ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>EKONOMİ
7 Ekim 2012 Pazar - 13:15

Erzurum CUP’ta ilk adım

KUDAKA Kış ve Spor Turizm Başkanı Mehmet Nuri Alim, Cup ve Atlı Polis projelerine dikkat çekerek bu projelerin şehrin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Erzurum CUP’ta ilk adım

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - KUDAKA Kış ve Spor Turizm Başkanı Mehmet Nuri Alim, Cup ve Atlı Polis projelerine dikkat çekerek bu projelerin şehrin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti.
Alim, komite olarak Erzurum’da CUP maçları düzenlemek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “ KUDAKA Kış ve Spor Turizm Komitemiz, gerçekleştirmeyi düşündüğü faaliyetlerin başında yapmış olduğu yurtiçi ve dışından profesyonel spor federasyonlarının ve şampiyonaların yazın ve kışın bölgeye çekilmesi (özellikle yüksek irtifa futbolcu kampları), çalışmalar sonucunda Erzurum CUP maçları düzenlemek için çalışmalar yapmış olup mevcut saha altyapısının yetersiz olduğundan sahalarımızın yapımı için ihaleye verilerek maçların 2013 de yapılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda Çaykur Rize Spor AŞ. Futbol takımının Erzurum’da kamp yapması sağlanmıştır. KUDAKA kış ve spor turizmi olarak başlatılmış olduğumuz bu çalışmalarımızda Erzurum’a davet etmiş olduğumuz Yurt dışı bağlantılarıyla tanınan Türk Turizminin önde gelen markalarından biri olan Mercan Turizminin CEO’ su Cüneyt Mengü önümüzdeki yıl sahaların tamamlanması ile birlikte Orta Doğu ve Arap Ülkelerinin futbol kulüp başkanlarını da Erzurum’a getireceğini ve turizm açısından her türlü desteği vereceğinin altını çizerek belirmiştir.” dedi.
ATLI POLİS KONSEPTİ
KUDAKA Kış ve Spor Turizm Komitesi olarak Kayak merkezlerinde yeni aktivitelerin yapılmasına yönelik olarak Erzurum Emniyet Müdürlüğü atlı polis birliği ile temas sağlandığını kaydeden Alim, şöyle konuştu:“ At bulunur meydan bulunmaz, meydan bulunur at bulunmaz “ ata söz ile bizde at da var meydanda o halde bizler bunu kış ve yaz turizmi olarak değerlendirebiliriz. Atların bizim tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri bulunmaktadır. Adını 2011 olimpiyatları ile tüm dünyaya duyuran bir turizm kenti olarak anılan ilimizin, Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından zor şartlar altında 20 kişilik Atlı timin kurulmasına rağmen 4 At haricinde alt yapı yetersizliğinden dolayı tam olarak henüz faaliyete geçirilememiştir. Atın yüksekliğinden faydalanarak toplumsal olaylarda, spor müsabakalarında ve de devriye hizmetlerinde görev yapan personele daha fazla görüş ve hakimiyet alanı sağlamaktadır. Bu nedenden dolayı doğu illerinin başında gelen gerek üniversitenin büyüklüğü, gerek yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Erzurum ilinde de Atlı Polisin görev yapması güvenlik açısından daha faydalı olmakla birlikte şehir için vazgeçilmez bir sembol haline gelecektir. Genel amacı güvenliği sağlamak olan Atlı Polisler, Antalya ve Ankara’dan özellikle bu iş için Erzurum Çevik Kuvvet Müdürlüğü bünyesinde görevlendirmek için Erzurum getirilen . Bu Erzurum için tarihi bir fırsat olarak görüyoruz. Bu proje, halkla kaynaşmak adına da çok önemli. Bu timimiz şehir dışında da göreve çıkabilecek. Kışın kardan kapalı olan yerlere rahatlıkla girebilecek. Atlı Polis Grup Amirliği, yaptığı görevlerin yanı sıra bulundukları illerde okul öncesi eğitim kurumları, kreşler, ilk ve orta öğretim öğrencileri ve kimsesiz çocukları ata bindirmek suretiyle bu çocukları spor ve bir tutku olan At ile tanıştırarak kötü alışkanlıklar edinmesini engelleyip gelecek için daha sağlıklı ve daha başarılı nesillerin yetişmesine yardımcı olmaktadır. Bu kapsamda İl genelinde bulunan okul öncesi eğitim kurumları, kreşler, ilk ve orta öğretim okullarında ve sosyal hizmetler il müdürlüğü bünyesinde bulunan çocuk esirgeme kurumundaki çocuklarımız yıl içerisinde belirli gruplar halinde Atlı Polis Grup Amirliklerinin tesislerinde misafir edilerek gün boyunca at ile beraber vakit geçirmelerini neden sağlamayalım bu projeye destek için Alt yapının tamamlanabilmesi ve faaliyet geçirilebilmesi ve daha iyi bir Erzurum için başta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, sivil toplum örgütleri ve belediyeleri, atlı polis timlerine desteklerini beklemekteyiz.”

 
Sağlıkta Dönüşüm başarısı
 
Baro yönetimi açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kışlık erzak telaşı başladı
Erzurum’da kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte patates ve kuru soğan ...
Borç kredimiz arttı…!
Erzurum’da kişi başına toplam kredi borcu 3.676 TL olurken, KUDAKA’da ...
9 ayda 618 bin yolcu
DHMİ Havalimanları Tüm Uçak Trafiği Ocak-Eylül dönemi kesin olmayan sonuçları ...
 
SERKA’dan girişimcilik hamlesi
SERKA ve KOSGEB’in işbirliğiyle girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ...
Kurbanlık piyasası açıldı
Erzurum’da, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki hareketlilik arttı. ...
En iyi dönem 2009
Erzurum’da 2006-2012 yılları Eylül ayı ölçeğinde aylık enflasyonunun en ...
 
ERGİAD girişimci yetiştiriyor
ERGİAD, İş Dünyasına 60 yeni girişimci kazandırdı.
169 proje tamamlandı
İl Koordinasyon Kurulu 4. dönem toplantısı yapıldı.
Büyükşehir ödeneğinde rekor artış
Büyükşehir Belediyesi bu yılın en yüksek ödeneğini eylül ayında aldı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva