ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>BÖLGEDEN
11 Haziran 2012 Pazartesi - 04:48

Teşvikte pozitif ayırımcılık

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Yeni Teşvik Sistemi’nde yatırıma ve istihdama verilen teşvikle, Türkiye’nin iş gücü maliyetlerinde Çin’den daha büyük rekabet yapılabilir duruma geldiğini belirtti.

Teşvikte pozitif ayırımcılık

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Yeni Teşvik Sistemi’nde yatırıma ve istihdama verilen teşvikle, Türkiye’nin iş gücü maliyetlerinde Çin’den daha büyük rekabet yapılabilir duruma geldiğini belirtti.
Türkiye Azerbaycan Gürcistan İş Forumu’na katılmak için Kars’a gelen ve havaalanında gazetecilerin sorularını cevaplayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Yeni Teşvik Sistemi’nin 6. bölgede olan Kars’a çok büyük avantajlar sağlayacağını, 15 ilin yer aldığı 6. bölgeye de yine pozitif ayrımcılık yaparak, önemli teşvikler verdiklerini söyledi.
BİZ 15 İLİMİZE POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan; “Bilhassa Kars’ımızın gelişen ve büyüyen Türkiye ekonomisinde Kars’ın aynı şekilde büyümesi, gelişmesi, ihracatının artması, yatırım ve üretiminin artması konusunda önemli hedeflerimiz var. Bundan dolayı da Kars’ın da içinde olduğu 6. bölge teşvik sistemi ümit ediyorum ki inşallah Kars açısından çok ciddi yatırımlar çekecektir. Aynı şekilde Ardahan, Iğdır, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa’ya varıncaya kadar 15 ilimizin olduğu bu 6. bölge teşvik sisteminde evet açık açık söylüyorum biz, 15 ilimize pozitif ayrımcılık yaptık” dedi.
CUMHURİYET TARİHİNİN EN CÖMERT, EN BABAYİĞİT TEŞVİK SİSTEMİNİ HAZIRLADIK
Cumhuriyet tarihinin en babayiğit teşvik sitemini hazırladıklarına dikkat çeken Ekonımi Bakanı Zafer Çağlayan; “Maalesef Türkiye’nin Batısı ve Doğusu geçmişte refah seviyesine, eğitim seviyesine, sağlık seviyesine aynı oranlarda erişemedi. Geçmişte maalesef yanlış politikanın, yanlış yönetilmenin ortaya çıkarmış olduğu üzücü bir durumdur. Ama bugün bilhassa AK Parti olarak, Hükümet olarak Sayın Başbakanımızın her fırsatta ifade ettiği gibi, Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de ne varsa Türkiye’nin her yerinde aynı şey olması gerekir prensibinden hareketle ümit ediyorum inşallah bu yeni teşvik sistemi Kars’a yatırımları ciddi manada artıracak. Kars’a, Kars dışından bir çok yatırımcı gelecek. Bununla ilgili tanıtım toplantılarına da başladık. Arkadaşlarımız bu konuda çalıştırmaya başladı. Dünyanın her yerine, 200’e yakın ülkeye yeni teşvik sistemimiz ve 15 ilimizin yer aldığı 6. bölgeyi her yerde anlatıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en cömert, en babayiğit teşvik sistemidir bu. Benim bir yerde hayalimdi bu, tabi Sayın Başbakanımızın destekleri ve talimatıyla bu teşvik sistemini hazırladık” diye konuştu.
GÜNEYDOĞU’DA 15 İLDE YATIRIM YAP, ÇALIŞTIRACAĞIN HER BİR İNSAN İÇİN SEN BİN 77 LİRA ÖDEME. BUNUN 410 LİRASINI DEVLET OLARAK BEN ÖDEYECEĞİM
6. bölgeyi bir vergi cennetine çevirmek istediklerini ifade eden Zafer Çağlayan; “Bu bölgede yatırım yapacak olan yatırımcılarımız yanlarında çalıştırmış olduğu elemanları için asgari ücrete denk gelen kısımlarının, 600 dolar eğer asgari ücretlinin maliyetini işverene kabul edersek 350 dolarını işveren ödeyecek. 250 dolarını devlet olarak biz ödeyeceğiz. Yani emeğimizin, çalışanımızın maaşından bir kuruş, tek bir kör kuruş geri gitmek gibi zaten bir düşüncemiz olamaz. Bazen bunu süpaküle etmek isteyen, bilmeden konuşan bir iki sendikacı var. Bunlar bu işi öğrensinler diye sizin vasıtanızla söylüyorum. İşçimizin hakkında bırakın geri gitmeyi onların devrinde onlar oldu. Biz sürekli daha ileriye götürecek seviyeye getirecek olan çalışmalar yapıyoruz. Bizim, yapmış olduğumuz diyoruz ki; sen gel Doğu’da, Güneydoğu’da 15 ilde yatırım yap, çalıştıracağın her bir insan için sen bin 77 lira ödeme. Bunun 410 lirasını devlet olarak ben ödeyeceğim. Bugün bizim getirmiş olduğumuz bu sistemle yatırıma, istihdama vermiş olduğumuz önemle yapmış olduğumuz teşvik sistemiyle Türkiye, Çin’den daha büyük rekabet yapabilir bir hale gelmiştir, işgücü maliyetlerinde. Bugün artın Çin’de fiyatlar 350-400 dolara gelmiştir, çalışanlarda. Bizim ülkemizde 250 dolar işveren, 250 doları devlet olarak biz üstlendiğimiz için işveren 350 dolardan sorumlu olacak. İnşallah ümit ediyorum ki Kars başta olmak üzere bütün illerimizde önemli bir yatırım atağı oluşturacak. Bu konuda tabi ki, valilerimize, yerel yönetimlere çok önemli görevler düşüyor. Zaten milletvekillerimiz sağ olsunlar bu konularla ilgililer” şeklinde konuştu.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin dünyanın son derece büyük ekonomisi, önemli, etkili büyük ekonomisi haline geldiğini, Dünya ekonomilerinin, Avrupa ekonomilerinin krizden geçtiği bir ortamda Türkiye’nin parmakla gösterilen bir ülke haline geldiğinin de altını çizdi.

 
Olimpik Gün Koşusunu Yılmaz kazandı
 
Van belediye başkanı tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ablamın hesabını ver’
Bingöl’deki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Hatice Belgin’in ...
TOBB 60’ıncı yılını Doğu’da kutladı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 60. kuruluş yıl dönümü Muş’ta ...
Natıonal Geographıc‘ten Doğu çıkarması
KuzeyDoğa Derneği’nin doğa koruma, ekolojik araştırma ve biyokültürel ...
 
Kayıp çocuğun cesedi bulundu
5 yaşındaki çocuğuyla Karasu Nehri’ne atlayarak intihar eden kadının cesedinin ...
Bakan Çağlayan Doğu turunda
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2023 hedefine 6. bölge sayesinde ulaşacaklarını ...
Üniversite öğrencileri dondu kaldı
KPSS için Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı tarafından mezun oldukları ...
 
Erciş semalarında esrarengiz olay
Van’ın Erciş ilçesi semalarında yaşanan esrarengiz gök olayı, vatandaşlar ...
Operasyonel faaliyet başlatıldı
Karayolunu keserek seyir halindeki araçları durduran teröristlerin Erzurum’da ...
Tarihi mekanda mezuniyet töreni
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) 2011-2012 eğitim öğretim yılı mezunları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva