ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>TÜRKİYE
7 Ekim 2012 Pazar - 02:48

Sağlıkta Dönüşüm başarısı

Sağlıkta köklü bir değişim sürecinin yaşandığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun araştırmalarına göre sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranının yüzde 39.5’dan yüzde 76’ya ulaştığını kaydetti.

Sağlıkta Dönüşüm başarısı

OĞUZCAN YAZAR
İSTANBUL
Başbakan Erdoğan, Bağcılar’da özel bir hastanenin açılışını gerçekleştirdi. Hastane açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin sağlık alanından yaptığı reformları anlattı. Geçmişte Türkiye’nin sağlık alanında pek çok sıkıntılarının olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Hükümete geldiğimiz 2002 yılında Türkiye’de toplam ambulans sayısı 617 idi. Bunların çoğu da gerekli iç donanımdan yoksundu. Bugün ülkemizde 2 bin 832 ambulansla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. 17 helikopter ambulans da ülkemizin dört bir yanında vatandaşımıza hizmet veriyor. 3 tane de jet ambulans, 4 deniz ambulansı, 224 kar paletli ambulansla vatandaşımızın yanındayız. Biz sağlıklı bir nefesi devlete değişen bir ecdadın torunlarıyız. Bir sağlıklı nefesin bedeli olamaz. Buna dikkat edeceğiz. Önce devlet değil önce insan diyeceğiz” diye konuştu.
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM
Türkiye’nin sağlıkta yaşadığı dönüşümü örneklerle anlatan Başbakan Erdoğan, “Haziran ayında Gülsüm Tunç isimli vatandaşımız 112’iy arıyor. Bir yakının Güney Amerika’ya iş için gittiğini, orada bayılarak hastaneye kaldırıldığı yolunda bilgi aldıklarını söylüyor. Sağlık personelimiz konuyu araştırıyor ve Güney Amerika’daki hastaneye ulaşıyor. Anlaşılıyor ki vatandaşımız orada bir beyin kanaması geçirmiş, acil ameliyata alınmış ve durumu ciddiyetini koruyor. Ülkemizdeki sağlık personeli 20 gün boyunca durumu takip etti. Durumu ağırlaşınca hemen 4 uçuş personeli 2 doktor bir acil tıp teknisyeninden oluşan ekibimiz Güney Amerika’ya giderek vatandaşımızı Ankara’ya getiriyor. 6 haftalık tedavi sonucunda kardeşimiz kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir hale geldi. Türkiye artık böyle bir ülke” şeklinde konuştu.
Sultanahmet Camii’nde bir Cuma namazı çıkış başından geçen bir olayı da anlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:“Namazdan çıktık. Arkada yoğun turist grubu gördük. Görünce el salladılar ve yanlarına yaklaştım. Amerikalı olduklarını söylediler. Bana siz ‘bu sağlık reformunu nasıl yaptınız’ diye sordular. Ben de kendilerine anlattım. O sıralar Amerika ziyaretim de olacaktı. Bana, ‘Şimdi Amerika’ya gidiyorsunuz bunu bir de Obama’ya anlatın’ dediler. Ben de bu olayı seyahatte Sayın Obama’ya anlattım. O da gülmeye başladı. Nitekim biliyorsunuz zor da olsa sonunda sağlık reformunu Amerika kongreden geçirdi.”
KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM SÜRECİ YAŞANDI
Sağlıkta köklü bir değişim sürecinin yaşandığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun araştırmalarına göre sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranının yüzde 39.5’dan yüzde 76’ya ulaştığını kaydetti. Erdoğan, şehir hastaneleri ile birlikte sağlıkta yeni bir modele geçileceğini vurgulayarak, “Şehir hastanelerinde artık cadde ortasında sedyede taşınan hasta görmeyeceksiniz. Hepsi birbirine bağlı dev şehir hastaneleri olacak. 1 milyon metrekare alan gibi büyük alanlar üzerinde, gayet modern şekilde ileri teknoloji ile donatılmış hastanelerimiz ile birlikte yatak sayımız inşallah 43 bin 200 adet artacak. 2023 yılında sağlık alalındaki hedeflerimize ulaşacağız” ifadelerini kullandı.
EĞİTİMDE REFORM
Sağlıkta sürdürülen reform sürecini eğitimde de gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:“Mevcut durumda özel üniversiteler sadece vakıflar eliyle açılıyor. Biz burayı da ticari amaçlı olarak faaliyetlerin sürdürülebileceği bir hale getireceğiz. Dershanelerde şartları uygun olanların şimdiden özel okula dönüşmelerini istiyoruz. İster bunu birleşerek yapsınlar isterse şartları müsait olanlar bunları özel okula dönüştürsünler. Biz birileri daha fazla para kazansın diye Anadolu’daki fakir vatandaşımızın daha fazla sömürülmesine göz yumamayız. Bana Anadolu’da şunu soruyor anne baba. ‘Madem dershaneye çocuğumu göndereceğim bu okullar niye. Ben kolumdaki bileziği, evimdeki davarı satmak zorunda kaldım’ diyor. Bunun ne akılla ne mantık ile izahı mümkün değil. Türkiye bunu aşacak kimse gücenmesin. Özel okulu kur ben sana öğrenci de göndereyim. Sen bizi yatırımdan kurtarırsın, biz de sana öğrenci göndeririz. Böylece devlet millet el ele hem başarıyı yakalarız hem de insanımızın yokluğa mahkum olmasını engellemiş oluruz. Bunları eğitimde gelişime fırsat verecek çalışmalar olarak görüyorum. Bu adımın hazırlıklarını yapıyoruz. 2012 2013 eğitim yılında bunu başaracağız.”

 
İslamofobik söyleme tepki
 
Erzurum CUP’ta ilk adım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadaş 14 Ekim 2012 Pazar 01:44

sağlıktaki değişimler aslında hayalimiz deki değişimlerdir. Türkiyenin her yerine baktığımızda sağlıktaki değişimlerden memnun olmayan bence yoktur. Eğitimdede köklü ve gercekci değişimlere ihtiyaç vardır. Bir eğitimci gercekci olmalıdır. Kendi çıkarları için fikir değiştirmemeli üslerine yalakalık yaparak eğitim yapılamayacağını anlamalıdır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MYK üyeleri belli oldu
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında 12 kişilik yeni MYK belli oldu.
Görmez, ‘Hezeyan’ dedi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, engelliler için özel tasarlanan ...
‘Mecbur muyum davet etmeye?’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin AK Parti kongresine bazı gazete ...
 
Çığlık MKYK'da
AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'ndeki yeni MKYK listesi açıklandı. ...
Hedef 2071...
AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ...
Şehit Dadaş dualarla uğurlandı
Tunceli’deki hain saldırıda şehit düşen Erzurumlu Kadir Dadaş, ailesinin ...
 
'Yolun açık olsun Üstad'
Bozkırın Tezenesi” lakaplı ünlü ozan Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir’de ...
Tunceli’deki patlama: 7 şehit
Tunceli'de askeri personeli taşıyan aracın geçişi sırasında patlama meydana ...
Neşet Ertaş hayatını kaybetti
İzmir'de önceki hafta hastaneye kaldırılan Türk halk müziği bestecisi, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva