ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>BÖLGEDEN
5 Haziran 2012 Salı - 03:14

Sülbüs Dağlarında kar keyfi

İçlerinde bir Alman ve gurbetçi Tuncelilerin bulunduğu 100 kişilik kafile 3 bin metrelik Sülbüs Dağı zirvelerinde kar keyfi yaşadı.

Sülbüs Dağlarında kar keyfi

HAYDAR YAVUZAK
TUNCELİ (İHA) - İçlerinde bir Alman ve gurbetçi Tuncelilerin bulunduğu 100 kişilik kafile 3 bin metrelik Sülbüs Dağı zirvelerinde kar keyfi yaşadı.
Tunceli Dağcılık ve Kamp Sporları Kulübü (TUDAK) tarafından, Tunceli, Elazığ, Bingöl sınırı olan 3 bin rakımlı Sülbüs Dağı tırmanışı gerçekleştirdi. Tunceli’den araçlarla yola çıkan kafile, Nazımiye ilçesi Sarıyayla köyünde araçlarını bırakarak tırmanışa geçti. Grubun içinde, Almanya’nın Ştutgard Heidelberg’ten gelen, İnstitut Für Energi Und Umweitforsclung görevlisi 32 yaşındaki Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Maria Müler ile Tuncelili gurbetçiler olmak üzere 100 doğa tutkunu sporsever vardı. Sülbüs’ün karlı yamaçlarından tırmanışlarını sürdüren grup 3 buçuk saat sonra eksiksiz olarak zirveye vardı. Burada öğle yemeklerini yiyen kafile inişe geçti.
Grupta bulunan Dr. Maria Müler dönüş yolunda arkadaşlarıyla birlikte, Sülbüs eteklerinde poşetle kayarak karın keyfini çıkardı. Alman Maria, Tuncelili Zuhal adlı bir arkadaşının tavsiyesiyle geldiğini, burayı ve insanlarını çok candan ve samimi bulduğunu dile getirerek, “Şu an Almanya’da, bu ayda Alplerin tepelerinde kar bulunur. Burada karı görünce Almanya ve Avusturya dağlarındayım gibi hissettim. Buraya tekrar geleceğim, Avrupa’ya gittiğimde de buranın çok güzel ve güvenli bir yer olduğunu ve vatandaşlarımızın tatile buraya gelmeleri için çaba harcayacağım” dedi.
Maria Müler, bu tür toplu gezilere Almanya’da sık sık rastlandığını ancak burada da görünce şaşırdığını, memleketlerini tanıtma çabalarını takdirle karşıladığını sözlerine ekledi.
Almanya’da yüksek lisans yapan ancak Türkiye’ye araştırma amacıyla gelen 28 yaşındaki Zuhal Gültekin de, “Tırmanış çok organize ve sıcak bir ortamda geçiyor. Dersim’in daha önce hiç görmediğimiz noktalarını, yerlerini güvenli bir ortamda görüyoruz. Çünkü gerçekten TUDAK ekibi de çok organize, ilk yardım çantası, wolky-tolkylerle güvenli bir şekilde çıkıyor ve memleketimizi tanıma şansına sahip olduk. Bu yüzden TUDAK’a çok teşekkürler” dedi.
Tunceli Barosu’na kayıtlı Av. Özgür Ulaş Kaplan ise gezide insanların doğayla iç içe yaşama fırsatı bulduğunu, bu tip gezilerin Dersim açısından çok önemli bulduğunu dile getirerek, “Dersimin doğası ve turizm potansiyelinin kullanılması gerekirken, ilimiz açısından son dönemlerde doğayı bekleyen tehlikeler var. Bu memlekette gerçekleştirilmesi planlanan baraj projeleri var. Bunlar gerçekleştiğinde buradaki güzelim doğa yok olacak. Bu nedenle kurulan kulüpler, dernekler, çevre örgütlerinin organize ettiği bu tip etkinliklerin ayrı alamı ve önemi var. Çünkü insanlara doğa sevgisi aşılamaktadır. Doğa sevgisi ve doğa bilincine ulaşan insanlar ise çevresine ve memleketine daha fazla sahip çıkacak, barajlara ve çevre tahribatına karşı demokratik tepkisini gösterecek” dedi.
Yaklaşık olarak 100 kişilik bir grupla gerçekleştirdikleri gezide yabancılar ve Tuncelili gurbetçilerin de olduğunu söyleyen Kaplan, “Memleketine uzun yıllar gelememiş memleketine özlem duyan insanlar var aramızda onlar tekrar buraları görme fırsatına ulaştılar. Almanya’dan gelenler var, tanıtımımız açısından bu çok önemli. Bizler o insanlara buradaki çevre tehditlerini de anlatıyoruz. Dışarıdan bir doğasever olarak destek vermelerini istedik. Onlar da burayı ilk kez görüyorlar ve beğeniyorlar. Bu tip güzelliklerin tanıtılmasını ve turizme açılmasını istiyorlar. Barajların bu bölgeyi tahrip edeceğini dile getiriyorlar” dedi.

 
Kelkit yolunda kaza: 7 yaralı
 
Yüksekova’da 4 mevsim bir arada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erciş, festivale hazırlanıyor
Van’ın Erciş ilçesi, 8-10 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacak olan ...
Bozkuş hizmetlerini paylaştı
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanlığı’nın düzenlediği ...
BEÜ 4’üncü mezunlarını verecek
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) 2012 eğitim ve öğretim yılı mezunlarını vermeye hazırlanıyor.
 
Acara’dan Türk yatırımcılara davet
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) , Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti ...
Katerina Köşkü’ne işletmeci aranıyor
Vali Ahmet Kara, Kars'ın Sarıkamış İlçesi’ndeki Katerina Köşkü'nün ayakta ...
Bölgesel tarımda DAP sinerjisi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından DAP Projesi dahilinde bulunan ...
 
Ekoturizm Çalıştayı başladı
Uluslararası Ekoturizm Konferansı ve Doğu Karadeniz Ekoturizm Çalıştayı ...
Budak, adaylığını açıkladı
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Budak, Bayburt Üniversitesi ...
Patlama olayı soruşturuluyor
Kars Valisi Ahmet Kara, Sarıkamış ilçesinden geçen doğalgaz boru hattındaki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva