamu Hastaneler Birliği ile oluşturulan yeni yapı bir ilktir. Yöneticilerin sözleşmeyle atanacağı ve performanslarıyla takip edileceği bir döneme giriyoruz. Bu ay içerisinde bütün atamalar gerçekleştirilecek. Hastanelerimizdeki hizmet kalitesi bir kere daha yükselmiş olacak. Vatandaşlarımız bu değişiklikten büyük istifade edecekler” ifadesini kullandı.

 
Vançelik, hasta haklarını anlattı
 
Dadaş ciritçinin talihsiz anı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'dan Emniyet Müdürüne sert karşılık!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin ...
KSAM ermenileri dava edecek
Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi (KSAM) Uzmanları, Ermenistan’daki ...
Sağlıkta Dönüşüm başarısı
Sağlıkta köklü bir değişim sürecinin yaşandığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, ...
 
MYK üyeleri belli oldu
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında 12 kişilik yeni MYK belli oldu.
Görmez, ‘Hezeyan’ dedi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, engelliler için özel tasarlanan ...
‘Mecbur muyum davet etmeye?’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin AK Parti kongresine bazı gazete ...
 
Çığlık MKYK'da
AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'ndeki yeni MKYK listesi açıklandı. ...
Hedef 2071...
AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ...
Şehit Dadaş dualarla uğurlandı
Tunceli’deki hain saldırıda şehit düşen Erzurumlu Kadir Dadaş, ailesinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva