ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>EKONOMİ
18 Şubat 2015 Çarşamba - 06:36

Ticarette itibar sıralaması

M.AKDAĞ-TBB Risk Merkezi ocak ayı karşılıksız çek sayı ve tutarlarını paylaştı. Erzurum’da 2015 yılının ilk ayında toplam tutarı 6.4 milyon TL olan 213 çek karşılıksız çıktı.

Ticarette itibar sıralaması

TBB Risk Merkezi ocak ayı karşılıksız çek sayı ve tutarlarını paylaştı. Erzurum’da 2015 yılının ilk ayında toplam tutarı 6.4 milyon TL olan 213 çek karşılıksız çıktı. İbrazı yapılan çek toplamı içinde ödenmeyen çek sayısı oranı ortalaması yüzde 2.3, karşılıksız çek tutarının toplam çek tutarlarındaki payı ise yüzde 3.3 olarak kaydedildi.
TBB VERİLERİ
2015 ocak ayında karşılıksız çıkan çek sayısı Erzurum’da 213, KUDAKA İstatistik Bölgesi’nde 327, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi’nde 634, Doğu Anadolu Bölgesi’nde  bin 887, Türkiye’de 47 bin 53 olarak bildirildi. Erzurum’un ocak ayı ölçüsünde ülke toplamındaki karşılıksız çek payı  yüzde 0.45 oldu.
ÇEK TUTARLARI VE ORANLAR
 TBB Risk Merkezi Karşılıksız Çek verilerine göre, 2015 ocak ayı döneminde Karşılıksız çek tutarları Erzurum’da 6,4 milyon, KUDAKA Bölgesi’nde 9,0 milyon, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi’nde 15,6 milyon, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 47,9 milyon, Türkiye’de de 1,6 milyar TL olarak hesaplandı.  İbrazı yapılan çek toplamı içinde ödenmeyen çek sayısı oranı ortalaması ise Erzurum’da yüzde 2,3, KUDAKA’da yüzde 3, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 2,94, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 3,25; çek tutarı ortalaması ise Erzurum’da yüzde 3.3, KUDAKA’da yüzde 4,26, Kuzeydoğu’da yüzde 4,6, Doğu Anadolu’da yüzde 4.73 oldu.
ERZURUM’UN OCAK AYI KARŞILIKSIZ ÇEK PAYI
 DOSİAD Araştırma Merkezi hesaplamalarına göre, Ocak 2015 ölçeğinde Erzurum’un karşılıksız çek adedi payı KUDAKA İstatistik Bölgesi’nde yüzde 65,13, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi’nde yüzde 33,5, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 11.2, Türkiye’de yüzde 0,45 olarak ölçüldü. Karşılıksız çek tutarı payı ise KUDAKA İstatistik Bölgesi’nde yüzde 71,8, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi’nde yüzde 41,49, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüzde 13,53, Türkiye’de yüzde 0,39 oldu.
VAN VE ELAZIĞ İLK SIRADA
Erzurum karşılıksız çek sayısı bölge illeri sıralamasında Van ve Elazığ’ın ardından üçüncü ardından oldu. Ocak 2015 ölçeğinde Doğu Anadolu Bölgesi’nde Ağrı’da 128, Ardahan’da 29, Erzincan’da 83, Erzurum’da 213,Iğdır’da 91, Kars’ta 59, Bingöl’de 62, Bitlis’te 129, Elazığ’da 250, Hakkari’de 113, Malatya’da 193, Muş’ta 184, Tunceli’de 40, Van’da 313, Bayburt’ta 31 çek karşılıksız çıktı.
KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEK TUTARLARI
Ocak ayında karşılıksız çıkan çek tutarları ise Ağrı’da 2,5 milyon, Ardahan’da 655 bin, Bayburt’ta 425 bin, Erzincan’da 2.1 milyon, Erzurum’da 6,4 milyon, Iğdır’da 1,8 milyon, Kars’ta 1,5 milyon, Bingöl’de 1,4 milyon, Bitlis’te 2,9 milyon, Elazığ’da 7,8 milyon, Hakkari’de 2,4 milyon, Malatya’da 4,0 milyon, Muş’ta  4,2 milyon, Tunceli’de 1,0 milyon, Van’da 8,6 milyon TL olarak kaydedildi.
ÇEKTE ERZURUM 35’İNCİ
Erzurum karşılıksız çıkan çek sayısı bakımından Türkiye illeri sıralamasında 35’inci sırada yer aldı. Karşılıksız çek sayısının yüksek olduğu iller İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Gaziantep, Adana, Kocaeli (İzmit), İçel (Mersin), Konya, Şanlıurfa, Kayseri, Sakarya (Adapazarı), Samsun, Diyarbakır, Trabzon, Tekirdağ, Balıkesir, Kahramanmaraş, Hatay (Antakya), Muğla, Batman, Manisa, Eskişehir, Denizli, Ordu, Adıyaman, Van, Düzce, Mardin, Zonguldak, Elazığ, Aydın, Edirne ve Erzurum olarak sıralandı.
KARŞILIKSIZ ÇEK TUTARI İLLER SIRALAMASI
Erzurum karşılıksız çıkan çek tutarı Türkiye iller sıralamasında 30’Uncu oldu. Karşılıksız çıkan çek tutarının en yüksek olduğu iller İstanbul, Bursa, Ankara, Antalya, Adana, İzmir, Gaziantep, Kocaeli (İzmit), İçel (Mersin), Şanlıurfa, Kayseri, Konya, Diyarbakır, Sakarya (Adapazarı), Eskişehir, Batman, Trabzon, Samsun, Balıkesir, Kahramanmaraş, Manisa, Tekirdağ, Hatay (Antakya), Adıyaman, Denizli, Muğla, Van, Elazığ, Mardin ve Erzurum olarak kaydedildi.
TBB AÇIKLADI
Ocak 2015 döneminde karşılıksız çek adedi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde9 azalırken, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin tutarı ise yüzde5 oranında artış gösterdi. Ocak 2015 döneminde bankalara ibraz edilen 1,5 milyon adet çekin parasal tutarı 44 milyar TL oldu. Önceki yılın aynı dönemine göre bankalara ibraz edilen çek adedi yüzde20, çek tutarı ise yüzde4 oranında azaldı. Aynı dönemde parasal değeri 1,6 milyar TL olan 47 bin adet çeke, karşılıksız işlemi yapıldı.
OCAK DÖNEMİ
Ocak 2015 döneminde karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı, adet olarak yüzde3,2 ve tutar olarak yüzde3,7 oldu. 2014 yılı sonunda bu oranlar adet olarak yüzde2,9 tutar olarak yüzde3,3 idi.
İLK BEŞ İL
Ocak 2015 itibarıyla adet olarak en fazla karşılıksız işlemi yapılan 5 il, sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu. Tutar olarak en fazla karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bulunduğu illerde ilk sırada yer alan İstanbul’u Bursa,Ankara, Adana ve Antalya izledi.
ORANLAR
Ocak 2015 itibarıyla tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en yüksek olduğu il, yüzde12 ile Bursa oldu. Bu ili, yüzde8,8 ile Adıyaman, yüzde8,6 ile Batman, yüzde7,8 ile Adana, yüzde7,2 ile Muş takip etti. Tutar olarak en düşük karşılıksız çek oranına sahip iller ise Sinop, Çankırı ve Kilis oldu.

 

 
Saldırıyı telin ediyoruz..!
 
‘Biz yalnız Allah’tan korkarız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SMMMO Başkanından siyasi öneri
Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Orhan Akgüloğlu, milletvekilliği için ...
DAP’ta proje uyarısı
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 2015 yılı içerisinde ...
TÜİK tarımsal üretim istatistiklerini açıkladı
Hayvancılık Sektörü desteklerle büyüyor
 
KUDAKA proje başvurularında son 4 gün
KUDAKA’nın 12 milyon TL bütçeli 2015 yılı mali destek programlarına başvurular ...
Erzurum’da ormanlaştırma açılımı
M.COŞKUN-Erzurum Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, Erzurum’un var olan ...
2015’e 36’ıncı sırada girdik
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2015 ocak ...
 
25 başarılı proje açıklandı
TeknoGP 2014 Girişimci Destekleme Programı sonuçları açıklandı.
Girişimcilere 1.1 milyonluk hibe desteği
Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ham petrol boru hattı şirketi tarafından desteklenen ...
Fırat: ’10 günde esnaf olunmaz’
M.COŞKUN-Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(ESOB) Başkanı Rasim Fırat, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva