ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
HABERLER>BÖLGEDEN
7 Haziran 2012 Perşembe - 05:21

Validen öğrencilere nasihat

Kars Valisi Ahmet Kara, kendisini ziyarete eden öğrencilere nasihatlarda bulundu. Masa tenisi müsabakaları için Kars’a gelen yaklaşık 13 ilin Yetiştirme Yurdu öğrencileriyle Valilik Toplantı salonunda biraraya geldi.

Validen öğrencilere nasihat

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - Kars Valisi Ahmet Kara, kendisini ziyarete eden öğrencilere nasihatlarda bulundu.
Masa tenisi müsabakaları için Kars’a gelen yaklaşık 13 ilin Yetiştirme Yurdu öğrencileriyle Valilik Toplantı salonunda biraraya geldi.
Masa Tenisi Türkiye Şampiyonsı için Kars’a gelen öğrencilere nasihatlarda bulunan Kara, masa tenisinin dünyanın en kibar, en sosyete ve en güzel sporlarından birisi olduğunu söyledi.
Türkiye MasaTenisi Şampiyonası için aralarından Kars, İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar, Ordu, Adıyaman, Amasya, Bingöl, Kocaeli, Hatay, Malatya, Tokat ve Yozgatlı Yetiştirme Yurtları öğrencilerinin bulunduğu 60 kişilik kafileyi temsilen 20 öğrenciyi kabul eden Kars Valisi Ahmet Kara; “Masa tensisi belki de dünyanın en kibar, en sosyete, en güzel sporlarından biri. Yani güzel bir spor dalı seçmişsiniz. Sakatlanma riski çok fazla olmayan, karşısındaki rakibiyle çok fazla el ayak teması olmayan, çok şahane bir spor. Tabiki çok dikkat gerektiren bir spor, o nedenle ben sizi kutluyorum. Burada Kars’ta inşallah rahat edersiniz” dedi.
VALİ’DEN ÖĞRENCİLERE İNCE TÜYOLAR
Öğrencilere mutlaka Kars’ın gezilmesi gerektiğini belirten Vali Kara, Karslıların masa tenisinde iyi olmadığını kaydederk öğrencilere tüyo verdi.
Kara; “Kars’ı gezin görün, ama müsabakalarınızı ihmal etmeyin. Siz bakmayın Karslıların öğündüklerine dediğim gibi Karslılar Masa tenisinde iyi değil, ben size açıklarını söylüyüm. Burada hepiniz başarı göstermeye bakın. Hayatta başarı göstermeye bakın arkadaşlar çağdaş insan mutlaka mesleğinden ayrı bir hobisi, bir alışkanlığı ayrı bir ikinci mesleği olmalıdır. Yani şu anda dünyada başarılı insanların hepsi sizin gibi ya işte mesleğinin dışında sporcu, ya şair, ya sanatkar mutlaka ikinci bir mesleği, ikinci bir hobisi, ikinci bir meşgalesi var elinde. O nedenle de ben sizi kutluyorum. Ne derslerinizi spor için ihmal edin, ne de sporunuzu dersler için ihmal edin. Korkmayın ikisini bir arada rahat götürürsünüz. Çünkü spor yapan insan işte Atatürk; ‘ben sporcunun zekisini çalışkanını ve aynı zamanda ahlaklısını severim.’ Demişya, Zaten Atatürk bakmış ki zaten sporcular aynı zaman da zeki olurlar. Hem sporculuğu hem de derslerini bir arada götürdüğüne göre bu çocuk diğer çocuklardan biraz daha zeki. O açıdan kendinizi sakın böyle küçümsemeyin şuanda siz akranlarınızdan spor yapmayanlardan bir kat daha üstünsünüz. Bunu bu şekilde bilin” diye konuştu.
Ama sporu hiç ihmal etmeyin götürn derslerle beraber gitmiyor. Yok çok rahat gider. Veya bununla berabner desr gitmiyor. Derste onunla beraner fevkalede gidr. Çünkü biri bedenen sihatli olmayı gerektşrir. Biride beyin olarak sihatli olmayı gerektiriyor. Dersleriznlşe kafanız yoırulduğu zaman
KARS'I GEZMEDEN GİTMEYİN
Öğrencilere Kars’ı gezmeden gitmeyin ve mutlaka Ani harabelerini görün diyen Kars Valisi Ahmet Kara, Kars’ın çok enterasan bir şehir olduğunu ifade etti.
Ahmet Kara; “Kars çok enterasan bir il. Siz böyle eski bir şehir görebilirsiniz. Ama çok eski çok tarihi olduğu için 13 bin yıllık şehir. 13 bin yıl önce de burada canlı yaşıyormuş. 5 bin yıldan beride buranın adı Kars bir de Dünya’da ayrı bir Kars daha var. Kanada’da aynı ismi taşıyan bir şehir daha var. Dünya’da başka iki tane ismi olan bir şehir yoktur. Kars önemli bir kent. Kars ilk Türk şehri, ilk Türk camisi burada, Kars çok meşhur Tarihi Kentler Birliği’nin de üyesi, her tarafı tarih kokan milattan önce ta Urartulardan kalma bir şehir” şeklinde konuştu.
KARS’IN HER KARIŞ TOPRAĞINDA ŞEHİT VAR
Kars’ta 1,5 milyon şehit olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Kara, özetle şunları söyledi:
“Kars çok kısa zamanda yani 5 sene sonra buraya geldiğinizde Kars’ı çok değişik göreceksiniz. Belli yatırımlar var şu anda Kars’ta yapılan onlar bittiği an Kars birden kalkışa geçecek. Birden gelişecek. Sarıkamışa gidin Sarıkamış’ı anlatın bu çocuklara. Çanakkale ne ise Sarıkmış’ta o dur. Çanakkale’de nasıl 250 bin kişi can vermiş, şehit olmuşsa, Sarıkamış’ta da 90 bin kişi şehit olmuş. Aynı yıl birde aynı savaşın parçası farklı savaşlar farklı yıllar değil. 1915 ikiside, ayrıca bu şehirde 1,5 milyon şehit var. Bu toprakların neresini kazarsanız dedelerimizin kemikleri çıkıyor. Yani sizin dedelerinizin emin olun. Çünkü burası Serhat şehir, Serhat kent, Gazi Kars; savaşlarda çok yararlılık gösterdiği için Sultan Abdulaziz buraya gazilik ünvanı vermiş. Ama daha sonra unutulmuş gitmiş. Şimdi bu Gazi Kars’ta
veya Serhat Kars’ta her taraf şehit kemiği dolayısıyla burada dolaşırken mutlaka dedelerimizin gösterdikleri kahramanlıklar başarılar, memleketi bize emenat etmeleri için çektikleri zorluklar hatırınıza mutlaka gelsin. Sizde bu günleri bize bırakanlara önce Allah’a şükür edeceksiniz. Ondan sonra bize bırakanlara teşekkür edeceksiniz.”

 
Yedi Gün Yedi Hüner
 
Tarihi mekanda mezuniyet töreni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yedi Gün Yedi Hüner
Geleneksel Yedi Gün Yedi Hüner Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında, 2011-2012 ...
İÇÜ’de 4. Bahar Şenliği
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin geleneksel 4. Bahar Şenlikleri kapsamında ...
TAG-İF Kars’ta toplanacak
Birincisi Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar ...
 
ARÜ'de 3. Bahar şenliği coşkusu
Ardahan Üniversitesi (ARÜ) 3. bahar şenliğini, Sosyal ve Teknik Bilimler ...
SERKA’dan STK’lara teknik destek
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), bölgesel kalkınma açısından önemli olan ...
Stadyumda mezuniyet şöleni
Bayburt Üniversitesi'nin 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni Genç Osman Stadı'nda yapıldı.
 
Kayıp kadının cesedi bulundu
Erzincan’da bir hafta önce 5 yaşındaki çocuğuyla kayıplara karışan genç ...
Yüksekova’da 4 mevsim bir arada
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dört mevsim bir arada yaşanıyor.
Sülbüs Dağlarında kar keyfi
İçlerinde bir Alman ve gurbetçi Tuncelilerin bulunduğu 100 kişilik kafile ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva