ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
17 Şubat 2015 Salı - 06:28

Erzurum’da ormanlaştırma açılımı

M.COŞKUN-Erzurum Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, Erzurum’un var olan ormanlık alanlarının çok az olduğunu ve çalışmalar sonucunda bu alanı arttıracaklarını belirtti.

Erzurum’da ormanlaştırma açılımı

Erzurum İli toplam alanının sadece yüzde 15’inin ormanlık alanda oluştuğuna dikkat çeken Çetiner, 2014 yılı içinde 700 hektar ormanlık alan çalışması ile bu sayının arttırılacağını ve gelecekte yapılan programlarla daha da yeşil bir Erzurum oluşturacaklarını söyledi. Mera ıslah programlarından köylülerin çok memnun olduğuna değinen Çetiner, 2015’de köylülerin daha da çok memnun olacağını ifade etti.
2014 çalışmaları ve 2015 programları hakkında bilgi veren Çetiner, “Erzurum Bölge Müdürlüğü olarak biz, Türkiye’deki 20 Orman Bölge Müdürlüğü içersinde ağaçlandırma, erozyon kontrolü, meraıslahı ve fidanlık çalışmaları bakımından ilk 3 girmiş durumdayız. Özellikle Erzurum İli verilerine bakıldığında; İl genel alanın ancak yüzde 15’i ormanlık alana sahip. Buda 365 Bin metrekareye tekabül ediyor. Amacımız, her yıl bize verilen programı gerçekleştirerek, var olan programın artırılması yönünde. Bizim 2014 yılı programımız 700 hektara karşılık Bin hektar ağaçlandırma yapmış durumdayız. 2015 yılında ise programımız Bin 250 hektar olarak gerçekleşecektir. Bunların yersel dağılımlarını yaptık. Yine toprak muhafaza kapsamında erozyon ve sel kontrolü şeklinde 2014 programımız Bin hektar iken 3 Bin hektar gerçekleşme olmuştur. Yani yüzde 300 fazladan yaptık. 2015 yılında yine 3 Bin hektar olarak programlanmıştır. Bunlarında yersel dağılımları yapılmıştır. Yine kara yolu ağaçlandırması il bazında programımız 20 kilometreyken gerçekleşme 40 kilometre olarak yapılmıştır. 2015’de ise 50 kilometre olarak planlanmıştır. 50 kilometre yolu biten karayolları çalışmalarımızı buraya aktaracağız. Özellikle şehrin girişlerine düşünmekteyiz. Fidan üretim programında 14 Milyon 500 Bin adet programımıza karşı 14 Milyon 500 Bin adet üretim gerçekleşti. 2015 yılında da 14 Milyon adet olarak gerçekleşecektir. Hazırlıklarımızı yaptık ihalelerle üretime geçeceğiz.” şeklinde konuştu.
ORKÖY’DEN BAKAN’A TEŞEKKÜRLER
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ziyaretine değinen Çetiner, “Yine Erzurum’da hayvancılık sektörü ciddi manada önem arz ettiğini düşündüğümüzde mera ıslah projemiz programımız 700 hektara karşılık 2 Bin 500 hektar gerçekleşme olmuştur. 2015 yılı programımız 4 Bin hektar olarak programlanmıştır. Bu anlamda Orman Köylülerinin çok ciddi talepleri var. Çünkü kamuoyunda mera ıslah projeleri orman köylülerinin çok talep ettiği hususlardır. Pazar Günü’de Sayın Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, bizden brifing aldı. Bakan Eroğlu’na, ilimize vermiş olduğu ödeneklerden dolayı müteşekkir olduğumuzu ifade ettik.” dedi.
ORKÖY’LE GÖÇ ÖNLENECEK
Orman köylülerine yönelik çalışmaları anlatan Çetiner, “Orköy kapsamında da yani orman köylerini kalkındırmak, orman köylülerinin göçünü engellemek, köyde tutmak, şehre göçünü durdurmak, refah düzeylerini arttırmak için Bakanlığımız ciddi manada destek sağlamaktadır. Bu kapsamda 3 Milyon tutarında krediyi bu konular için ayırmıştır. Bu kapsamda fenni arıcılık, süt koyunculuğu ile sığırcılığı ve seracılık alanında ciddi manada destek sağlanmaktadır. Geçen yıl 105 aileye 2 Milyon tutarında bir destek vermiş durumdayız. Yine 2014 yılında Orman köylülerinin çalıştığı işler için Erzurum köylülerine yaklaşık 30 Milyon tutarında bir gelir sağlamış durumdayız.” diye konuştu.
JAYKA’YLA TOPRAĞIMIZI KORUYACAĞIZ
Japonya destekleri ile verimli toprakların korunacağını söyleyen Çetiner, “Yine Jayka dediğimiz, Japonya Uluslar Arası Kalkınma Ajansı’nın finansa ettiği 8 yıl devam edecek olan bir projeden bahsetmek istiyorum. Jayka, özellikle Çoruh Nehri üzerinde düşünülen bir proje. Malumunuz, burada çok ciddi manada mikro havzalar var. Bu mikro havzalarda, yağan yağmurlar bizim toprağımızın Batum’a kadar akmasına sebebiyet vermektedir. Biz ormancılarda buna seyirci kalamayız dedik ve projelerimizin birçoğunu bu mikro havzalara aktardık. Bu gün Tortum Aksu’da 720 hektarlık bir sahayı tespit edip, bu sahalarda çalışmalarımızı yapıyoruz. Jayka’da bu yıl, 6 Milyon tutarında bir ödenek aktarıldı. Bu kapsamda toprak muhafaza, seracılık, güneş enerjisi gibi faaliyetlerimiz olacak. Buradaki faaliyetlerin tamamı hibedir.” şeklinde konuştu.

 
Erzurumspor için, 'Neden olmasın?'
 
ETÜ, Altıparmak’ı ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2015’e 36’ıncı sırada girdik
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2015 ocak ...
25 başarılı proje açıklandı
TeknoGP 2014 Girişimci Destekleme Programı sonuçları açıklandı.
Girişimcilere 1.1 milyonluk hibe desteği
Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ham petrol boru hattı şirketi tarafından desteklenen ...
 
Fırat: ’10 günde esnaf olunmaz’
M.COŞKUN-Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(ESOB) Başkanı Rasim Fırat, ...
Dışarıda Erzurum, içeride Van..
Mahmut AKDAĞ-Erzurum’un ocak ayında hava taşımacılık performansı bir önceki ...
DAP’ta 265 projeye mali destek
DAP Bölge Kalkınma İdaresi, küçük ölçekli tarımsal sulama projeleri kapsamında, ...
 
Kundura imalatçıları destek bekliyor
M.COŞKUN-Kunduracılar Odası Başkanı Yavuz İçyar, Erzurum’daki ayakkabı ...
Başarısıyla esnaflıkta örnek oldu
Erzurum’un tek bayan çiçekçi kalfası Nihal Sever, marifetiyle parmak ısırtıyor. ...
Erzurum için ‘ballı’ süreç..
Erzurum yıllık bal üretimi bakımından Türkiye iller sıralamasında Muğla, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva