ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>BÖLGEDEN
7 Haziran 2012 Perşembe - 05:25

Tarihi mekanda mezuniyet töreni

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) 2011-2012 eğitim öğretim yılı mezunları için tarihi El-Aman hanında mezuniyet töreni düzenledi.

Tarihi mekanda mezuniyet töreni

VAHİT OLCAY
BİTLİS (İHA) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) 2011-2012 eğitim öğretim yılı mezunları için tarihi El-Aman hanında mezuniyet töreni düzenledi.
Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde bulunan tarihi El-Aman Hanı mezuniyet töreni için hazırlandı. Saat 16:00’da başlayan törene Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Mükremin Apaydın, belediye başkanları, kaymakamlar, kurum amirleri, öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldılar.
Programın açılışını Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan ‘Güneşin Rengi’ adlı folklor ve gösteri ekibi yaptı. Yoğun bir ilgi gösterilen ekip farklı yörelerden oyunlar sergiledi. Konuşmalar öncesinde Hemşirelik Yüksek Okulu öğrencileri sahneye çıkarak and içtiler.
Mezuniyet töreni Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz’ın açış konuşması ile devam etti. Vali Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Öğrenci kardeşlerimden tek bir isteğim var, insanlara hizmet edin. Mezun olduğunuz bugünden itibaren hiçbir farklılık gözetmeden kapınıza gelen herkese yapabileceğiniz en üstün görevi yapmanızı bekliyoruz. ‘İnsanlığa hizmet eden Allah katında da insan katında da makbuldür’ sözü çok önemlidir. Tekrar hayırlı olsun. Anne ve babalarınıza teşekkür ediyorum. Burada aileleriniz dişinden tırnağından artırıp sizleri buraya gönderdiğini biliyorum. Onlara ne kadar hizmet ederseniz azdır. Anne ve babalarınız için bir alkış da ben buradan istiyorum. Bu üniversitesinin Bitlis’e kazandırılmasında emeği geçen Eren ailesine ve eğitim gönüllülerine ayrıca teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.
Daha sonra konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversitelerin, üretilen bilgiyle, başta; kurulmuş oldukları il olmak üzere bulundukları bölgenin ve ülkenin gelişimini ve büyümesini tasarlayıp dünya bilimine de önemli katkılar sunan birimler olduğunu söyledi.
Eren ailesini hep yanında gördüklerini sözlerine ekleyen, Rektör Doğru, gücünü gençlerden alan Bitlis Eren Üniversitesi’nin, kuruluşunun 4’ncü yılında, öğrencilerine ve personeline özgürce çalışmalar yapacak, yeni üretilen bilgi ve teknolojilerle ülkeyi, bölgeyi ve Bitlis’i kalkındıracak huzurlu bir çalışma ortamı yakaladığını belirtti. Doğru, “Üniversitemiz hızla gelişmekte ve her geçen gün büyüyerek eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu bağlamda üniversite olarak ilimizin gelişmesi ve kalkınması için birçok proje hazırlanmıştır. Yapmış olduğumuz bu çalışmaların başında çalıştaylar, kariyer günleri, sportif ve sosyal aktiviteler, uluslararası konferanslar ve etkinlikler gelmektedir. Özellikle yapım ve proje aşamasında olan kıyı düzü kompleks spor merkezi ilimiz açısında önemli bir cazibe merkezi olacaktır. Ahlat ilçemizde kuracağımız uygulama oteli ise bölge açısında bir ilk olacaktır” dedi.
Rektör Prof. Dr. Doğru öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında ise, “Gerçekleştirilen konferanslar, paneller, basın toplantıları ile siz öğrencilerin daha iyi eğitim koşullarına ulaşmasında üniversitemiz büyük bir bilim merkezi konumundadır. Bu güzel mekanlar, bu güzel okullar sizlerin başarısı için yapılıp, sizlere teslim edildi. Sizler de bu yapılan çalışmaları eğitiminiz boyunca en iyi şekilde değerlendirdiğinize inanıyorum. Artık buradan aldığınız teori bilgileri iş hayatında en iyi şekilde pratikte kullanacağınızdan hiçbir şüphem yoktur. Hayatınızın belki de en önemli, en güzel günlerinden birini yaşıyorsunuz. Bu mutlu gününüzde sadece sizleri tebrik etmiyor, hepinize öğrenciliğinizle yaşamımıza kattığınız anlam için ve sonunda bugün burada oluşturduğunuz bu muhteşem manzara için çok teşekkür ediyorum. Sizleri bugün burada ayrılığın verdiği burukluk ve iyi birer insan ve meslek elemanı yetiştirmenin haklı gururu ile uğurluyoruz. İnanıyorum ki bundan sonraki yaşamınız en az öğrencilik yaşantınız kadar parlak geçecektir. Arkanızda, başarılarınızla övünecek ve kapısı sizlere sonuna kadar açık bir Bitlis Eren Üniversitesi olduğunu sakın ve sakın unutmayınız. Sizler ile iletişimimizi koparmama adına kurmuş olduğumuz “Mezun Bilgi Sistemi” ile sürekli iletişim halinde olacağız. Sizlerin mezuniyet sonrası çalışmalarınızda dahi yanınızda olmaya devam edeceğiz. Hepinizin mezuniyetini yürekten kutluyor, yarınların sizlere başarı ve umut dolu günler getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, öğrencilerin anı plaketlerinin verilmesinin ardından mezun olan öğrenciler hep birlikte kep attılar. Programda öğrenciler tarafından oluşturulan müzik topluluğu konseri ile Grup Kolpa konseri yer aldı. Mezuniyet töreni havai fişek gösterilerinin ardından sona erdi. BEÜ bu yıl bütün programlardan yaklaşık bin 200 öğrenci mezun verdi.

 
Validen öğrencilere nasihat
 
Erdoğan gündemi değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Validen öğrencilere nasihat
Kars Valisi Ahmet Kara, kendisini ziyarete eden öğrencilere nasihatlarda ...
Yedi Gün Yedi Hüner
Geleneksel Yedi Gün Yedi Hüner Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında, 2011-2012 ...
İÇÜ’de 4. Bahar Şenliği
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin geleneksel 4. Bahar Şenlikleri kapsamında ...
 
TAG-İF Kars’ta toplanacak
Birincisi Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar ...
ARÜ'de 3. Bahar şenliği coşkusu
Ardahan Üniversitesi (ARÜ) 3. bahar şenliğini, Sosyal ve Teknik Bilimler ...
SERKA’dan STK’lara teknik destek
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), bölgesel kalkınma açısından önemli olan ...
 
Stadyumda mezuniyet şöleni
Bayburt Üniversitesi'nin 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni Genç Osman Stadı'nda yapıldı.
Kayıp kadının cesedi bulundu
Erzincan’da bir hafta önce 5 yaşındaki çocuğuyla kayıplara karışan genç ...
Yüksekova’da 4 mevsim bir arada
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dört mevsim bir arada yaşanıyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva